Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zestawienie lekow i opinie ludzi na ich temat.
Autor Wiadomość
fanatykmag

Wysłany: Wto 26 Kwi, 2011 13:44   Zestawienie lekow i opinie ludzi na ich temat.

Witam mam pewnien pomysl ktory moze pomoc w doborze lokow wielu ludziom. Chodzi mi o zestawienie lekow antydepresyjnych stymulantow, suplementow ktore towarzysza ludziom w walce z choroba. Nie chodzi mi tu o glupie kopiowanie nazw lekow i wklejanie je na forum tylko o dobre zestawienie ich i glownie o opinie o dzialaniu danego leku. Nie dajmy na sobie testowan nowych lekow, wybierajmy te ktore sa sprawdzone przez wiele obob i nie maja wiekszych skutkow ubocznych. Co sadzicie o tym pomysle?

nolif3r 

Wysłany: Sro 27 Kwi, 2011 12:59   

Bardzo dobry pomysł. To ja zacznę z doświadczenia.
Pernazyna - biorąc rano i wieczorem po tabletce, twardy spokojny, nieprzerywany sen, raczej znikomy wpływ na nastrój codzienny.
Afobam - straszny zamulacz, człowiekowi się odechciewa wszystkiego, zmniejsza znacząco popęd seksualny.
Seronil - zależy od dnia czasem pobudza do działania czasem człowiek jest obojętny na wszystko.
Zaznaczam, że powyższy wpływ zaobserwowałem na swojej osobie.

max000 

Wysłany: Czw 28 Kwi, 2011 23:59   

sertralina/Zoloft 50mg/d - antydepresyjnie pomogło, problemów lękowych jeszcze nie miałem
wenlaflaksyna/Alventa 37,5mg/d później 75mg/d , 150mg/d - po ok. 2 latach jakby zmniejszyło się działanie przeciwlękowe. Przy 150mg/d czasem wydawało mi się, że mam "sztucznie" dobry nastrój
paroxetyna/ rexetin, parogen 20-40mg/d przy 40mg troche działało przeciwlękowo, ale spać w nocy nie mogłem :-|
Klomipiramina/Anafranil 75mg/d + Spamilan 3x10mg/d skutki uboczne anafranilu niestety takie jak przy TLPD przez pierwszy tydzień spałem po 14h na dobe przy 37,5mg/d. Teraz wystarcza mi 6-8h snu na dobe (no w weekend więcej ;-) ) z wymienionych do teraz napewno najskuteczniej na mnie działa.

z innych
-propranolol - 20-40mg pomaga na uczucie gorąca, pocenie się, szybsze bicie serca, ale po wejściu na 4 pietro słabo mi się robi, przy szybkim marszu tak samo - nie dla mnie
-alprazolam 0,25mg - najskuteczniejsze przeciwlękowo co brałem, wszystko pięknie no ale uzależnia :-| - pare razy na rok biore
-Zopiclonum/Imovane - super sie zasypia no ale też uzależnia :lol:

kofeina zwieksza lęki, więc nie pije jak mam gdzieś iść
...chyba tyle

nie jestem pewny czy dobry dział :roll:

Sad_Bumblebee 

Wysłany: Wto 10 Maj, 2011 11:17   

Wenlafaksyna - Effectin/Alwenta/Venlectine - średnio na jeża działanie przeciwlękowe, na fobię bardzo słabo.
Paroksetyna - Seroxat/Xetanor/Parogen - mój organizm najlepiej na niego reagował, działanie na fobię niezłe, ale faktycznie problemy ze spaniem-tym większe im większa dawka i spadek libido,
Sulpiryd - działanie uspokajające, brałam przy zmianie leków, bo zwykle reagowałam na to problemami żołądkowymi, nie mogłam jeśc. Po kilku dniach przyjmowania było lepiej:),
Hydroksyzyna - działanie uspokajające, stosowałam doraźnie, w stresujących sytuacjach. Dodatkowe działąnie antyhistaminowe - czyli pomaga na alergię i świąd skóry:),
Propranolol- na mnie działał słabo, musiałabym łykać przynajmniej 2-3 tabletki ;p
Kofeina - na początku dawała super "kopa", z czasem działanie znikome, a nawyk picia kawy pozostał:)
To tyle jeśli chodzi o moje doświadczenia, każdy z was może zareagować na te substancje inaczej.

Odpowiedz do tematu