Wysłany: Wto 10 Lis, 2009 10:06 fobia społeczna a szczękościsk
witam
czy ktoś spotkał się ze szczękościskiem? bardzo się boję że mi wykręci twarz i ludzie będą sie na mnie patrzeć,wycofuję się z życia towarzyskiego unikam kolejek sklepów,do koścoła chodzę nafaszerowana tabletkami.tak się nieda dalej żyć.czy to fobia społeczna czy coś innego? i z kąd się bierze szczękościsk,co jest tego przyczyną?pomóżcie proszę
Ja również mam problemy z szczękościskiem.Najgorzej jest wieczorem,wtedy aż mnie wszystkie zęby bolą.Ostatnio na jesieni miałam nawet problemy ze stawem skroniowo-żuchwowym;przez 4 tygodnie nie mogłam ruszać żuchwą,nie mogłam ziewać,śmiać się,miałam problemy z żuciem.Miałam się wybrać do lekarza,ale jakoś samo przeszło.
Wiek: 21 Dołączył: 21 Maj 2011 Posty: 241 Skąd: 20 km od BB
Wysłany: Nie 05 Cze, 2011 22:55
Kurde jak czytam o niektórych dolegliwościach to żałuję, ale nie mogę pomóc. Sam nie mam czegoś takiego.
Przydaliby się jacyś specjaliści na forum, szczególnie jak chodzi o doradzanie w przypadku objawów fs. Czasem warto się zastanowić, czy coś jest bardziej objawem, czy przyczyną. Każdy ma różne objawy, zależy to chyba od skłonności osób. Jak chcesz coś z tym zrobić to może wybierz się do lekarza? Musisz udać się do osoby kompetentnej.
Jeśli lęk Ci nie pozwoli mówić przez ten szczękościsk to może idź z kimś z rodziny?
_________________ I get knocked down, but I get up again. You,re never gonna keep me down! ;-P
ja czasami mialam szczękościsk, ale tylko w czasie snu. Byl na tyle silny że chwilami nie potrafilam otworzyć ust. Rano bolała mnie żuchwa, zeby - na tyle ze trudno było ugryźć miękki chleb czy pogryźć platki śniadaniowe.
wlaśnie mam to od nadmiernego stresu w ciagu dnia który się nazbiera.
_________________ mój blog...
http://sekrety-karolajny.blog.pl/
"Najważniejsze jest, byś zapamiętał chwile
Te, w których było Ci dobrze, w których byłeś szczęśliwy"