Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z poznaniem dziewczyny,znalezieniem dziewczyny?
Autor Wiadomość
maniek112

Wysłany: Sro 23 Mar, 2011 09:52   Problem z poznaniem dziewczyny,znalezieniem dziewczyny?

Witam ,prubuje jest taki,że jak prubuje przez internet poznac dziewczyne,rozmawiam przez czat,priva,gg,skype lub na dworze chce poznac dziewczyne,podchodze i mowie jej czesc mam na imie np.darek szukam kolezanki do pogadania i rozwija sie temat,pytam o filmy,muzyke itp. ale dziewczyna mowi ze nie chce poznawac nowych znajomych,przyjaciol. uwaza ze nie pasujemy do siebie,wyglad moj jest nie taki.Na necie,przez internet prubuje rozmawiac indentycznie czesc mam na imie darek np.darek chce poznawac przyjaciolki jedna chce,druga nie i na odwrot,prubuje rozmawiac o muzyce,filmach itp.
Jedna chce rozmawiac, inna nie i znowu odwrot.niektore dziewczyny,kobiety mysla ze znajda ladniejszych chlopakow zkasa,samochodem i nietylko.
Jestem nie smialy ale lubie pogadac z dziewczyna i poznac dziewczyne ale dziewczyny anuluja mnie ale nie wszytskie
Ostatnio zmieniony przez maniek112 Sro 23 Mar, 2011 20:10, w całości zmieniany 1 raz  

chudy2001 

Ostrzeżeń:
 2/3/4
Wysłany: Czw 24 Mar, 2011 17:49   

mam nadzieje że to prowokacja, bo sie nawet niefajnie czyta. jak jakis 7 latek. z czym do dziewczyn, z czym do ludzi?

marcin 

Wysłany: Czw 24 Mar, 2011 18:00   

jak nie wszystkie to w czym problem?
i podobnie jak chudy, z czym do ludzi? ja się im nie dziwię
i mam nadzieję, że nie masz więcej jak 10 lat
Ostatnio zmieniony przez marcin Czw 24 Mar, 2011 18:01, w całości zmieniany 1 raz  

drevash 
kto to se jaja robi?

Wysłany: Pią 25 Mar, 2011 00:32   

maniek112 napisał/a:
Jestem nie smialy (...)

Nie jesteś nieśmiały, jeśli robisz to co opisujesz :-P Inna sprawa że brzmi to trochę, a nawet zupełnie niepoważnie... chyba szukasz rozwiązania swojego "problemu" w niewłaściwym obszarze jak i na niewłaściwym forum :-P
You’re reaching out for another world
A place where dreams come true
A place to create, a mental atmosphere
[Cosmic Gate - Mental Atmosphere]

damiano

Wysłany: Pią 25 Mar, 2011 10:36   

marcin napisał/a:

Jesu, a gdzie jest napisane że osoby poniżej jakiegoś wieku nie mogą tutaj pisać ? Może nie do końca potrafi wytłumaczyć na czym polega jego problem. Znam starszych ludzi, nawet z tego forum którzy pisali gorzej, trochę tolerancji ;-)

Michał 

Wysłany: Pią 25 Mar, 2011 14:45   

po trochu to Damian ma rację

Wisła Kraków

Trzej Królowie Wielkich Miast ŚLĄSK WISEŁKA LECHIA GDAŃSK

chudy2001 

Ostrzeżeń:
 2/3/4
Wysłany: Pią 25 Mar, 2011 15:01   

damiano napisał/a:
marcin napisał/a:

Jesu, a gdzie jest napisane że osoby poniżej jakiegoś wieku nie mogą tutaj pisać ? Może nie do końca potrafi wytłumaczyć na czym polega jego problem. Znam starszych ludzi, nawet z tego forum którzy pisali gorzej, trochę tolerancji ;-)

ale zaczaj to, że to wygląda podobnie do tego:
przychodzi gość, nie umie sie wysłowić, mało rzeczy które mówi można zrozumieć (kali chcieć jeść musieć) a do tego wygląda jak stary zapyziały łachmaniarz, do tego nie mył się od wielu miesięcy i zadaje pytanie: czemu ludzie nie chcą ze mną rozmawiać? jak poderwać dziewczyne a one nie chcą mnie znać?
a ja znowu odpowiem. z czym do ludzi? jak on nie rozumie nawet, że trzeba jakoś sie prowadzić, umieć się wysłowić, być czystym i schludnym itd to taka wiedza ogólna. a kto jej nie wie? albo ktoś upośledzony i jemu nie przetłumaczysz, bo on nie dostrzega problemu i nie będzie go dostrzegał mimo uświadomienia go (będzie sądził że to atak na jego osobe a nie rada) albo małe dziecko, bo wiemy że małe dzieci nie mają jeszcze wykształconego mózgu ; d

