Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Rangi
Autor Wiadomość
Admin 
Administrator

Wysłany: Pią 05 Gru, 2008 20:12   Rangi

Witam

Chciałbym wyjaśnić pewną rzecz, dotyczącą rang na forum, z uwagi na wczorajszą rozmowę z użytkownikiem, który chciał otrzymać swoją własną rangę, czuję się zobligowany, do wyjaśnienia Wam wszystkim, czemu rangi na forum ograniczają się jedynie, do:

• Administrator
• Moderator
• Użytkownik

A nie, jak ma to miejsce na niektórych forach, zależą od ilości napisanych postów.

Otóż chodzi oczywiście o to, aby nie potrzebnie nie wyróżniać jednych użytkowników, spośród drugich. Chodzi oczywiście o to, aby użytkownicy pisali, nabijali posty dla zabawy, swojego lepszego samopoczucia, a nie żeby uzyskać lepszą rangę i awansować, tym samym.

Hierarchia jest bardzo ważną i nieodłączną częścią każdej społeczności ale nie warto dodatkowo tworzyć hierarchii między użytkownikami. Chodzi generalnie o to, aby nikt nie czuł się gorszy, a ważniejsi czuli się jedynie ci, którzy rzeczywiście są wyżej w hierarchii forum i znacznie więcej do powiedzenia mają.

Myślałem przez pewien czas, nad stworzeniem grupy i rangi Przyjaciel, dla zaufanych i zasłużonych użytkowników forum, jednakże zastanawia mnie fakt, jak tę rangę odbierali by inni użytkownicy - chodzi oczywiście o to, czy osoba, która nie otrzymała wyżej wymienionej rangi, a na takąż liczyła, nie poczułaby się przez to w pewien sposób urażona. To samo w przypadku rang specjalnych, dla poszczególnych użytkowników.

Zapraszam do pisania swoich sugestii oraz uwag na temat rang.
Możecie się też odnieść do tego, co napisałem, czyli co myślicie na ten temat.

antyk
Moderator
666

Wysłany: Sob 06 Gru, 2008 17:47   

A co powiesz na włączenie wszystkim userom możliwości dopisania w profilu swojej rangi, która będzie wyświetlana pod nickiem? :-) Każdy byłby wtedy zadowolony, ci co chcą rangi dopisaliby sobie sami, a ci c nie chcą nic by nie zmieniali :-> Warto to przemyśleć panie adminie ;-) :-P
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

Kasumi 

Wysłany: Nie 07 Gru, 2008 17:13   

też chciałam zaproponować to samo co antyk^^ taka opcja wpisywania sobie pod nickiem czego sie chce mi sie podoba^^
to ścieżka na tamten świat.

Ender 
Last Gunfighter

Wysłany: Nie 07 Gru, 2008 17:52   

Popieram dwie powyższe wypowiedzi ;) .. indywidualna ranga była by odzwierciedleniem danego użytkownika, jego specyfiką.
Z kolei wprowadzanie sztucznych rang, czy stopniowanych ilością postów, czy też typu "przyjaciel", tworzy sztuczną hierarchię.. myślę, że niepotrzebną do szczęścia forumowiczów ;)

manu 
Infinita Tristeza

Wysłany: Nie 07 Gru, 2008 21:20   

Tym użytkownikiem z którym rozmawiał Admin jestem ja. W rozmowie również zaproponowałem tę opcję tzw. rang, bo nie traktowałem tego jako rangę stricte. Każdy będzie miał to co chce.
Podpisuje się pod tym rękami i nogami.

Endorfina 

Wysłany: Pon 08 Gru, 2008 19:35   

zgodze sie z Enderem

HALLeluYahhh...Demoralizatorka, suczyna,cZaisz?

Keisu 
Moderator
Adwokat diabła

Wysłany: Wto 09 Gru, 2008 19:01   

Nie jesteśmy tu dla rang ani nabijania postów tylko rozmawiania , pomagania sobie , spędzenia czasu .
A powiedzmy koleżeńska konkurencja jeśli chodzi o posty to już inna sprawa :)

Kasumi 

Wysłany: Wto 09 Gru, 2008 20:50   

Przegłosowane! Robimy indywidualne rangi xD

Ender 
Last Gunfighter

Wysłany: Wto 09 Gru, 2008 22:55   

Nie liczy się ilość..ale jakość , głowa do góry Kasumi ;)

A ja juz mogę mieć swoja rangę :mrgreen: [ale może lepiej nie wnikajmy do jakości moich postów ;P ]

Keisu 
Moderator
Adwokat diabła

Wysłany: Wto 09 Gru, 2008 23:29   

A se Admin z tymi 300 postami wymyśliłeś xD
Ty ! Ender ! Masz przestać pisać! Znajdź sobie jakieś wciągające zajęcie i odezwij się za powiedzmy ....200 moich postów!
:mrgreen: :lol:

Ender 
Last Gunfighter

Wysłany: Wto 09 Gru, 2008 23:35   

Cóż... po prostu Ty sie pacz..i ucz [jakby powiedział Ferdek Kiepski] ..ucz sie, to może coś z tego bedzie :-P

Kasumi 

Wysłany: Wto 09 Gru, 2008 23:44   

Ferdek to by powiedział, że posty pisać to każden jeden potrafi ale robić to nie ma komu 8-)

Keisu 
Moderator
Adwokat diabła

Wysłany: Wto 09 Gru, 2008 23:58   

Ja , moje drogie dzieci uczyć się muszę czego innego :mrgreen:
A jak tu ktoś powiedział (chmmm moze Ender ? :) ) Nie ważna jest ilość ale jakość ! Prawda złociutki :-P :-)

Ender 
Last Gunfighter

Wysłany: Sro 10 Gru, 2008 00:04   

Nosz.. kurde, właśnie miał żem to powiedzieć..no .. bo żeby robić..to trza wiedzieć, a nie tylko ten..pościć..czy posty ..no modzić. Ja wam ludzie mówie..pamiętajta myślec trza kurde :mrgreen:

Keisu..ty se moich własnych, prywatnych słow nie bierz.. bo to żem ja powiedział.. no :-P

manu 
Infinita Tristeza

Wysłany: Sro 10 Gru, 2008 13:05   

Admin fajnie że się w końcu dogadaliśmy :mrgreen:
Tylko te 300 postów... dałeś do wiwatu... no ale nic pozostaje mi teraz mocno pracować. ;-)

Odpowiedz do tematu