Chciałbym wyjaśnić pewną rzecz, dotyczącą rang na forum, z uwagi na wczorajszą rozmowę z użytkownikiem, który chciał otrzymać swoją własną rangę, czuję się zobligowany, do wyjaśnienia Wam wszystkim, czemu rangi na forum ograniczają się jedynie, do:
• Administrator
• Moderator
• Użytkownik
A nie, jak ma to miejsce na niektórych forach, zależą od ilości napisanych postów.
Otóż chodzi oczywiście o to, aby nie potrzebnie nie wyróżniać jednych użytkowników, spośród drugich. Chodzi oczywiście o to, aby użytkownicy pisali, nabijali posty dla zabawy, swojego lepszego samopoczucia, a nie żeby uzyskać lepszą rangę i awansować, tym samym.
Hierarchia jest bardzo ważną i nieodłączną częścią każdej społeczności ale nie warto dodatkowo tworzyć hierarchii między użytkownikami. Chodzi generalnie o to, aby nikt nie czuł się gorszy, a ważniejsi czuli się jedynie ci, którzy rzeczywiście są wyżej w hierarchii forum i znacznie więcej do powiedzenia mają.
Myślałem przez pewien czas, nad stworzeniem grupy i rangi Przyjaciel, dla zaufanych i zasłużonych użytkowników forum, jednakże zastanawia mnie fakt, jak tę rangę odbierali by inni użytkownicy - chodzi oczywiście o to, czy osoba, która nie otrzymała wyżej wymienionej rangi, a na takąż liczyła, nie poczułaby się przez to w pewien sposób urażona. To samo w przypadku rang specjalnych, dla poszczególnych użytkowników.
Zapraszam do pisania swoich sugestii oraz uwag na temat rang.
Możecie się też odnieść do tego, co napisałem, czyli co myślicie na ten temat.
A co powiesz na włączenie wszystkim userom możliwości dopisania w profilu swojej rangi, która będzie wyświetlana pod nickiem? Każdy byłby wtedy zadowolony, ci co chcą rangi dopisaliby sobie sami, a ci c nie chcą nic by nie zmieniali Warto to przemyśleć panie adminie
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka
Popieram dwie powyższe wypowiedzi .. indywidualna ranga była by odzwierciedleniem danego użytkownika, jego specyfiką.
Z kolei wprowadzanie sztucznych rang, czy stopniowanych ilością postów, czy też typu "przyjaciel", tworzy sztuczną hierarchię.. myślę, że niepotrzebną do szczęścia forumowiczów
Tym użytkownikiem z którym rozmawiał Admin jestem ja. W rozmowie również zaproponowałem tę opcję tzw. rang, bo nie traktowałem tego jako rangę stricte. Każdy będzie miał to co chce.
Podpisuje się pod tym rękami i nogami.
Nie jesteśmy tu dla rang ani nabijania postów tylko rozmawiania , pomagania sobie , spędzenia czasu .
A powiedzmy koleżeńska konkurencja jeśli chodzi o posty to już inna sprawa
A se Admin z tymi 300 postami wymyśliłeś
Ty ! Ender ! Masz przestać pisać! Znajdź sobie jakieś wciągające zajęcie i odezwij się za powiedzmy ....200 moich postów!
Nosz.. kurde, właśnie miał żem to powiedzieć..no .. bo żeby robić..to trza wiedzieć, a nie tylko ten..pościć..czy posty ..no modzić. Ja wam ludzie mówie..pamiętajta myślec trza kurde
Keisu..ty se moich własnych, prywatnych słow nie bierz.. bo to żem ja powiedział.. no