Jak poznajecie ludzi, mając fobie społeczną? W realu, w necie?
Oczywiście w moim przypadku pójście do klubu i poznanie tam kogoś nie wchodzi w grę.
Dlatego internet wchodzi w grę. Miałem konto na sympatii, ale tam raczej nie ma ludzi z problemami psychicznymi, więc nie są oni wyrozumiali dla aspołecznych jednostek.
Czy są jakieś portale towarzyskie dla ludzi z zaburzeniami?
Opowiadajcie też o swoich doświadczeniach w randkowaniu!
no ja poznalem troche ludzi tutaj. no i mysle, ze nie ja jedyny...
jestem nawet sklonny stwierdzic, ze wiekszosc osob (obu plci, zeby byla jasnosc) ma nadzieje -lub chociaz nie ma nic przeciwko- by poznac tutaj przyjaciela/partnera.
Nie poznaje bo nie ma tu nikogo z Kielc. Ale jeśli już bym miał szukać kogoś to w grę wchodzi tylko to forum Jedyna randka jaką mogę sobie wyobrazić była by właśnie z fobiczką.
Nie poznaje bo nie ma tu nikogo z Kielc. Ale jeśli już bym miał szukać kogoś to w grę wchodzi tylko to forum Jedyna randka jaką mogę sobie wyobrazić była by właśnie z fobiczką.
Ja to chyba nie umiałabym być z niefobikiem
To zabawne, ale dla mnie to zaleta w tej kwestii.
Trzeba być realistą. Zwykła dziewczyna na pewno chciała by chodzić razem na imprezy, przyjęcia, do kina, do znajomych. Dla mnie to nie wykonalne, może czasem bym się zmusił, ale nie w takiej częstotliwości jak ona by chciała. Ja bym wolał spędzać czas we 2, np na spacerach czy jakiejś wycieczce. Po za tym pewnie by się mnie wstydziła przed znajomymi.
jeśli chodzi o mnie to było kilka randek w życiu, trochę przytulasów i pocałunków. pierwsza randka w wieku 19 lat (półtora roku temu), ostatnia w grudniu 2011. mój rekord to dwa spotkania z jedną dziewczyną (grudzień 2011). zawsze początek przez internet. kiedyś sympatia, fotka, facebook, teraz już mi się nie chcę i czekam na cud.
w sumie było równo 5 spotkań, także doświadczenie zerowe.
Ostatnio zmieniony przez marcin Pią 20 Sty, 2012 22:15, w całości zmieniany 3 razy
Trzeba być realistą. Zwykła dziewczyna na pewno chciała by chodzić razem na imprezy, przyjęcia, do kina, do znajomych. Dla mnie to nie wykonalne, może czasem bym się zmusił, ale nie w takiej częstotliwości jak ona by chciała. Ja bym wolał spędzać czas we 2, np na spacerach czy jakiejś wycieczce. Po za tym pewnie by się mnie wstydziła przed znajomymi.
źle napisałem. Są, ale nie wychodzą z domu.
Doświadczyłem już 2 letniej znajomości przez internet. Było fajnie, ale 500km odległości zrobiło swoje i znalazła sobie chłopaka w rzeczywistości.
Randki? Nuuuuda...
Zazwyczaj nie mam ochoty poznawać nowych ludzi. Niezbyt interesuje mnie jakiej ktoś słucha muzyki (i te inne wspaniałości). Co innego, gdy mam kogoś jako towarzysza do niewymuszonych, naturalnych zabaw. Wtedy jest fajnie.
Dobrze Damian pisze.
Te wszystkie udawanki podczas "poznawania" innych osób to dla mnie po prostu kit.
A później nagle wielki lament że, się zmieniliśmy, że wydawaliśmy się inni i tak dalej .
Wysłany: Sob 21 Sty, 2012 23:44
Ja sobie np. nie wyobrażam, żebym miał się umówić z jakąś dziewczyną poznaną przez internet. Rozmawiając przez internet czuje, że ta druga osoba tworzy sobie o mnie pewne pozytywne przekonania, zawsze choć trochę sprzeczne z prawdą, a w przypadku fobii spolecznej, gdzie rozmawiając przez internet jestesmy zupelnie innymi ludzmi to już wogóle. Tak, więc gdy się taka dziweczyna poznana przez internet ze mną umówiła to wraz z poznaniem w realu z pewnością stwierdziłaby, że jestem inny niż wydawało jej sie gdy gadala ze mna w necie. Zdecydowanie prędzej wyobrażam sobie by umówić się z dziewczyną, którą poznam w realu, bo wtedy wiem, że ona jest mną zainteresowana, bo widzi jaki naprawdę jestem, a nie jakiej osoby wrażenie sprawilem przez internet.
_________________ Miłego dnia! Chyba, że masz inne plany…