Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ziewanie
Autor Wiadomość
nika811

Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 20:59   Ziewanie

Macie problem z ziewaniem?

Ja ostatnio zwróciłam uwagę na to, że jak z kimś rozmawiam (szczególnie w większej grupie osób) to ciągle ziewam :oops: . To takie głupie - ktoś może sobie pomyśleć, że mnie nudzi :-/ .
Kurczę to ziewanie jest silniejsze ode mnie nie wiem jak z tym walczyć :roll: .

Ola 

Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 21:58   

Jakbyś przy mnie ziewała pomyślałabym sobie, że się dziewczyna nie wyspała ;) Zmęczona ;)

antyk
Moderator
666

Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 22:05   

Bo widocznie jesteś znudzona, dlatego ziewasz. Inaczej człowiek nie ziewa, tylko gdy się nudzi lub chce mu się spać, wiem to z własnych obserwacji :-))
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

Milky 

Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 22:26   Re: Ziewanie

nika811 napisał/a:
Macie problem z ziewaniem?

a mam :-> już dawno zauwazyłam,że zaczynam ziewać w sytuacjach stresowych kiedy spotykam się z obcymi osobami.Przykładowo poszłam ostatnio do dentysty zapytać tylko czy mnie przyjmie,akurat asystentka była zajęta romową telefoniczną, czekam serce wali i zaczyna się ziewanie gdzie ani spać mi się nie chciało ani też wcześniej nie ziewałam,z resztą to ziewanie stresowe jest jakby trochę inne od tego normalnego ;-) Przy normalnym to człowiek nabiera powietrza pełną gębą a to stresowe to takie pół wdech nie wiadomo co-od razu wiem,ze ten mój ziew jest sztuczny :roll: cóż zrobić,taka reakcja organizmu

p.s.
właśnie przez pisanie o ziewaniu zaczęłam ziewać :-P

antyk
Moderator
666

Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 22:30   

A właśnie - jak się widzi kogoś ziewającego, myśli o tym, to człowiek samemu ziewa. Może Wy w sytuacjach stresowych myślicie o ziewaniu, nawet podświadomie i dlatego ziewacie??

Statystyki Naszego Forum

Milky 

Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 22:41   

to nie jest tak,że myślę sobie o będzie stres to sobie poziewam,to pojawia się nagle,nawet nie wiesz kiedy i juz ziewasz :-> z czasem po prostu to zauważyłam,że tak mi się robi

antyk
Moderator
666

Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 22:46   

Czyli podświadomość musi myśleć o ziewaniu, a świadomość nawet nie zdaje sobie z tego sprawy. Bo chyba nie lęki czy stres nie powoduje ziewania, inaczej wszyscy tak by mieli :-/

Statystyki Naszego Forum

BFK 

Wysłany: Nie 20 Wrz, 2009 23:35   

Ja mam atak ziewania w centrum handlowym, kościele i jak chodziłem do szkoły. Ale w markiecie to co minute ziewam. Czytałem gdzieś, że to reakcja na stres.
W tych miejscach jest dużo ludzi, a ja się czuje przygnieciony tym bodźcem lękowym jakim są oczywiście ludzie. Włącza się mechanizm walcz albo uciekaj. Wtedy nic nie robimy i organizm się strasznie męczy powodując między innymi ciągłe ziewy.

frotka 

Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009 14:10   

(...)
Ostatnio zmieniony przez frotka Nie 25 Paź, 2009 23:11, w całości zmieniany 1 raz  

nika811

Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009 22:17   

No właśnie - w sytuacjach stresowych to ziewam jak głupia :oops: .

frotka napisał/a:
Przeważnie ziewam gdy ktoś na mnie spojrzy, a ja nie wiem jak mam się zachować, dziwne to jest i strasznie mnie wkurza...

Dokładnie :!: Też tak mam. Strasznie to głuie jest.

user5 

Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009 22:21   

To ja się przyłączam do stresowych półwdechowych ziewaczy.
Ale teraz przez Was ziewam no.

5lawo 

Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 22:31   

A ja musiałem, ze mi się to spać chce :-/

Mato 

Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 00:04   

Tak ziewam :D i to dość często :) Ale u mnie to normalne w sytuacjach stresowych więc już się do tego przyzwyczaiłem ;) Ziewanie tak jak już wcześniej pisaliście jest u niektórych osób reakcją organizmu na stres. Nie wiem dlaczego tak jest, ale zauważyłem że duża część osób podczas stresu ma jakieś reakcje na przykład mój brat gdy się stresuje to się śmieje. Jeszcze zauważyłem kilka innych reakcji organizmu ale nie będę tutaj ludzi zanudzał swoimi obserwacjami :P Tak czy inaczej nie zwracam na to uwagi gdyż jest to sytuacja dla mojego organizmu normalna

dawbor 

Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 20:35   

ja wiele ziewam i lubie ziewać :->

nika811

Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 21:37   

dawbor napisał/a:
ja wiele ziewam i lubie ziewać :->

A ja jakoś nienawidzę :-P ;)

Odpowiedz do tematu