Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
małomówność
Autor Wiadomość
TysonX 

Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 09:24   

Moim zdaniem każda relacja z człowiekiem prędzej czy później musi się opierać na jakieś rozmowie ...
Oczywiście że sport jest dobrą metodą bo się za dużo nie rozmawia, a jak sie rozmawia to o tym co się właśnie robi.
Aczkolwiek moim zdaniem jeśli chcesz znaleźć dziewczynę lub przyjaciela to prędzej czy później będziecie musieli rozmawiać nie tylko o 'sporcie :)

Urthon 
Pobody's nerfect

Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 14:46   

Cytat:
rozmawiać nie tylko o 'sporcie

Akurat do rozmowy o sporcie to się najmniej nadaję :)

yasmin 

Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 15:06   

Np wspólne oglądanie filmów ;-)

sok_z_zuka 

Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 15:09   

popieram. Filmy ;)

Al fakt kiedyś pogadać trzeba będzie ;)

So go and bow your head and weep For your world won't change while you sleep

Urthon 
Pobody's nerfect

Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 15:21   

Rzeczywiście film czy kino to dobry pomysł. Chociaż nikt ze mną nie chce chodzić do kina :lol:
Tak BTW to jak jestem sam z tą drugą osobą, to rozmawia mi się lepiej, w grupie mi ciężej (może przez to, że dobrze wtedy rozmawiać o czymś co zainteresuje wszystkich, a to zawęża tematy). Tylko fobików trudno wyciągnąć na takie rendez-vous :D

yasmin 

Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 15:29   

Niekoniecznie w kinie, może być w domowym zaciszu.
Maraton filmowy i nie muscie gadać :-)
Chyba, że refleksje po. Ale wtedy też jest łatwiej bo jest temat.
Ostatnio zmieniony przez yasmin Nie 22 Sty, 2012 15:29, w całości zmieniany 2 razy  

Urthon 
Pobody's nerfect

Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 15:39   

Nie mam aż tak dobrych znajomych, by mnie zapraszali do siebie. Ja bym chciał zapraszać do siebie ale nie mam warunków.

TysonX 

Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 15:50   

Urthon napisał/a:
Tak BTW to jak jestem sam z tą drugą osobą, to rozmawia mi się lepiej, w grupie mi ciężej (może przez to, że dobrze wtedy rozmawiać o czymś co zainteresuje wszystkich, a to zawęża tematy).

Tutaj mam tak samo, jak jestem w grupie milczę, chyba że jest akurat temat na którym się bardzo dobrze znam i mam coś ważnego do powiedzenia ... jeśli temat jest dla mnie średni raczej się nie odzywam żeby nie strzelić jakieś gafy ;/

A co do filmów to zgadzam się w 100% :) sam mając do wyboru czasem randkę, wybieram kino, jak na pierwszy raz jest w sam, można chwila pogadać przed, potem film i po można już rozmawiać o filmie ... A na następnym spotkaniu już jest trochę łatwiej :)

delusive 

Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 20:13   

Urthon napisał/a:
Nie mam aż tak dobrych znajomych, by mnie zapraszali do siebie. Ja bym chciał zapraszać do siebie ale nie mam warunków.

Znam ten ból. Ale ja z drugiej strony, jak się nakręcę, to potrafię gadać i gadać, co prawda z niewieloma osobami, ale wystarczy mi do tego spacer nad Wisłą ;) Jak kogoś lepiej poznam, spędzę z nim ileś godzin (np. w szkole), to mam coś takiego, że chcę poznać jego opinie na dany temat i skonfrontować je z moimi, na zasadzie zbierania doświadczeń w kontaktach z innymi ludźmi głównie, no bo ile czasu mogę polegać tylko na obserwacji i milczeniu?

Urthon 
Pobody's nerfect

Wysłany: Nie 22 Sty, 2012 22:57   

Cytat:
mam coś takiego, że chcę poznać jego opinie na dany temat i skonfrontować je z moimi

To może być niebezpieczne jeśli się zahaczy o politykę czy religię :-)
Ja tak nie mam, moje zdanie jest najmojsze :-D (chociaż zmienia się pod wpływem dobrych argumentów)

delusive 

Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 15:47   

Przecież człowieka poznaje się poprzez rozmowę - jak inaczej chcesz zdobyć znajomych? Spotykanie się z kimś np. tylko na maratony filmowe funkcjonowałoby w takim razie na zasadzie 'no, to jest mój znajomy od oglądania filmów', poza tym człowieka nie widzisz, bo nie potrafisz podtrzymać konwersacji?
Ha, jak dla mnie jednym z największych minusów fobii jest to, że nie poznam wielu interesujących ludzi - interesujących ze względu na poglądy/podejście/nastawienie do życia, bo boję się z nimi porozmawiać, a mam (może nieco naiwne, ale młoda jeszcze jestem) wrażenie, że mogłabym się od nich wiele nauczyć. No i gadać lubię, 'udana' rozmowa z kimś daje mi dużo satysfakcji ;)

Urthon 
Pobody's nerfect

Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 21:25   

Poznać (powierzchownie) jakoś poznam, jazda obowiązkowa jest prosta. Mi też udana rozmowa daje dużo satysfakcji i w tym rzecz, że jak jest mało udana to efekt mam przeciwny. Ja chcę od relacji więcej niż umiem sobie zapewnić rozmową. Zresztą, mówiłem że tamto pytanie było głupie ;-)

Danni1990 

Wysłany: Sro 08 Lut, 2012 22:06   

Ja mam znowu największy problem z rozpoczęciem rozmowy :-/

MatiZ 

Wysłany: Czw 09 Lut, 2012 22:28   

Danni1990 napisał/a:
Ja mam znowu największy problem z rozpoczęciem rozmowy

Możesz się spytać: "Co u ciebie? Jak leci? Co robiłeś dzisiaj ciekawego?"... i potem ty możesz powiedzieć co u ciebie i rozmowa jakoś się potoczy.

Marssel 

Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 11:10   

u mnie rozpoczecie rozmowy to nie problem , gorzej później utrzymać tą rozmowę. Zazwyczaj się zacinam i już nic nie potrafię powiedzieć, nie wiem co.

Odpowiedz do tematu