Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy potrafi was cieszyć szczęście innych ludzi ?
Autor Wiadomość
kamil 

Wysłany: Nie 17 Maj, 2009 23:23   Czy potrafi was cieszyć szczęście innych ludzi ?

Tak jak w temacie. Czy szczęście innych ludzi was cieszy?

moriar 
kt0$

Wysłany: Nie 17 Maj, 2009 23:34   

Ja osobiście bardzo się cieszę, gdy inni ludzie są szczęśliwi. Nawet jeśli w grę wchodzi szczęście wrogich mi osób, ja to akceptuję. Niech przynajmniej oni będą szczęśliwi, skoro sam taki być nie mogę. I nawet specjalnie nie zazdroszczę im tego szczęścia...poprostu cieszę się razem z nimi.

blondi1011 

Wysłany: Pon 18 Maj, 2009 16:31   

Gdyby zadano mi to pytanie kilka miesięcy temu, nie mogłabym do końca odpowiedzieć twierdząco aby nie skłamać...

Dzisiaj z czystym sumieniem odpowiadam: tak - potrafię cieszyć się ze szczęścia innych ludzi, szczególnie tych bliskich mym sercu. Myślę, że właśnie dzięki zmianie tej postawy moje samopoczucie znacznie uległo polepszeniu, ponieważ nie ma we mnie już goryczy która do tej pory wyłącznie zatruwała mnie.

shake

Wysłany: Pon 18 Maj, 2009 17:31   

Nie. Nie potrafię. Zżera mnie od środka, jeśli ktoś jest szczęśliwy a ja nie, bo no ja też bym chciała. I pogłębia się to we mnie. Nie mogę po prostu znieść, że ja zawsze jestem nieszczęśliwa, a inni cóż...

antyk
Moderator
666

Wysłany: Pon 18 Maj, 2009 18:48   

Drażni, denerwuje, nie cieszy.
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

CN

Wysłany: Sro 20 Maj, 2009 23:02   

Nie potrafie,kiedy widze szczęście innych ludzi,mam doła.

moriar 
kt0$

Wysłany: Sro 20 Maj, 2009 23:05   

A ja po raz kolejny utwierdziłem się w przekonaniu, że szczęście innych ludzi jest również moim szczęściem :-) Prosty przykład to dzisiejsza(i nie tylko) sytuacja z forum :-D

BFK 

Wysłany: Sro 20 Maj, 2009 23:48   

Nie. Jak już to denerwuje chociaż staram się tego nie okazywać.

Michal18;(

Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 08:02   

Gdy widze ludzi szczęsliwych czuje zazdrość i mam doła

cbr600 

Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 08:17   

Tak, potrafię :)

obcy 

Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 20:22   

Tak potrafię się cieszyć ale mam straszliwego doła wtedy.

nika811

Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 20:26   

Ja też potrafię się cieszyć szczęściem innych ale z drugiej strony odczuwam koszmarny smutek, że ktoś inny jest szczęśliwy a mnie się nigdy nic dobrego nie udaje :( .

traju 
Dziwny Człowiek...

Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 20:29   

Z tym cieszeniem się ze szczęścia innych bywa różnie. Z reguły niby się cieszę ich szczęściem, ale bywa też, że im zazdroszczę i wpędza mnie to w ponury nastrój. Chociaż nie powiem cieszenie się cudzym szczęściem nie jest łatwe i nie zawsze nam samym daje to szczęście czy satysfakcję.

allein 

Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 01:15   

:evil:
Ostatnio zmieniony przez allein Nie 31 Maj, 2009 21:07, w całości zmieniany 1 raz  

mloda92 
Wilczyca

Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 15:15   

traju napisał/a:
Z reguły niby się cieszę ich szczęściem, ale bywa też, że im zazdroszczę i wpędza mnie to w ponury nastrój.

A ja zgadzam się z Trajem.

Czasem potrafię cieszyć się czyimś szczęściem, gorąco kibicuje, żeby mu się udało itd., ale są takie osoby (a dokładniej jedna osoba), której szczęście strasznie mnie irytuje i zrobiłabym wszystko, żeby tego szczęścia nie miała. Niczego innego jej nie zazdroszczę, tylko tego cholernego szczęścia w niektórych sprawach.

"Człowiek jest z natury istotą społeczną, kto zaś nie potrafi żyć w społeczności albo wcale jej nie potrzebuje (...) albo jest bestią albo bogiem" - Arystoteles

Odpowiedz do tematu