Unikam przebywania z pijanymi ludźmi. Tak mnie wkurzają że... no wkurzają mnie. Mam ochotę walnąć takiego w łeb żeby się obudził dopiero jak będzie w stanie używać mózgu.
_________________ Zdrowaś muzo, bitów pełna, bass z Tobą, błogosławionaś Ty między gatunkami i błogosławiony owoc żywota Twojego - DJ.
Święta Techniawo, Matko Trance'u, graj nade nami głuchymi; teraz i w godzinę chill-outu naszego. AMEN!
Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 18:22
Keisu napisał/a:
Ja unikam wszystkiego czego się naprawdę boje .
Kiepska metoda , zwazywszy na to że prowadzi donikąd .
Takie błędne koło się robi...
Więc brzydko mówiąc , lepiej zsikac się pod siebie niż uciekać.
święte słowa. zgadzam się w 100% mam dokładnie tak samo, ostatnio zaczęłam unikać nawet rzeczy i czynności które zazwyczaj kiedyś sprawiałyby mi przyjemność, a teraz się boję.
to tak troche jak z bólem i środkami znieczulającymi - jak nie musi boleć - niech nie boli, weź proszek.
jak nie muszę się bać - to unikam sytuacji.. najczęsciej unikam wyjścia do ludzi z domu, zagadywania.
błędne koło.
Unikam sytuacji, które zmuszają mnie do przebywania z innymi ludźmi dłużej, niż z reguły jestem w stanie wytrzymać...
Unikam tłumów, wizyt w galeriach handlowych i spotkań towarzyskich skupiających więcej niż trzy osoby. Rezygnuję z zaproszeń na imprezy i udziału w zabawach zarówno plenerowych, jak i domówkach - zwłaszcza, gdy znam jedynie gospodarza. W efekcie jestem typem samotnika. Powoli jednak zaczynam się przyzwyczajać do takiego stanu rzeczy...
A ja najgorzej mam z dziewczynami Stresuję się przy nich i czuję się niższy, gorszy, jakby czegoś winien... Automatycznie spada mi wtedy samoocena i samopoczucie... Np. jak siedzi jakaś laska na przeciwko mnie w autobusie i nie wiem gdzie podziać wzrok, bo siedzi dokładnie na przeciwko mnie...
Stresuję się też przy ładnych koleżankach, gdy z nimi rozmawiam, bo czuję, że widać po mnie stres i poważną, zrzędniętną wręcz minę. Czasem pewnie tak jest, jeśli nie prawie zawsze. Echhh. Najgorzej właśnie mam z dziewczynami, które mi się podobają, wtedy automatycznie pojawia się stres.
Na uczelni jak widzę koleżanki to zamiast podejść, pogadać jak cżłowiek, to zawsze przejdę koło nich powiem cześć czy coś i tyle. Nie jestem z tego zadowolony - wręcz przeciwnie, ale cóż - wybieram drogę bez stresu.
Nie przepadam też za wystąpieniami przy jakiejś grupie osób, itd...
Też tak Panowie macie? Albo dziewczęta, tylko z płcią przeciwną?
Stresuję się też przy ładnych koleżankach, gdy z nimi rozmawiam, bo czuję, że widać po mnie stres i poważną, zrzędniętną wręcz minę.
No i błędne koło. Chociaż ze dwa lata temu miałem podobnie, trochę mniej niż Ty (chyba) ale podobnie. Aż w końcu stałem się złym cynicznym bufonem i już mnie ludzie mało stresują.
Częściej wkurzają.
unikam wielu rzeczy/sytuacji m.in.
-większych skupisk ludzi
-zjazdów rodzinnych, wspólnego siedzenia za stołem
-sytuacji gdy zostaję z kimś sam na sam
-wszelkich kontaktów fizycznych (wliczając w to przywitanie się przez podanie ręki) z osobami których nie znam lub których znam słabo
-publicznych przemówień, odpowiedzi przy tablicy itp...
