Ostatnio, tzn. dzisiaj zarejestrowało się na forum kilka botów... oczywiście tylko w celu reklamowania stron, do których linki mają w podpisach i profilach. Proponowałbym blokowanie tego typu kont - nie usuwanie, ponieważ już kiedyś widziałem na jednym forum, jak skasowane konta ponownie się pojawiały, widać komuś bardzo zależało na reklamie...
A co inni na to? Chyba nie znajdzie się tu nikt, kto lubi boty, co?
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka
Te obrazki nie powstrzymują botów, najlepszym przykładem są fora.pl - boty rejestrowały się tam masowo po wprowadzeniu tego "zabezpieczenia", dopiero gdy uniemożliwili świeżo zarejestrowanym użytkownikom pisania postów z linkami zapanował spokój.
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka
Zaraz zaraz ale przecież można zabezpieczyć się przed rejestracja botów.
Mam forum na darmowefora.pl i nie mam z botami problemu. Czyli ustawiłam przy rejestracji wpisanie kodu ze szumem przez szum bot nie może odczytać kodu
_________________ - Puchatku!
- Co, Prosiaczku?
- Nic rzekł Prosiaczek, chciałem się tylko upewnić, czy jesteś.
no przecież przeczytałam
przecież utrudnienie o którym pisałam jest tylko utrudnieniem dla botów który mają zakłócenia przy próbie rejestracji dla użytkownika"człowieka" to utrudnienie nie jest obciążające.
No chyba że bhpBB ma jakieś dziwne te utrudnienia
- Co, Prosiaczku?
hmm nie musiałes tego pisać ponownie bo zrozumiałam wcześniejszy twój post.
Ale skoro uważasz że to jest duże utrudnienie to oki już nic nie mówię na ten temat
- Co, Prosiaczku?
To są roboty sieciowe, web spidery, web crwalery. Absolutnie pozytywni bohaterowie. Co do ich pokazywania - mi się osobiście podoba to, że są pokazywane. Warto wiedzieć, kto przegląda obecnie nasze forum.
Mógłbym wyłączyć pokazywanie ich w tabeli Kto jest online, ale wolę, aby byli widoczni.