Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmieniam życie na waszych oczach
Autor Wiadomość
TysonX 

Wysłany: Sob 04 Lut, 2012 16:48   

asior34 napisał/a:
Nie mogę ruszyć. Stanąłem w miejscu,

I tak się kończy jakieś 80% zapałów do wyjścia z tego wszystkiego :-)

no cóż, mi też jest często dobrze w domu, ale bez wyjścia nic nie zmienisz,
nawet ta domówka może być owocna ... może przyjdzie jednak ktoś nowy,
może za kumplujesz się z kimś bardziej i następnym razem z nim pójdziesz do jego znajomych ...
trzeba próbować, sam się tak zachowywałem jak Ty, że rezygnowałem z jakiś opcji,
bo mi się nie chciało, albo mówiłem do siebie, etam kit z wami ...
już wiem że nie tędy droga.

been insane 

Wysłany: Sob 04 Lut, 2012 17:21   

To jest właśnie ten moment kiedy możesz pokazać sobie i innym, że jednak zależy Ci na poprawie sytuacji i chcesz to pokonać, nie dać się. Stanąłeś, ale musisz zdać sobie sprawę, że możesz ruszyć dalej. Zresztą nie da się każdego dnia robić czegoś na plus. Czasem trzeba zrobić krok w tył by potem zrobić 2 do przodu.

TysonX napisał/a:
I tak się kończy jakieś 80% zapałów do wyjścia z tego wszystkiego :-)

Właśnie nie musi się tak kończyć.
Ostatnio zmieniony przez been insane Sob 04 Lut, 2012 17:21, w całości zmieniany 1 raz  

asior34 

Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 19:15   

Dawno tu nie pisałem, bo...
nie ma o czym.

Znowu próbowałem podjąć walkę, ale jak się nie wie co się chce zrobić, to się nic nie robi. A ja do końca nie wiedziałem, oprócz samych ogólników.

Może jednak pochwalę się, że piszę książkę i mam już trochę stron. O chłopaku, który cierpiał na fobię i był w przysłowiowej dupie. Ale się ogarnął i zmienił życie, żeby nie było :>

asior34 

Wysłany: Wto 14 Lut, 2012 22:33   

Skutkuje moja taktyka: "Miej se w dupie i rób swoje", tzn podchodzenie na luzu.

Jak na razie pierwszy sukces, to zagadanie do dziewczyny pewnej, której na oczy nie widziałem, ale chciałem poznać. Sytuacja była dość nietypowa, a nawet bardzo, dlatego też celu nie osiągnąłem, ale chociaż odważyłem się zebrać i sformułować parę kwestii :D Serce mi waliło jak oszalałe.

Praktyka i praktyka, będzie dobrze...

Muzyczny 

Wysłany: Sro 15 Lut, 2012 20:29   

Wyobrażaj sobie codziennie jak zagadujesz do kogoś nieznajomego, zobacz siebie uśmiechniętego, otwartego, spokojnego. Wyobraź sobie reakcję tej osoby (oczywiście pozytywną ;) ) Odtwarzaj tą scenę płynnie i powoli kilka razy. Z czasem to wyobrażenie zapadnie w Twoją podświadomość, a gdy przyjdzie Ci zagadać do kogoś to zapomnisz o lęku, a rozmowa pójdzie gładko i przyjemnie ;)

Twój mózg jest teraz przyzwyczajony, że odczuwasz lęk w czyimś towarzystwie, gdy wyobrażasz sobie pewnego siebie zmieniasz to przyzwyczajenie ;)

asior34 

Wysłany: Sro 15 Lut, 2012 21:46   

Muzyczny napisał/a:
Wyobrażaj sobie codziennie jak zagadujesz do kogoś nieznajomego, zobacz siebie uśmiechniętego, otwartego, spokojnego. Wyobraź sobie reakcję tej osoby (oczywiście pozytywną ;) ) Odtwarzaj tą scenę płynnie i powoli kilka razy. Z czasem to wyobrażenie zapadnie w Twoją podświadomość, a gdy przyjdzie Ci zagadać do kogoś to zapomnisz o lęku, a rozmowa pójdzie gładko i przyjemnie ;)

