Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: antyk
Nie 09 Paź, 2011 01:33
Offtopy

Jestem
Zwolennikiem wydzielania offtopów
23%
 23%  [ 5 ]
Przeciwnikiem wydzielania offtopów
52%
 52%  [ 11 ]
Jest mi to obojętne
23%
 23%  [ 5 ]
Głosowań: 21
Wszystkich Głosów: 21

Autor Wiadomość
antyk
Moderator
666

Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 00:21   Offtopy

Co wolicie? By offtopy były wydzielane z tematów, czyli wolicie je zostawić i pozwolić im się rozwijać?
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

kjensisław 

Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 00:26   

Zostawić, rozwijać. Ewolucja. Rewolucja.

Urthon 
Pobody's nerfect

Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 01:49   

Wydaje mi się, że to moderacja powinna decydować, który offtop wydzielać, a który zostawiać. Żadna z powyższych opcji nie będzie dobra, jeśli będzie stosowana "z automatu".

szara 

Ostrzeżeń:
 10/3/4
Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 15:41   

Jestem przeciwniczką wydzielania offów, co uargumentowałam w innym temacie już myślę, że wyczerpująco- więc pozwolę sobie tutaj przytoczyć te parę słów xd :
Cytat:
jedyne co mnie drażni, to zbyt rygorystyczne trzymanie się zasady "nie offtopuj"- rozumiem, że jakiś porządek musi na forum być, ale jednak główmy wątek często przynosi nagłe zwroty akcji w postaci pobocznych wątków, a tworzenie od razu nowego tematu byłoby niepotrzebne z uwagi na to, że to często tylko kilku-kilkunastopostowa dyskusja-dygresja, na co szkoda byłoby tworzyć nowy temat, a i przerwałoby nienaturalnie tok dyskusji ;/ takie zawężanie do ścisłego trzymania się tematu jest jak dla mnie najbardziej drażniącej, szczególnie jak się wyskrobie wysiłkiem mentalnym długiego, soczystego posta, a ktoś Twoją pracę ot tak je*nie do kosza! [usunie bez uprzedzenia i możliwości odtworzenia], tak że mały off-top może być niezłym dopełnieniem głównego wątku... Reasumując: dobry offtop nie jest zły xd ...

Mosze 
Release the Kraken!

Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 15:46   

Ale będzie burdel. Lepiej przypilnować i upomnieć offtopujących, gdy rozlezie się to na jakieś dwie strony, bo przez tą nadgorliwość zrobicie tylko większy bałagan.

Neurotyk91 

Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 18:53   

ja bym był za łagodniejszą moderacją. Wydzielać, gdy offtop stanie się bardzo rażący.

nieves 
Elficka Księżniczka

Wysłany: Pon 10 Paź, 2011 20:59   

Urthon napisał/a:
Wydaje mi się, że to moderacja powinna decydować, który offtop wydzielać, a który zostawiać. Żadna z powyższych opcji nie będzie dobra, jeśli będzie stosowana "z automatu".

Podpisuję się pod tym, ale nie głosuję w ankiecie, bo musiałbym zaznaczyć aż 2 odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez nieves Pon 10 Paź, 2011 21:01, w całości zmieniany 1 raz  

Pan Sherlock H. 

Wysłany: Pon 10 Paź, 2011 21:39   

łagodniej. W normalnej rozmowie dygresje nie są niczym dziwnym i tak tutaj powinno to być moim zdaniem traktowane. No, oczywiście, jeśli ktoś znacząco przesadza to karać, ale moim zdaniem powinno się podchodzić nieco łagodniej niż teraz.

Odpowiedz do tematu