Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: antyk
Wto 10 Lis, 2009 22:14
fobia społeczna a szczękościsk
Autor Wiadomość
wik123 

Wysłany: Wto 10 Lis, 2009 10:06   fobia społeczna a szczękościsk

witam
czy ktoś spotkał się ze szczękościskiem? bardzo się boję że mi wykręci twarz i ludzie będą sie na mnie patrzeć,wycofuję się z życia towarzyskiego unikam kolejek sklepów,do koścoła chodzę nafaszerowana tabletkami.tak się nieda dalej żyć.czy to fobia społeczna czy coś innego? i z kąd się bierze szczękościsk,co jest tego przyczyną?pomóżcie proszę

chudaaa21 

Wysłany: Sob 04 Cze, 2011 13:13   

Ja również mam problemy z szczękościskiem.Najgorzej jest wieczorem,wtedy aż mnie wszystkie zęby bolą.Ostatnio na jesieni miałam nawet problemy ze stawem skroniowo-żuchwowym;przez 4 tygodnie nie mogłam ruszać żuchwą,nie mogłam ziewać,śmiać się,miałam problemy z żuciem.Miałam się wybrać do lekarza,ale jakoś samo przeszło.

wacki323 

Wysłany: Nie 05 Cze, 2011 22:55   

Kurde jak czytam o niektórych dolegliwościach to żałuję, ale nie mogę pomóc. Sam nie mam czegoś takiego.
Przydaliby się jacyś specjaliści na forum, szczególnie jak chodzi o doradzanie w przypadku objawów fs. Czasem warto się zastanowić, czy coś jest bardziej objawem, czy przyczyną. Każdy ma różne objawy, zależy to chyba od skłonności osób. Jak chcesz coś z tym zrobić to może wybierz się do lekarza? Musisz udać się do osoby kompetentnej.

Jeśli lęk Ci nie pozwoli mówić przez ten szczękościsk to może idź z kimś z rodziny?

frog 
bagienna pływaczka

Wysłany: Sro 13 Lip, 2011 20:52   

ja czasami mialam szczękościsk, ale tylko w czasie snu. Byl na tyle silny że chwilami nie potrafilam otworzyć ust. Rano bolała mnie żuchwa, zeby - na tyle ze trudno było ugryźć miękki chleb czy pogryźć platki śniadaniowe.

wlaśnie mam to od nadmiernego stresu w ciagu dnia który się nazbiera.
"Najważniejsze jest, byś zapamiętał chwile
Te, w których było Ci dobrze, w których byłeś szczęśliwy"

Odpowiedz do tematu