Twój mózg jest teraz przyzwyczajony, że odczuwasz lęk w czyimś towarzystwie, gdy wyobrażasz sobie pewnego siebie zmieniasz to przyzwyczajenie ;)

Przeczytałem dwie książki Josepha Murphy'ego, w tym Potęgę Podświadomości, oraz wiele innych lektur na temat umysłu/duchowości, więc mam to wszystko w jednym palcu :)

Bardzo cenię sobie rady dr. Murphyego, ale przeprogramywanie podświadomości to żmudna i ciężka robota, a przykłady w książce są zdecydowanie zbyt pobłażliwie i łatwo przedstawione. Co nie znaczy, że nie spotkałem się z ciekawym i skutecznym działaniem Prawa Przyciągania, powiązanego niejako z podświadomością. Poświęcałem temu dużo czasu i wiele dzięki temu zyskałem, a efekty były często zaskakujące, zwłaszcza z przyciąganiem konkretnych osób.

Temat rzeka, mógłbym pisać godzinami - w skrócie; nie sądzę, by przy sporym, głębokim problemie, zaburzeniu etc bawienie się z podświadomością dawało trwałe i piękne efekty. Oczywiście lektura w/w książki może wiele dać, napełnić wiarą, energią, zmienić sposób postrzegania świata i myślenia, doprowadzić do przełomu i tym podobne, ale przy siedzeniu w głębokim bagnie, cudów bym się nie spodziewał.
Ostatnio zmieniony przez asior34 Sro 15 Lut, 2012 21:56, w całości zmieniany 2 razy  

Matias 

Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: Czw 16 Lut, 2012 00:30   

Jeżeli chodzi o podświadomość - to prawda - działa w 100%
Sam wiem to po sobie.

Pamiętaj jak będziesz programował podświadomość to nie używaj sowa "NIE" pod żadnym pozorem.

Podświadomość istnieje - można to łatwo sprawdzić:
Połóż się spać z zamiarem wstania o konkretnej porze - bez korzystania z budzika.
Najlepiej to zrobić jak ma się wolne - bo wtedy się śpi najczęściej dłuuugo i najlepiej widać efekt. - może to głupie ale prawdziwe.

Rzeczywistość kreujesz własnym myśleniem.
Dlatego jest ważne czy myślisz pozytywnie czy negatywnie.
Ostatnio zmieniony przez Matias Czw 16 Lut, 2012 00:32, w całości zmieniany 1 raz  

Muzyczny 

Wysłany: Czw 16 Lut, 2012 18:42   

"nie sądzę, by przy sporym, głębokim problemie, zaburzeniu etc bawienie się z podświadomością dawało trwałe i piękne efekty"

Ja fobię mam już za sobą ;) Miałem fobię odkąd pamiętam i też byłem w "głębokim bagnie" a teraz uważam siebie za trochę nieśmiałego.

Może poczytaj coś nowego na temat Prawa Przyciągania, np: Esther i Jerry Hicks - Prawo Przyciągania, albo Rhonda Byrne - Sekret

Polecam Ci też stronę abraham-bank. org tam jest forum, można wiele ciekawych rzeczy przeczytać ;)

asior34 

Wysłany: Czw 16 Lut, 2012 19:01   

HALO!

Czytałem te książki, nie musicie mi pisać o podstawowych rzeczach...

asior34 

Wysłany: Czw 01 Mar, 2012 16:44   

Okej, ogarnąłem się i wracam do boju!

Jakoś tak wyszło, że się zmotywowałem i od paru dni mam w końcu dobry humor! Za mną trzy dni terapii Richardsa, którą realizuję i czuję, że będzie coraz lepiej. Zatem... fucking awesome :D

asior34 

Wysłany: Wto 20 Mar, 2012 16:13   

Ale dawno nie pisałem, ale piszę! :D

Bo jest coraz lepiej, super weekend, dobry tydzień. Nagle się zmieniło, wszystko idzie w dobrą stronę, czuję, że żyję :D

Kurahk 

Wysłany: Wto 20 Mar, 2012 20:02   

I to się nazywa postawa godna naśladowania.
Powodzenia.

Odpowiedz do tematu