Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy cierpicie na jakieś?
Autor Wiadomość
smutna smieszka 

Wysłany: Wto 30 Gru, 2008 13:46   

Mam jeszcze depresje i nerwice tylko nie wiem dokładnie jaka, depresje mam na pewno. Wszystko to razem wziete wywołuje nieciekawy stan w jakim jestem.

Keisu 
Moderator
Adwokat diabła

Wysłany: Nie 08 Lut, 2009 16:40   

Depresja i nerwica w dodatku nie umiem tego nazwać , ale nie lubię jak ktoś mnie dotyka , rzucam i sie i okropnie denerwuje , w pokoju musze mieć wszystko czyste i równo poukładane , gdy widzę że ktoś burzy /zburzył te harmonię dostaje szału , okropnie się denerwuje.
Też mam tak , że gdy zauważę u siebie w pokoju rzecz której nie mogę zaakceptowac jako mojej , też jestem nie spokojna i zdenerwowana .
Wyrzucam wtedy te rzeczy (jeśli się da) przed pokój albo wrzucam do pokoju mojej siostry bo jej i tak wszystko jedno .

Pan_S 

Wysłany: Sob 28 Lut, 2009 18:31   

Deprecha i nerwica no i jeszcze ataki bardzo silnej złości na samego siebie :-(

mikosia 

Wysłany: Sob 07 Mar, 2009 10:20   

nerwica lękowa, (chociaż teraz jest o wiele lepiej niż parę lat temu)

Samantha 

Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 02:29   

Też mam nerwicę natręctw (sprawdzanie wielokrotnie tych samych rzeczy) - doskwiera mi na co dzień. No i depresję również - trudna sprawa.

lolnik1

Wysłany: Nie 22 Mar, 2009 12:49   

Depresja, biore antydepresant Seronil, nerwica natręctw (kilkanaście natręctw mam), nerwice, nerwica objawia u mnie się też fizycznie ciśnienie 150/100 w wieku 13 lat, taki napad, kręcenie włosów .... .

Knife 

Wysłany: Pią 10 Kwi, 2009 20:28   

Od końca podstawówki zachowywałem się jakbym miał schizoidalne zaburzenia osobowości (tylko przypuszczenia, wiem, że raczej nie diagnozuje się tego u nastolatków), potem na jesieni ubiegłego roku wpadłem w depresję i (przypuszczalne) zaburzenia osobowości przeszły w fobię społeczną. Poza tym od lutego b.r. męczą mnie omamy wzrokowe.

antyk
Moderator
666

Wysłany: Pią 10 Kwi, 2009 22:28   

Knife napisał/a:
(tylko przypuszczenia, wiem, że raczej nie diagnozuje się tego u nastolatków)

Diagnozuje się, podobnie jak schizofrenię, nawet u małych dzieci. Młody wiek niczego nie wyklucza.
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

Knife 

Wysłany: Pią 10 Kwi, 2009 22:34   

antyk napisał/a:
Diagnozuje się, podobnie jak schizofrenię, nawet u małych dzieci. Młody wiek niczego nie wyklucza.

No cóż, na pewnym forum bardzo mnie "zjechali" za samodiagnozę, argumentując to właśnie tak, że nie diagnozuje się tego u osób w moim wieku. Skąd to wiesz? Znasz jakieś konkretne przypadki? Chodzi mi o przypadki zaburzeń osobowości, nie schizofrenii, bo o tym wiem.

antyk
Moderator
666

Wysłany: Sob 11 Kwi, 2009 19:06   

Nie znam konkretnych przypadków, no ale skoro w psychiatrykach są oddziały dla dzieci i młodzieży, to muszą one tam przebywać z jakichś powodów (zaburzeń, chorób), muszą więc być zdiagnozowane przez psychiatrę, prawda? :-) Poza tym przeczytaj sobie na Wikipedii opis schizofrenii a dowiesz się, że występuje ona też u dzieci, musiała być więc u nich zdiagnozowana ;-)

Statystyki Naszego Forum

Knife 

Wysłany: Sob 11 Kwi, 2009 19:25   

antyk napisał/a:
przeczytaj sobie na Wikipedii opis schizofrenii a dowiesz się, że występuje ona też u dzieci, musiała być więc u nich zdiagnozowana ;-)

Wiem, że schizofrenia występuje też u dzieci. Pytałem jednak o zaburzenia osobowości. Wiadomo - te osoby muszą tam przebywać z jakichś powodów, ale niekoniecznie z powodu zaburzeń osobowości - jest przecież mnóstwo innych zaburzeń psychicznych. W każdym razie zapytam o to psychiatrę i pokażę mu wyniki testu.

Jack_s 
AC/DC

Wysłany: Sob 11 Kwi, 2009 20:16   

Z tego co mi mówiła psycholog to osobowość kształtuje się do chyba 25 roku życia, więc trudno postawić jednoznaczną diagnozę. Można mieć już pewne czynniki zaburzone, ale jednoznaczne postawienie diagnozy może być trudne.

Knife 

Wysłany: Sob 11 Kwi, 2009 20:33   

Jack_s napisał/a:
Z tego co mi mówiła psycholog to osobowość kształtuje się do chyba 25 roku życia, więc trudno postawić jednoznaczną diagnozę. Można mieć już pewne czynniki zaburzone, ale jednoznaczne postawienie diagnozy może być trudne.

To samo słyszałem od swojej.

antyk
Moderator
666

Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009 20:14   

Ale to przecież nie wyklucza zaburzeń już w dzieciństwie :-P Diagnoza swoją drogą, nie trzeba być zdiagnozowanym żeby być stukniętym :mrgreen: ;-)

Statystyki Naszego Forum

Knife 

Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009 20:44   

antyk napisał/a:
Diagnoza swoją drogą, nie trzeba być zdiagnozowanym żeby być stukniętym :mrgreen: ;-)

:lol: Zgadzam się. :D

Odpowiedz do tematu