Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
małomówność
Autor Wiadomość
cette_timide 

Wysłany: Pon 16 Sty, 2012 11:43   

yasmin to też moje ulubione pytanie "co powiesz?", "co tam nic nie mówisz?" albo jak była jakaś afera w klasie z nauczycielką, ja siedze cicho(nie będe się kłócić przecież z nauczycielem) a koleżanka odpaliła do mnie potem: "mogłabyś też się coś odezwać w tej sprawie a nie tak cicho siedzisz".......yyyyrrrrr myślałam, że coś we mnie strzeli :twisted:

cette_timide 

Wysłany: Pon 16 Sty, 2012 11:45   

też odpowiadam "aaaa nic ciekawego"

TysonX 

Wysłany: Pon 16 Sty, 2012 12:34   

'co powiesz?' ' aaa po staremu ' :mrgreen:

ja raczej mam problem na początku znajomości, taka jakby nieśmiałość, ale czasem nawet jak kogoś znam długo to się boję tej 'ciszy' albo że nie bedzie o czym gadać ... a jak nie bedzie o czym gadać to zaraz sobie myślę, że ktoś stwierdzi że jestem nudny ;p za dzieciaka tez miałem ten problem że się prawie w ogóle nie odzywałem, wręcz unikałem wszystkich, w podstawowce sie to zmienilo, ale jak widać nie do konca skoro tu jestem ;D

romantyczka18 

Wysłany: Pon 16 Sty, 2012 18:19   

haha, ja odpowiadam "aaa dobrze :) " :-D

ja mam chyba tak jak większość, że na początku jestem zazwyczaj bardzo nieśmiała, potem powoli się przełamuję, aż w końcu rozgadam się tak, że nie potrafię przestać :P ale żeby poczuć się naprawdę swobodnie, musiałabym znać kogoś przez dłuuugi czas bez przerwy.

hiawatha 

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Wto 17 Sty, 2012 18:44   

U mnie nieważne ile z kim rozmawiam i na ile kogoś poznam, zawsze nie mam co powiedzieć, niezależnie od osoby...

czarownica 
włóczęga

Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 10:43   

romantyczka18 napisał/a:
ja mam chyba tak jak większość, że na początku jestem zazwyczaj bardzo nieśmiała, potem powoli się przełamuję, aż w końcu rozgadam się tak, że nie potrafię przestać :P ale żeby poczuć się naprawdę swobodnie, musiałabym znać kogoś przez dłuuugi czas bez przerwy.

mam tak samo,jak kogoś kogo dobrze znam nie widzę przez długi czas to staje się dla mnie jakby coraz bardziej obcy i znowu muszę wszystko zaczynać od początku,żeby gadać tyle co wcześniej
najwyraźniej o znajomość ze mną trzeba odpowiednio dbać ;-)

"Od smutków życia są dwie ucieczki: muzyka i koty." - Albert Schweitzer

skejciara 

Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 11:01   

Hah, mam podobnie. Kiedyś na luzie gadałam z jakąś osobą, a jak kontaktu nie było przez dłuższy czas to nie wiedziałam co powiedzieć. Nawet jeśli chciałam. Ciężko jest zaczynać od początku ze "starą" osobą. Już chyba łatwiej poznawać kogoś nowego.

czarownica 
włóczęga

Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 12:44   

oj,ciężko,w końcu długa przerwa w kontaktach o niczym dobrym nie świadczy...
zgadzam się,lepiej spróbować poznać kogoś nowego

"Od smutków życia są dwie ucieczki: muzyka i koty." - Albert Schweitzer

asior34 

Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 18:22   

Ja potrafię gadać bardzo dużo, jak kogoś znam i czuję się swobodnie. Można by rzec, że jestem nawet główną postacią. Jednak jak kogoś nie znam... jestem całkowicie zdenerwowany i w ogóle się nie odzywam ;/

yasmin 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 19:23   

Lubię ludzi, z którymi można swobodnie pomilczeć.

ArcanusElf 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 20:20   

Swobodnie milczeć można chyba tylko w obecności przyjaciela, inaczej to nie wygląda zbyt dobrze. :-? Ewentualnie mogą to być osoby które nie są zbyt nachalne i nie uznają cię od razu za istotę z innej planety tylko dlatego, że wolisz mało mówić.

http://moje-skryte-zycie.blogspot.com/

yasmin 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 20:32   

ArcanusElf napisał/a:
Swobodnie milczeć można chyba tylko w obecności przyjaciela, inaczej to nie wygląda zbyt dobrze. :-? Ewentualnie mogą to być osoby które nie są zbyt nachalne i nie uznają cię od razu za istotę z innej planety tylko dlatego, że wolisz mało mówić.

Czuję niedosyt takich ludzi.

ArcanusElf 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 20:38   

Przyjaciół czy tych co nie są nachalni? Bo mnie czasem bardziej po prostu brakuje takich co nie próbują wciągać w rozmowę nawet jak nie chce.

http://moje-skryte-zycie.blogspot.com/

yasmin 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 20:58   

ArcanusElf napisał/a:
Przyjaciół czy tych co nie są nachalni? Bo mnie czasem bardziej po prostu brakuje takich co nie próbują wciągać w rozmowę nawet jak nie chce.

Generalnie ludzi mi pokrewnych.

Urthon 
Pobody's nerfect

Wysłany: Sob 21 Sty, 2012 23:33   

Nie chcę zakładać nowego tematu, ale chciałbym zadać wam trochę głupie pytanie - znacie jakieś sposoby/metody na wzmacnianie relacji/więzi z ludźmi, które nie wymagają "dużomówności"?
Pytanie bierze się z moich obserwacji, że nawet jak jestem wyluzowany to i tak, delikatnie mówiąc, nie mam za dużo do powiedzenia. Nie chcę na siłę tego zmieniać, bo generalnie lubię siebie i swój charakter. Zdałem sobie jednak sprawę, że bez rozmowy (czy raczej wielu rozmów) nic głębszego się nie wytwarza.
Napisałem, że pytanie jest głupie, bo parę pomysłów mam (gry planszowe, sport) ale liczę, że ktoś wyskoczy z czymś o czymś nie pomyślałem. Zdaje sobie sprawę, że czekam na jakieś cudowne rozwiązanie więc nie obrażę się za brak odpowiedzi ;-)

Odpowiedz do tematu