Wiek: 21 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 2341 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 01:49
Wydaje mi się, że to moderacja powinna decydować, który offtop wydzielać, a który zostawiać. Żadna z powyższych opcji nie będzie dobra, jeśli będzie stosowana "z automatu".
_________________ “A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do.”
Jestem przeciwniczką wydzielania offów, co uargumentowałam w innym temacie już myślę, że wyczerpująco- więc pozwolę sobie tutaj przytoczyć te parę słów xd :
Cytat:
jedyne co mnie drażni, to zbyt rygorystyczne trzymanie się zasady "nie offtopuj"- rozumiem, że jakiś porządek musi na forum być, ale jednak główmy wątek często przynosi nagłe zwroty akcji w postaci pobocznych wątków, a tworzenie od razu nowego tematu byłoby niepotrzebne z uwagi na to, że to często tylko kilku-kilkunastopostowa dyskusja-dygresja, na co szkoda byłoby tworzyć nowy temat, a i przerwałoby nienaturalnie tok dyskusji ;/ takie zawężanie do ścisłego trzymania się tematu jest jak dla mnie najbardziej drażniącej, szczególnie jak się wyskrobie wysiłkiem mentalnym długiego, soczystego posta, a ktoś Twoją pracę ot tak je*nie do kosza! [usunie bez uprzedzenia i możliwości odtworzenia], tak że mały off-top może być niezłym dopełnieniem głównego wątku... Reasumując: dobry offtop nie jest zły xd ...
Ale będzie burdel. Lepiej przypilnować i upomnieć offtopujących, gdy rozlezie się to na jakieś dwie strony, bo przez tą nadgorliwość zrobicie tylko większy bałagan.
Wysłany: Pon 10 Paź, 2011 20:59
Urthon napisał/a:
Wydaje mi się, że to moderacja powinna decydować, który offtop wydzielać, a który zostawiać. Żadna z powyższych opcji nie będzie dobra, jeśli będzie stosowana "z automatu".
Podpisuję się pod tym, ale nie głosuję w ankiecie, bo musiałbym zaznaczyć aż 2 odpowiedzi.
_________________ ♥♥♥♥Milczę, tak po kobiecemu wieloznacznie♥♥♥
Ostatnio zmieniony przez nieves Pon 10 Paź, 2011 21:01, w całości zmieniany 1 raz
łagodniej. W normalnej rozmowie dygresje nie są niczym dziwnym i tak tutaj powinno to być moim zdaniem traktowane. No, oczywiście, jeśli ktoś znacząco przesadza to karać, ale moim zdaniem powinno się podchodzić nieco łagodniej niż teraz.