Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Osobowość unikająca a praca pedagoga
Autor Wiadomość
Brid

Wysłany: Sro 15 Cze, 2011 18:00   Osobowość unikająca a praca pedagoga

Witam,
mam problem i nie wiem co robić.
Mam 25 lat, miesiąc temu lekarz psychiatra zdiagnozował u mnie osobowości unikającą.
Studia skończyłem dzienne, raczej unikając otoczenia, robiłem minimum to co musiałem, aby je ukończyć.

Dostałem pracę w ośrodku wychowawczym, mam dyżury nocne, po 3 miesiącach chcą mi przedłużyć umowę.

Kontakt z wychowankami i wychowawcami sprawia mi dużą trudność.

Nie wiem czy ta praca, może mi pomóc czy zaszkodzić, za to wiem jak trudno w ogóle o prace.
Wydaje mi się, że raczej skończę z totalną nerwicą niż, miałoby to działać na mnie leczniczo, jako terapia...

proszę o Wasze zdanie na ten temat,
pozdrawiam,

BlankAvatar 

Wysłany: Sro 15 Cze, 2011 18:20   

yyyyy idz na terapie

wyslij mail na pm

edit:

sama praca jak terapia nie zadziala. potrzebna jest tez 'fachowa' pomoc. moze ksiazka + praca wystarczy

Wyleczylem sie z fobii; elementy osobowosci unikajacej we wzglednym 'uspieniu'. Sposob? Gruntowny remont myslenia..
Ostatnio zmieniony przez BlankAvatar Sro 15 Cze, 2011 18:44, w całości zmieniany 1 raz  

Zbedeusz 

Wysłany: Wto 07 Lut, 2012 14:08   

Ja wielokrotnie rzucałem pracę zaraz po jej rozopczęciu, nie ze względu na jej charakter ale problem w naturalnym i spontanicznym wyrażaniu swoich myśli i uczuć. Dziś żałuje że nie zawalczyłem dłużej, Chodź pogodziłem się z tym problemem i nie czuje wstydu tak jak kiedyś, to nadal jest to bolesne dla mnie i mojego ego.

Nie szarp się ze sobą bo to bez sensu, koniecznie idź na terapie!

samotniczka 

Wysłany: Nie 12 Lut, 2012 19:38   

pewnie to już nieaktualny temat...ale ja miałam podobną sytuację...bo studiowałam filologie ze specjalizacją pedagogiczną. Pierwszy rok jakoś przeżyłam ,chodziłam jak cień po uczelni ale jakoś się udało . Potem nadszedł moment że musiałam odbyć praktyki w szkole.i to było dla mnie mega stresem.do tego stopnia że zrezygnowałam ze studiów. Zaczęłam potem leczenie u psychiatry i psychologa. I zdecydowanie psychiatra mi odradzała kierunki pedagogiczne,bo one mogę w takich osobach jak my,tylko pogarszać nasz stan.bo dzieci czy młodzież wiadomo jakie są.Jak tylko zauważą że nauczyciel jest niepewny siebie to od razu wchodzą na głowę...

Odpowiedz do tematu