Wysłany: Sob 18 Lip, 2009 18:01 Wasze postanowienia
Tak mnie naszło aby stworzyć ten temat. Wypisujcie tutaj wasze postanowienia, to co chcielibyście zrobić ze swoim życiem, co chcielibyście u siebie zmienić, a może to o kiedyś sobie postanowiliście i Wam się udało Zapraszam do postowania.
bardziej pasuje do działu "Życie" i tam też przenoszę temat
A więc ja sobie kiedyś postanowiłem, że po pierwsze przestanę być prawiczkiem, co już się stało, znajdę sobie kobietę moich marzeń, co (chyba) też się stało i będę z nią do końca swoich dni, co mam nadzieję nastąpi...
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka
cbr600, Swietny pomysl z tym tematem!:) JEsli chodzi o mnie to napewno postanowilam sobie byc asertywna, choc nie zawsze mi sie to udaje, ale naprawde sie staram i mysle ze wychodzi mi to coraz lepiej i elastyczniej:) Postanowilam soebi ze bede cieszyc sie z kazdej chwili w zyciu...doslownie z kazdej. Postanowilam sobie rowniez, ze jakikolwiek blad w moim zyciu bede traktowala jako nauke zyciowa i nie bede sie za to karala....postanowilam sobie ze bede dazyc do tego aby kwitla moja milosc wlasna. Wszystkie moje postanowienia od roku wywodzą się z mojej psychoterapii. Dziękuję huh;)
_________________ Po każdej burzy wychodzi słońce;)
Ja mam mnóstwo postanowień, uwielbiam robić listy rzeczy do zrobienia i potem wykreślać to co już zrobiłam, tylko, że jest jeden problem, prawie nigdy nic nie kończę więc i nie wykreślam. Wtedy sfrustrowana robię nowe listy i myślę, że teraz się uda, ale się nie udaje.
Moje obecne postanowienia:
1. Zrobić całą aerobiczną 6 Weidera
2. Znaleźć pracę
3. Dostać się na studia zaoczne
4. Dostać się na studia dzienne
5. Przeczytać po angielsku wszystkie części Harrego Pottera (to się na pewno uda)
6. Spotkać się z Pauliną
7. Zrobić prawo jazdy
8. Kupić żel do tipsów i zrobić sobie paznokcie
9. Przerobić cały kurs hindi
10. Coś namalować (dziś się udało, ale przydało by się więcej)
11. Przerobić cały podręcznik "advanced language practice"
12. Przerobić cały podręcznik "English vocabulary in use"
13. Schudnąć 5kg (niewykonalne)
14. Zacząć dawać korepetycje z angielskiego (to dopiero po wakacjach)
_________________ Mondays I sleep away
Tuesdays I lay awake
Wednesdays, they are the worst
Thursdays I reminice
Fridays I see your face
And I can't breathe
Hehe, a czy to nie lekka przesada? Wtedy będzie Cię za mało i nie będzie się czym dzielić
A jeśli chodzi o moje postanowienia to wolę zacząć od jakichś prostych rzeczy czyli:
- rozwijanie zainteresowań(do tej pory nie miałem na to ochoty, marnowałem czas),
- muszę się wziąć za naukę języków obcych(hiszpański, niemiecki, angielski),
- chcę wreszcie pójść obejrzeć jakiś mecz siatkówki na żywo(ale to dopiero w sezonie ligowym),
- nie wdawać się w żadne...hmm...związki chodzi oczywiście o związki koleżeńskie , bo o miłosnych nawet nie mam co myśleć
- przeciwnie do Chowderki, muszę przytyć...może nie 20 kg, ale jakieś 10 by się przydało...no i gdybym tak się jeszcze wyciąnął ze wzrostem trochę, to też bym się nie obraził, ale to akurat będzie chyba niemożliwe
Hehe, a czy to nie lekka przesada? Wtedy będzie Cię za mało i nie będzie się czym dzielić
Wtedy będzie w sam raz
_________________ Mondays I sleep away
Tuesdays I lay awake
Wednesdays, they are the worst
Thursdays I reminice
Fridays I see your face
And I can't breathe
Wiek: 29 Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 938 Skąd: z nienacka
Wysłany: Wto 11 Sie, 2009 19:50
Co chciałbym osiągnąć?
1.Żucić w diabły te papierosy.
2.Zostać pierwszym mistrzem Aikido Kobayashi z cukrzycą.
3.Skończyć z alprazolamem od, którego jestem uzależniony.
4.Zacząć w końcu pracować.
5.Czerpać satysfakcję z tego co robię czy,będę robił.
Co udało mi się osiągnąć.
1.Zdałem na najniższy stopień 6kyu, biały pas w Aikido Kobayashi.
2.Kilka lat temu zainteresowałem się kuciem żelaza.
Początkowo wszyscy się ze mnie nabijali.
Teraz jest to nieżle prosperująca firma.
Niestety moja depresja nie pozwala mi tam pracować.
Dla wszystkich forumowiczek.
Mały upominek z warsztatu.
_________________ "Z otumanienia zawrót głowy a,
z niespełnienia ból"
Ostatnio zmieniony przez nobunaga Wto 11 Sie, 2009 19:59, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: Wto 11 Sie, 2009 20:19
nobunaga napisał/a:
Dla wszystkich forumowiczek.
o jaka ładna
Nieśmiały napisał/a:
Muszę się w końcu wybrać do psychologa, ale jakoś ciężko mi to idzie. Boję się, że nawet z psychologiem nie będę mógł rozmawiać i wyrzucę kasę w błoto
Przede wszystkim musisz być z nim szczery, reszta sama się ułoży
Ja jestem zbyt rozchwiana aby sobie coś postanowić i tego dotrzymać. Z reszta i tak nikt nie wierzy, że byłabym w stanie cokolwiek teraz osiągnąć więc nie mam tego przysłowiowego kopa.
...Początkowo wszyscy się ze mnie nabijali.
Teraz jest to nieżle prosperująca firma...
Gratuluję
nobunaga napisał/a:
...Dla wszystkich forumowiczek.
Piękna różyczka - masz talent
Aha i dziękuje
Moje postanowienia:
-umówię się w tym tygodniu na wizytę u dentysty którą odwlekam od kilku dni
-pójdę w sobotę na piwo z kumpelą
-zatroszczę się o kondycję fizyczną (rower, stepper itp)
_________________ Wszystko jest trudne zanim stanie się łatwe...