Wysłany: Pon 03 Paź, 2011 16:55 Ból za mostkiem i w klatce piersiowej.
Dzisiaj kiedy wracałem ze szkoły dopadł mnie silny i dławiący ból za mostkiem i w klatce piersiowej, promieniujący do pleców. Najgorzej kiedy próbowałem wziąć wdech.
Od niedawna dokucza mi też ból po prawej stronie klatki piersiowej. Czytałem o tętniaku aorty, neuralgii międzyżebrowej. Możliwy w moim wieku zawał?
_________________ Bo nie ma nic gorszego od samotności.
Świat zamknięty rany otwarte.
Odnaleźć sens.
"Kolejny dzień
zapowiada się słonecznie,
chociaż tym, co żyją,
przyda się jeszcze parasol."
Inny96,wątpię żeby to był zawał,na to pracuje się latami.Może być wiele przyczyn takiego bólu.Najlepiej zrobisz jak pójdziesz do lekarza,zapewne zleci jakieś podstawowe badania typu rtg klatki,ekg,morfologię.
To może być wszystko, jakieś chwilowe bóle albo coś bardzo poważnego.
Lepiej iść do lekarza i powiedzmy sobie szczerze, jeśli Twoich rodziców stać to najlepiej do prywatnego.
Moje niewymagające ŻADNEGO leczenia dwie nieszczelne zastawki w sercu ciągle daja mi w kość, ale lekarz z NFZ mówił wyraźnie, nie trzeba tego leczyć W ŻADEN SPOSÓB. To samo miałem z palcem u nogi, już na szczęście nie boli, ale skrzywiony został. To samo, nie trzeba leczyć.
Nie przejmuj się że tak mówię
Idź do lekarza bo sam niewiele zdziałasz. No i nie będziesz się tym tak zamartwiał.
Wysłany: Wto 18 Paź, 2011 12:57
A czy oprócz tego zdarzają się Tobie również bóle kości? Pocisz się w nocy? Czujesz zmęczenie?
Miałem podobne bóle klatki - podejrzewałem zapalenie płuc bądź świńską grypę (był to okres zwiększonej zachorowalności na nią), jednak po RTG, EKG, morfologii i ostatecznie biopsji szpiku zdiagnozowano poważną chorobę. Nie chcę straszyć więc nie będę tu pisał o co chodzi, ale warto jednak wykonać kompleksowe badania / przekonać mamę.
_________________ I tylko ciekawość jutra jeszcze mnie tu trzyma.
_________________ Gustaw Herling-Grudziński — Inny świat
"Tylko w pochłaniającej wszystko pustce samotności, w ciemnościach zacierających kontury świata zewnętrznego można odczuć, że się jest sobą aż do granic zwątpienia [...]."