Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nieśmiałość małomówność lęk przed nowymi znajomościami ...x
Autor Wiadomość
zanter15

Wysłany: Sro 07 Gru, 2011 20:28   Nieśmiałość małomówność lęk przed nowymi znajomościami ...x

mam na imię łukasz i mam 17 lat chodzę do 2 klasy technikum Rejestruje sie tu dlatego iż mam pewien potworny problem . na początkach szkoly podstawowej było dobrze byłem dzieckiem śmiałym roześmianym i rozmownym . w szkole pdst chodzilem z najladniejsza dziewczyna z calej szkoly ale z powodu wlasnej glupoty braku ruchu zaczelem tyć bylem coraz grubszy.nie pamietam dokladnie jak to sie stalo ale nasz zwiazek sie rozpadl mieszkam w malym miasteczku z powodu otylosci niektorzy ludzie dokuczali mi w gimnazjum pewien chlopak nie dawał mi spokoju przez caly okres gimnazjum lecz pod koniec gimnazjum schudłem i trzymam juz tak 2 lata więc to poszlo w zapomnienie myśle ze wlasnie te przezycia zniszczyly mi psychike i spowodowaly niesmiałość tkz mało rozmawiam nawet w klasie przewaznie sie tylko usmiecham czasami cos powiem .. jeszcze gorzej jest w otoczeniu nowego towarzystwa nie rozmawiam wgl dlatego mam problem z zapoznaniem nowych kontaktow a powiedzenie siema , czesc jakiejs nieznanej osobie graniczy z cudem nawet kolezankom z klasy niektorym nie powiem bo nie moge z sb tego wydusic , bardzo chcialbym zapoznac jakas dziewczyne bo wiem ze podobam sie dziewczynom jestem szczuply wysoki .. ale nie moge jak widze jakas ladna dziewczynę to blokuje sie we mnie wszystko nie podejde nie powiem hej co slychac ? bo poprostu mam lęk przed wysmianiem odrzuceniem .. nie moge powiedziec ani jednego slowa . mam kilku kolegów z 2 kolezanki i przyjaciolke ale czuje sie bardzo samotny , czasami mam dosc tego zycia i nie chce mi sie tego dalej ciagnac ;x W klasie przez to ze jestem cichy niesmialy to wiem ze za plecami mnie obgaduja ;x Nie moge sie pogodzic z tym ze kiedys bylem smialym rozmownym dzieckiem a teraz jestem cicha skromna osoba która jest samotna nieśmiała i ma lęk do odezwania sie w nowym towarzystiwe Boje się ze zostane sam i nikt nawet nie bedzie o mnie pamietal ;x chciałbym własciwie to chyba moje jedyne marzenie ... zeby sie zmienic w osobe smiala i rozmowna mam nadzieje ze ktoś mi pomoże bo ja juz nie wiem co mam robic ;x

Odpowiedz do tematu