Wysłany: Sob 10 Sty, 2009 20:42 Obowiązkowa rejestracja na forum
Witam, jestem stosunkowo nowy na forum ,ale myślę ,że mogę się wypowiedzieć w tej kwestii. Na forum powinna być obowiązkowa rejestracja aby móc przeglądać działy. Zapobiegnie to leecherstwu, zwiększy się liczba userów, a jak ktoś się zarejestruje to pewnie zacznie pisać posty Ot taka małą sugestia . Pzdr
Wypowiedzieć się może każdy, od tego jest w końcu ten dział.
Jeśli chodzi o sugestię, to konieczność takiej rejestracji nie wyglądałaby zbyt zachęcająco. Decyzja o tym, iż dana osoba, zechce zostać z nami i stać się częścią naszej społeczności podejmowana jest po tym, gdy dana osoba przeglądnie forum, jako gość. Zaznajomi się z treścią, tematami, postami, poczuje klimat, ogólnie panujący na naszym forum. Ludzie są różnie, podczas gdy jedni rejestrują się od razu, a potem zabierają się do przeglądania danego forum, tym czasem drudzy, przed podjęciem decyzji o rejestracji, chcą najpierw przeglądnąć, zaznajomić się z forum, a później dopiero zarejestrować się, by zacząć na nim pisać, uczestniczyć w jego życiu.
Co do leechingu, to nazywanie gości przeglądających forum, czytających posty czy artykuły na naszym forum leecherami, jest dosyć dobitnym określeniem, może, jak chodzi Ci o pliki znajdujące się w dziale Download, to są one dostępne do pobrania, dla zarejestrowanych i zalogowanych użytkowników, to raz, a dwa, że na obecną chwilę, pliki dostępne do pobrania w dziale Download, znajdują się na innych serwerach. Kolejną rzeczą, odczuciem, jakie dana osoba mogłaby odnieść, w przypadku, gdyby treść naszego forum, była dostępna dopiero, po uprzednim zarejestrowaniu i zalogowaniu mogłaby wskazywać na rzekome ksenofobiczne nastawienie tutejszej społeczności, a jednym z licznych celów postawionymi przeze mnie, jako Administratora forum, jest stworzenie tutaj czegoś wręcz odwrotnego, a więc otwartej, przyjaznej, ciepłej społeczności, otwartej dla każdego nowego użytkownika, który traktowany powinien być, przez naszą społeczność, jako potencjalny przyjaciel.