Nie lubię miejsc, których nie znam (chociaż coraz mniej mi to przeszkadza). Gorzej, gdy jest tam dużo ludzi (przykładowo... jakiś koncert w klubie). O dziwo większe zbiorowisko ludzi mnie nie przeraża, nie wyglądałabym aż tak dziwnie stojąc sobie samotnie, bo można wmieszać się w tłum ;P
unikam wszystkich miejsc gdzie mogę spotkać żywych ludzi
nie mam żadnego ludzkiego kontaktu z kim kolwiek nawet z rodzicami
biorąc lek było znacznie lepiej
muszę znów zacząć się leczyć
_________________ To nie jest kraj dla chorych ludzi
Jak cholera się boje wejścia do jakiegoś zakładu pracy i zapytać przypadkiem nei potrzebuja do pracy przez co jestem niestety bezrobotny ( przez telefon jakoś idzie ale jak sobie wyobrażę , ze mam przyjść na spotkanie kwalifikacyjne , to nogi mi się trzęsą ze strachu) czy kogoś nie potrzepują , wizyty u lekarza , spotkania znajomego do którego nie pają sympatia na mieście , sklepów i ogólnie wszelkich skupisk ludzkości wszelakiej , jak muszę już wyjść z domu to zawsze chodzę tak aby spotkać jak najmniej ludzi. Czasem tak myślę , ze jedyne miejsce w którym czuje się naprawdę dobrze jest dom
O właśnie, unikam szukania pracy. A potem współpracowników. Obecna praca spadła mi z nieba i niewiele muszę z innymi zatrudnionymi się męczyć, ale jednak. Próbuję ich tak całkowicie nie unikać i to daje dobre efekty (polecam jednak stawienie czoła lękom - przełamać się kilka razy i już idzie z górki). Zachowuję się przy współpracownikach momentami jak ćwierćinteligent ale staram się tego nie rozpamiętywać. Powoli do przodu.
niebieska123
Wysłany: Pon 09 Kwi, 2012 18:50
unikam sąsiadów, rodziny tej dalszej współpracowników..w pracy kiedy ja jeszcze ją miałam , problemy dotyczą ludzi którzy noga mnie bardziej poznać kiedy przestaje być wśród nich anonimowa, kiedy muszę być kimś komu mogą przydzielić określone cechy wyrobić sobie na mój temat opinie -kiedy muszę zmierzyć się z ta opinią, juz samo to ze ją wyczuję..nie potrafię z tym się zmierzyć .. kiedy mogą ocenić.Wśród obcych nie mam problemu
unikam kościoła. choć tylko w mojej miejscowości gdzie się wszyscy znają, do kościoła w większym mieście już pójdę bez problemu praktycznie
unikam sytuacji gdzie będę oceniana.. wystąpień publicznych itp
unikam spotkań z facetami. boje się ze przy nich dostanę jakiegos napadu lęku i on po prostu ucieknie lub weźmie mnie za psycholkę.
wcześniej unikałam autobusów, tramwajów, prowadzenia samochodu ( bo w trakcie moze mi się coś stać) - ale juz mi przeszło- samo.
no i unikam kontynuowania edukacji, od października chcę iść na studia ale jak ja wysiedze w miejscu godzinę?? zawsze mam stres jak jest sytuacja że przez dłuższy czas muszę po prostu gdzies wysiedzieć i łupio jest tak po prostu wyjść. a studia własnie na tym polegają.. i znowu "co będzie jak dostanę napadu" no i się nakręcam. I tak w kółko. Chyba bez prochów się nie obędzie;/
Ja moje cale 6 lat studiow przeszlam z atakami paniki bez wsparcia, bez lekow, bez terapi. Tak, bylo ciezko i czasami az zabardzo ale dalam rade:) Tak, wybiegalam z klasy ale sie tego nie wstydzilam po czasie. Jestem z siebie dumna za ta sile.
_________________ Keep talking bitch! you're making me famous
a ja jestem na trzecim roku studiów i bywa ciężko ale jakoś idzie do przodu
najgorzej jest na samym początku, z czasem robi się łatwiej
najtrudniej , przynajmniej u mnie z wystąpieniami publicznymi, wypowiadaniem się na forum grupy
huurts spróbuj, warto może to pomoże Ci się przełamać?
niesamowita okazja do poznania nowych ludzi, nowe otoczenie, nowe możliwości