Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kamica/Kolka Nerkowa
Autor Wiadomość
mateo90 

Wysłany: Sro 22 Gru, 2010 17:10   Kamica/Kolka Nerkowa

Podzielę się z wami moją chorobą ;)

Jakieś dwa miesiące temu obudziłem się ze strasznym bólem brzucha po prawej stronie. Ból był niewiarygodnie silny - aż przeklinałem z bólu. Pobiegłem do lustra zobaczyć, czy przypadkiem nie mam żółtych oczy (myślałem, że wątroba mi wysiada). Jednak było ok. Pobiegłem do kuchni, aby zażyć coś przeciw bólowego, jednak dostałem skurczu dłoni i nie byłem w stanie ich otworzyć. Na szczęścia domownicy się obudzili i zadzwonili po pogotowie.
Lekarz dał mi zastrzyk i powiedział, że to KOLKA NERKOWA. Przy okazji lekarka powiedziała, że atak był bardzo ostry, a mojej mamie, która dopytywała się co to za choroba, powiedziała, że ból przy takim ataku jest porównywalny do bólu poporodowego.

Po zastrzyku ból ustapił, ale na następny dzień ból powrócił. Poszedłem do lekarza, który przepisał mi chemie w tabletkach oraz w razie bólu Nospę forte i Ketonal Forte.
Kilka następnych dni przeleżałem w domu, wijąc się z bólu i zażywając niezliczoną ilość ketonalu.

Któregos wieczora kiedy poszedem do ubikacji, kamyk utknął mi z wacku :lol: To był największy ból jaki w życiu czułem. Nie mogłem nawet założyć spodni, bo najmniejszy dotyk sprawiał mi ostry ból. Mój tata poleciał do ośrodka - ja nie byłem w stanie dojść nawet na łóżko. Lekarz wypisał sześć nowych rodzajów tabletek. Zażyłem je, jednak cała noc z bólu nie przespałem.
Jednak rano kiedy już parcie na mocz było tak silne, że musiałem iść do WC, okazało się, że tabletki pomogły i kamień rozkruszył się na kilka drobnych części, które z trudem przeszły :) Potem jeszcze kilka dni bolała mnie nerka, ale w końcu ból cakiem ustał.

Niestety choroba jest nieuleczalna, i musze trzymać dietę, żeby następne złogi mi się nie odkładały.
Oto, czego nie mogę jeść:

Wątroba, móżdżek, cynaderki, mięso baranie, kawior, śledzie, sardynki, czekolada, kakao, kawa naturalna, mocna herbata, orzechy, botwina, szpinak, szczaw, rabarbar, cytryny, suszone figi, ostre przyprawy, nasiona roślin strączkowych, alkaliczne (zasadowe) wody mineralne.

Ostatno znów pobolewa mnie nerka, mam nadzieję, że nie skończy się to tak jak ostatnim razem :/

— Fryderyk Nietzsche

Odpowiedz do tematu