Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Randki
Autor Wiadomość
lazarescu 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 01:05   Randki

Hej!

To będzie temat o randkach/związkach.

Jak poznajecie ludzi, mając fobie społeczną? W realu, w necie?

Oczywiście w moim przypadku pójście do klubu i poznanie tam kogoś nie wchodzi w grę.

Dlatego internet wchodzi w grę. Miałem konto na sympatii, ale tam raczej nie ma ludzi z problemami psychicznymi, więc nie są oni wyrozumiali dla aspołecznych jednostek.

Czy są jakieś portale towarzyskie dla ludzi z zaburzeniami?

Opowiadajcie też o swoich doświadczeniach w randkowaniu!

BlankAvatar 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 02:43   

no ja poznalem troche ludzi tutaj. no i mysle, ze nie ja jedyny...
jestem nawet sklonny stwierdzic, ze wiekszosc osob (obu plci, zeby byla jasnosc) ma nadzieje -lub chociaz nie ma nic przeciwko- by poznac tutaj przyjaciela/partnera.

Wyleczylem sie z fobii; elementy osobowosci unikajacej we wzglednym 'uspieniu'. Sposob? Gruntowny remont myslenia..

zamul22 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 03:27   

Nie poznaje bo nie ma tu nikogo z Kielc. Ale jeśli już bym miał szukać kogoś to w grę wchodzi tylko to forum :D Jedyna randka jaką mogę sobie wyobrazić była by właśnie z fobiczką.

yasmin 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 20:44   

zamul22 napisał/a:
Nie poznaje bo nie ma tu nikogo z Kielc. Ale jeśli już bym miał szukać kogoś to w grę wchodzi tylko to forum :D Jedyna randka jaką mogę sobie wyobrazić była by właśnie z fobiczką.

Ja to chyba nie umiałabym być z niefobikiem :-)
To zabawne, ale dla mnie to zaleta w tej kwestii.

zamul22 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 22:11   

Trzeba być realistą. Zwykła dziewczyna na pewno chciała by chodzić razem na imprezy, przyjęcia, do kina, do znajomych. Dla mnie to nie wykonalne, może czasem bym się zmusił, ale nie w takiej częstotliwości jak ona by chciała. Ja bym wolał spędzać czas we 2, np na spacerach czy jakiejś wycieczce. Po za tym pewnie by się mnie wstydziła przed znajomymi.

marcin 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 22:12   

jeśli chodzi o mnie to było kilka randek w życiu, trochę przytulasów i pocałunków. pierwsza randka w wieku 19 lat (półtora roku temu), ostatnia w grudniu 2011. mój rekord to dwa spotkania z jedną dziewczyną :mrgreen: (grudzień 2011). zawsze początek przez internet. kiedyś sympatia, fotka, facebook, teraz już mi się nie chcę i czekam na cud.
w sumie było równo 5 spotkań, także doświadczenie zerowe.
Ostatnio zmieniony przez marcin Pią 20 Sty, 2012 22:15, w całości zmieniany 3 razy  

zamul22 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 22:34   

marcin napisał/a:

w sumie było równo 5 spotkań, także doświadczenie zerowe.

Jeśli to jest zerowe, to moje jest minusowe :-))

yasmin 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 22:47   

zamul22 napisał/a:
Trzeba być realistą. Zwykła dziewczyna na pewno chciała by chodzić razem na imprezy, przyjęcia, do kina, do znajomych. Dla mnie to nie wykonalne, może czasem bym się zmusił, ale nie w takiej częstotliwości jak ona by chciała. Ja bym wolał spędzać czas we 2, np na spacerach czy jakiejś wycieczce. Po za tym pewnie by się mnie wstydziła przed znajomymi.

To poszukaj niezwykłej :-D

zamul22 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 23:35   

Już szukałem, nie ma takich. Pewnie dlatego, że nie wychodzą z domu tak jak ja :mrgreen:

marcin 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 23:37   

zamul22 napisał/a:
Jeśli to jest zerowe, to moje jest minusowe :-))

żebyś wiedział ile mnie to nerwów kosztowało...ale czasami są miłe wspomnienia.

yasmin 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 23:58   

zamul22 napisał/a:
Już szukałem, nie ma takich. Pewnie dlatego, że nie wychodzą z domu tak jak ja :mrgreen:

Są, są.

Też nie wychodziłam, poznałam połówke przypadkiem na czacie :mrgreen:

zamul22 

Wysłany: Sob 21 Sty, 2012 01:13   

źle napisałem. Są, ale nie wychodzą z domu.
Doświadczyłem już 2 letniej znajomości przez internet. Było fajnie, ale 500km odległości zrobiło swoje i znalazła sobie chłopaka w rzeczywistości.

Damian89 

Wysłany: Sob 21 Sty, 2012 14:05   

Randki? Nuuuuda...
Zazwyczaj nie mam ochoty poznawać nowych ludzi. Niezbyt interesuje mnie jakiej ktoś słucha muzyki (i te inne wspaniałości). Co innego, gdy mam kogoś jako towarzysza do niewymuszonych, naturalnych zabaw. Wtedy jest fajnie.

Actum 

Wysłany: Sob 21 Sty, 2012 22:43   

Dobrze Damian pisze.
Te wszystkie udawanki podczas "poznawania" innych osób to dla mnie po prostu kit.
A później nagle wielki lament że, się zmieniliśmy, że wydawaliśmy się inni i tak dalej .

michu18x 

Wysłany: Sob 21 Sty, 2012 23:44   

Ja sobie np. nie wyobrażam, żebym miał się umówić z jakąś dziewczyną poznaną przez internet. Rozmawiając przez internet czuje, że ta druga osoba tworzy sobie o mnie pewne pozytywne przekonania, zawsze choć trochę sprzeczne z prawdą, a w przypadku fobii spolecznej, gdzie rozmawiając przez internet jestesmy zupelnie innymi ludzmi to już wogóle. Tak, więc gdy się taka dziweczyna poznana przez internet ze mną umówiła to wraz z poznaniem w realu z pewnością stwierdziłaby, że jestem inny niż wydawało jej sie gdy gadala ze mna w necie. Zdecydowanie prędzej wyobrażam sobie by umówić się z dziewczyną, którą poznam w realu, bo wtedy wiem, że ona jest mną zainteresowana, bo widzi jaki naprawdę jestem, a nie jakiej osoby wrażenie sprawilem przez internet.

Odpowiedz do tematu