ale koleś dobrze zauważył, że coś u niego z wyglądem nie tak. wiec fajnie, że widzi, niech to poprawi. a niech zobaczy też, że jego styl pisania jest żenujący więc każda inteligentna dziewczyna od razu pomyśli to co ja, no jakiś gość troche nie tego :roll: juz nawet nie zwracając uwagi na wygląd. z resztą kto wyskakuje z tekstem - szukam przyjaciółki itd i co ? one po chwili rozmowy (prowadzonej w taki sposób jak napisany jest ten post) mają rzucić sie mu w ramiona ?

z reszta osoba rozwinięta intelektualnie szerzej opisuje problem, zadaje więcej pytań a nie ogólniki. jak np spotkałem sie wiele razy na forum komputerowym - temat założony i gość "opisuje" problem tak.

nazwa tematu: nie działa mi komp
post: siema, chce włączyć gre i raz działa, raz nie i błędy wyskakują. czemu tak jest?

i badz tu człowieku tolerancyjnym. tu nie dosc ze trzeba być wróżką i wiedziec jakiego ma kompa, jaka to gra, co znaczy że komp nie działa, jakie to błędy, kiedy one występują - i wtedy mozna odpowiedziec na problem i spróbować zaradzić.

a tu tylko ręce opadają. potem sie okazuje że pisał to 13 latek, który kompa dostał niedawno temu i nic nie rozumie.

jeszcze szerzej Ci coś wytłumaczę. a dokładniej

Cytat:
a gdzie jest napisane że osoby poniżej jakiegoś wieku nie mogą tutaj pisać ?

no chyba nie sądzisz, że poniżej jakiegoś wieku można zabierać się za podryw. jest wiele ważniejszych spraw, w tym nauka (wysławiania się?). a podryw to bardzo szeroka i skomplikowana technika. a patrząc na prostotę napisania postu przez autora, nie można odpowiedzieć w takiej samej prostocie, bo to rozległa dziedzina i trzeba ją poddać analizie (szczególnie każdego kroku w podrywie, opisu siebie i "celu").

ale no tak, teraz świat sie zmienia. bedziemy podpowiadać 10 latkom jak poderwać 7 latki. ja sie tylko będe śmiał z tych co podpowiadają i próbują wytłumaczyć. może ich rodzice powinni to im wytłumaczyc? na pewno to będzie ich priorytet.

a jak gosc jest starszy i pisze w taki sposob, to ja odpowiem w taki sam sposób: podejdz do jakiejs "dziuni", napnij biceps i powiedz, hej malenka, chodz do mojego bmw, pokaże ci jak się go ujeżdza. każda będzie twoja!

no jakie pytanie, taka odpowiedź.

a i jeszcze coś. nie wiemy tak naprawde ile ma lat. a jak przychodzi na forum fobii społecznej i jego pierwszy post jest taki, to ja tylko mam taką reakcję

na forum fobii społecznej pyta o rady jak podrywać dziewczyny. to jakiś kosmos.
Ostatnio zmieniony przez chudy2001 Pią 25 Mar, 2011 15:16, w całości zmieniany 1 raz  

syriusz

Wysłany: Czw 29 Wrz, 2011 22:08   

Od czasu do czasu chodzę do pewnego supermarketu.Pracują tam przede wszystkim młode dziewczyny,niektóre są bardzo urodziwe.Czasami oprócz robienia zakupów lubię się im przyglądać.Oh ja stary i głupi :roll: .Jedna kobieta,chyba kierowniczka sklepu,chyba najładniejsza z nich wszystkich podoba mi się,i chyba ona o tym wie.Ona ma dziecko,nie ma męża ale ma chłopaka dużo starszego od niej,ode mnie z resztą też.Nawet heh pracowałem z nim w ochronie i mi wtedy powiedział,że są razem,ja o tym nie wiedziałem i powiedziałem mu że ona mi się podoba.
Gdy to chodzę tam do sklepu mam wrażenie,że ona mnie nie lubi i przy pierwszym podejściu do niej zlekceważy mnie i odepchnie,nie znam jej ale podświadomie czuje,że chce zadać mi cios w psychike.
Acha kiedyś,właściwie niedawno pamiętam jak mówiła o tym chłopaku tak żebym przede wszystkim ja słyszał.
Czy w ogóle w pracy wolno z kobietą zagadać.Robi się trochę trująca atmosfera. :-) Heh,a może ona jednak mnie nie odepchnie.Już widzę jak do niej podchodzę,z tą nerwicą to chyba nie mam szans.
To może sobie poczekam jeszcze z parę lat do 40-ki :-D .

