Ja mam zespół jelita drażliwego (IBS) i okropne bóle brzucha, teraz już wiem jak to się nazywa co mnie męczyło, wszędzie o tym piszą, żeby zwrócić uwagę na to co się je, można zapobiec wielu chorobom i trzeba oczyszczać organizm z toksyn, grzybów, bakterii, metali ciężkich itd. Dlaczego nikt o tym nie wie, to jest jakaś ignorancja, że o tym się nie mówi. Podejrzewam jeszcze inną przewlekłą chorobę, niedoczynność tarczycy, zimne stopy i dłonie, spowolniony metabolizm, zaparcia i takie objawy, które mogłyby świadczyć, że tarczyca nie produkuje odpowiedniej ilości hormonów, nie mam forsy na leczenie (na NFZ za długo trzeba czekać) tak już jest w tym kraju, że leczenie nie jest dla wszystkich, tylko dla wybranych a reszta niech zdycha.
_________________ Gustaw Herling-Grudziński — Inny świat
"Tylko w pochłaniającej wszystko pustce samotności, w ciemnościach zacierających kontury świata zewnętrznego można odczuć, że się jest sobą aż do granic zwątpienia [...]."