To mój pierwszy post nawet nie wiem czy aby to odpowiedni dział..
Mam fobie brałem psychotropy a teraz chodzę na terapię.. ostatnio zastanawiałem się co by było gdybym od dziecka nie miał tej fobii jak wyglądało by dzisiaj moje życie. Według różnych testów mój typ osobowości to perfekcyjny melancholik, ale często kłócę się sam ze sobą w głowie podejmując różne decyzje które wyglądały by całkiem inaczej gdyby nie to że mam fobię ten lęk.. doszedłem do wniosku, że gdyby nie fobia możliwe że byłbym tryskającym pełnym życia sangwinikiem. Gdyby było tego mało mam problem, bo moja osobowość to melancholik-sangwinik a jak wiadomo te dwa typy nie mogą się za bardzo zgrać.. tak jakby to że mam cechy melancholika powstały w wyniku posiadania fobii.. to tylko taka moja refleksja, ale chciałbym ją razem z wami rozbudować.
Co wy o tym sądzicie?
Zastanawiam się też czy gdybym wyleczył fobie moje życie mogłoby ulegnąć całkowitej przemianie.. właściwie już teraz powoli się zmienia..
Wysłany: Pon 12 Paź, 2009 00:34 Re: Typ osobowości..
aczytoważne napisał/a:
Zastanawiam się też czy gdybym wyleczył fobie moje życie mogłoby ulegnąć całkowitej przemianie
Moim zdaniem tak. Nie pozbyłem się swojej fobii i nawet niewiele robiłem, by ją przełamać a tu proszę, taka niespodzianka od losu. Jeszcze kilka miesięcy temu chciałem umierać, dziś chce żyć, wszystko za sprawą dwóch kobiet, które obróciły moje życie o 180 stopni. Jak widać wszystko może się zdarzyć, czego życzę każdemu fobikowi (oczywiście tylko pozytywnych zmian życzę)
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka
Ale za sprawą dwóch kobiet, poprostu poprawił Ci się humor, czy teraz jak wpadasz do galerii handlowej, to robisz gwiazdę na rękach, zaczepiasz wszystkich, mówisz im, że świetnie wyglądają i każdemu rozdajesz po 10zł w baknocie?
No jasne! Mi w duszy gra zupełnie co innego, niż jaka jestem teraz przez to, co "to g*wno" ze mnie zrobiło... Jakby tego nie było, to chyba nie przepuściła bym żadnej imprezy, w domu mało bym siedziała, ubierała bym się tak jak właśnie bym chciała, a teraz poprostu się wstydze.... i wogóle życie brała bym na całego.
Jedynie w domu moge być sobą.
_________________ Każdy na początku wierzy, że jest dla niego plan. Ja do końca pragnę spełnić go, chociaż cenę znam.. Więc nie martw się, uśmiechnij się! Nie jest tak źle, nie tylko Ty dotykasz dna, by znów odbić się!
plamka123
Wiek: 25 Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 2083 Skąd: z piekła rodu :P
Oczywiście że melancholik , tylko sam nie wiem czy z wyboru, czy przez tą fobię.. zresztą to nie ważne. Czasem dochodzę do wniosku, że może gdybym nie miał fobii byłbym innym człowiekiem i pewnie sangwinikiem noo.. ale przecież ja ją mam. Tą chorobę która ma swoje uroki ..
a ja to chyba mam 2 twarze - miła, spokojna i pyskata, wybuchowa, także nie wiem jaka jestem w końcu. autentycznie nie wiem! chyba spokojna i wrażliwa.. i do tego mix nerwowiec i sentymentalny. jeden wielki znak zapytania tak ogólnie
Hmm na psychologii profesor robiła na m testy na osobowość, temperament. Wyszło że jestem flegmatykiem z dużą częścią melancholika, czyli 100% introwertyk
W sumie jak tak popatrzeć to mam problemy z określeniem siebie samego, swojej osobowości, tego kim jestem i czego chcę, już się w tym wszystkim pogubiłem.
też to kiedyś miałam robione - prawie całkowicie melancholik z lekką domieszką flegmatyka - i zgadzam się z tym w 1000%
_________________ Je vois un océan de sang
J’entends ce qu’entendent les sourds
Quand ils entendent crier le vent
A quoi me sert de vivre encore
Parmi les cendres éternelles
Pris entre l’amour et la mort...
Kłócą się we mnie dwie osobowości. Za nim dopadła mnie fobia byłam pyskata i przebojowa. Teraz też tak się czuje, a nie umiem tego wyrazić zewnętrznie. To tak jak bym miała otwartą cele w więzieniu i nie potrafiła z niej wyjść na zewnątrz. Wszystko na temat, bo złość mnie bierze...