szara 

Ostrzeżeń:
 10/3/4
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 20:54   

No właśnie, z czym do ludzi... Celne :)
Żeby brać się za podrywanie, trzeba najpierw coś sobą reprezentować, potrafić zaciekawić, najzwyczajniej w świecie mieć o czym gadać- jeśli życie jest dość... ograniczone? Monotonne, jednolite, to ileż będziesz konwersował z dziewczyną o tym, jak to życie szare przez palce przepływa i jakie to dobre placki miałeś na kolację? :roll:
Czyli przede wszystkim nie można być monotematycznym- a żeby to było w pewien sposób naturalne, autentyczne- to i życie nie może być monotonne... Tak naprawdę człowiek samotny, bez żadnych zainteresowań, pasji, który ma mało kontaktów z innymi ludźmi- nie reprezentuje sobą nic wartego uwagi... Sad, but true. Najpierw to trzeba zainwestować w siebie, w swoją osobowosć, doświadczenia, zainteresowania, a dopiero z takim bagażem wyjść do ludzi- i dzielić się sobą.

brunet 

Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 21:26   

spokojnie , przekroczycie pułap 25 lat, to odechce Wam się wielu rzeczy.
mnie kobiety coraz mniej interesują

gamon83 

Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 21:50   

jaka smutna perspektywa
Nie sączy się tam jeszcze jakaś nadzieja??
a ile masz obenie latek tak przy okazji więcej czy mniej niż ja?

— Stanisław Lem

brunet 

Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 21:53   

25. resztki nadziei się wypalają , tak jak i ja już się powoli wypalam jako człowiek. :-(

panjarek 

Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011 22:31   

Wkurzają mnie takie posty. Można mieć 50 lat i nie mieć dość kobiet, równie dobrze można mieć 20. Nie widzę związku z wiekiem.

Cytat:
resztki nadziei się wypalają , tak jak i ja już się powoli wypalam jako człowiek

Tak pisać od razu i prosto do ludzi. Sory, nie chcę nikogo obrażać, ani nic z tych rzeczy, ale wpieniają mnie tego typu stwierdzenia.

dydymus 

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Sob 01 Paź, 2011 12:38   

Niepotrzebnie robi z siebie pajaca. Niech idzie na dziwki jak chce koniecznie zamoczyć albo niech pogodzi się ze swoim losem

syriusz

Wysłany: Nie 02 Paź, 2011 21:04   

Szara,ciekawa porada.Ja nie mam 19 lat,jestem troszkę starszy i zapewniam Cię,że więcej czasu od Ciebie obracam się wśród ludzi.Nie jest tak,że siedzę z głową w piasku w domu.Nie pamiętam kiedy ostatnio siedziałem w domu choćby tydzień.Przeważnie 2 ,3 dni i ciągnie wilka do lasu.Dlatego uważam,że mało mnie znacie tu na forum.Prawda jest taka,że nie mam obycia wśród kobiet.Ciągle wywołują u mnie silne lęki,ale ten strach pamiętam już w podstawówce,gdy rówieśnicy tańczyli z dziewczynami a ja siedziałem na krześle i było mi wtedy wstyd :oops: .Błędem było to,że do tej pory z tym nie pracowałem.Tego właśnie żałuje,bo gdybym bardzo chciał mogłem już w szkole średniej się wyrobić w tej sztuce,ale człowiek myślał wtedy innymi kategoriami,to były błędy młodości.Myślę i chyba każdy facet na tym forum by tak myślał,że najtrudniejszy pierwszy krok,a potem powinno polecieć samo.Jeśli mowa o tej sytuacji i chcesz mi doradzić to spróbuj popatrzeć na samą sytuacje,nie tylko od strony fobicznej :-)

dydymusyou took to me?
stary robisz tu nieświeżą atmosferę,nie wiem co cię boli ale lepiej zachowaj to dla siebie,na forum się w taki sposób nie pisze

Odpowiedz do tematu