Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Radzenie sobie w szkole i na studiach
Autor Wiadomość
malaa134 

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Sro 30 Wrz, 2009 18:50   Radzenie sobie w szkole i na studiach

Dużo jest osób na forum, które się uczą lub studiują ?

Jak wam idzie ? Dajecie rade? :)
Ostatnio zmieniony przez malaa134 Pią 09 Paź, 2009 21:27, w całości zmieniany 4 razy  

plamka123 

Ostrzeżeń:
 5/3/4
Wysłany: Sro 30 Wrz, 2009 18:53   Re: hmm..do wszystkich

Ja na obecnych na razie tak :P Witaj drugi roku :P

Maryś 

Wysłany: Sro 30 Wrz, 2009 19:04   

Klasa maturalna.
Narazie daje rade :lol: codziennie na nogach od 5 rano do 22, 23 :mrgreen: jak ja to uwielbiam :chytry:

mloda92 
Wilczyca

Wysłany: Sro 30 Wrz, 2009 19:34   

Jestem w II LO. Mam problemy (z powodu stresu) na chemii i biologii, ale zaczynam z tym walczyć, może uda mi się załatwić indywidualne nauczanie z biologii z inną nauczycielką, bo z tą obecną się niezbyt dogadujemy (ostatnio rzuciła aluzją w moją stronę że jestem gruba, *** to podziałało na osobę, która ledwo wyszła z anoreksji ;/)

"Człowiek jest z natury istotą społeczną, kto zaś nie potrafi żyć w społeczności albo wcale jej nie potrzebuje (...) albo jest bestią albo bogiem" - Arystoteles

malaa134 

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Sro 30 Wrz, 2009 19:37   

My mamy na polaku wrednego faceta ! Ostatnio do mnie też się rzucił ! Że..,,wiedza nie może być tak wypasiona tak jak wasza koleżanka..'' to tak jak powiedzieć do grubasa, że jest szczypiorkiem :(

magdalencja 

Wysłany: Sro 30 Wrz, 2009 19:44   

Po rocznej przerwie idę na mgr na inną uczelnię. Jeszcze nie wiem jak to będzie. Zjazd za 2 tygodnie :-|

czarownica 
włóczęga

Wysłany: Sro 30 Wrz, 2009 20:05   

Radzę sobie póki co,zacznę 3 rok studiów. Mam co prawda problem z zaliczeniami bądź egzaminami ustnymi,jeden z nich zdawałam 3 albo 4 razy,dużo stresu mnie to kosztowało,ale jakoś dałam sobie radę i z tym.

"Od smutków życia są dwie ucieczki: muzyka i koty." - Albert Schweitzer

Luna

Wysłany: Sro 30 Wrz, 2009 20:14   

W tym roku poszłam na magisterkę, po rocznej przerwie, tak jak magdalencja :)
Jak sobie radzę? na razie jest nieciekawie, zobaczę, jak się sytuacja rozwinie.

Divinus 

Wysłany: Sro 30 Wrz, 2009 21:38   

malaa134 napisał/a:
Dajecie rade? :)
daję radę ogólnie..

ale dzisiaj na polaku miałem streścić lekturę i oczywiście wszystko nagle zapomniałem -,-

JustMe 

Wysłany: Czw 01 Paź, 2009 16:46   

Jestem w klasie maturalnej dokładniej 4ty rok technikum.
Rade jakoś daje... zaczynało nas ponad 40tu, zostało 20 :lol:
Czeka mnie walka o tytuł technika i maturka. Najpewniej czuję się z angla... ale jak to będzie to się okaże :-)
Jeśli nie wyjdzie... hmm... własny biznes ( :lol: ), wyzyskiwany kierowca TIRa, lub wojsko.

Spoko. Będzie dobrze ;-)

Mhm

Wysłany: Czw 01 Paź, 2009 18:12   

2 gimnazjum :)

Daje radę

Lucy 

Wysłany: Czw 01 Paź, 2009 18:54   

W tym roku zdałam maturę ;)
Miałam wielkie ambicje zwojować Poznań i Politechnikę, kierunek budownictwo,ale zaocznie. No i spękałam. Robię technika organizacji reklamy i za rok startuję na dzienną Architekturę i Urbanistykę ;) )
Mam nadzieję, że mi się uda.

'Nie tracę wiary, że naprawie własny świat'

Fobman

Wysłany: Czw 01 Paź, 2009 19:48   

1 LO,

Z nauką sobie radzę, nie powiedziałbym żeby było tu ciężej niż w gimnazjum, ale jest tu więcej takich "rozrywek" (tj. imprezy, otrzęsiny, prace grupowe, spotkania, wyjazdy, prezentacje itd.) co mnie niszczy :-|

I przez takie rzeczy raczej sobie nie radzę :-(

antyk
Moderator
666

Wysłany: Czw 01 Paź, 2009 20:35   

Podstawówka i gimnazjum - sielanka. Technikum - już gorzej. Za bardzo się obijałem od początku, narobiłem zaległości i zagrożeń, dlatego po pierwszym półroczu przeniosłem się do zawodówki o takim samym profilu (gastronomia). Ale klasę w technikum miałem nieźle pokręconą :mrgreen: Był taki jeden alkoholik (właściwie dwóch, ten drugi to "kolega" z piaskownicy, wstrętna szuja, którą kiedyś zniszczę za to co mi zrobił...) i wyciągał on całą klasę na tanie wina do parku :twisted: :mrgreen: Na początku roku często jest tak, że brakuje nauczycieli i w środku dnia ma się nawet parę godzin wolnych. Akurat wtedy mieliśmy dużo takich godzin i dzięki temu kolesiowi cała klasa waliła jabole a nawet wódkę w parku. Raz po takiej akcji, gdy 90% klasy siedziało na lekcji nawalone nauczycielka od informatyki stwierdziła "ale tu w tej klasie coś dziwnie pachnie"... :lol: Po paru tygodniach kolesia wywalili, bo taka wredna nauczycielka zaprowadziła go do dyrka, ten wezwał psy z alkomatem i koleś popłynął. Jak już wcześniej wspomniałem później przeniosłem się do zawodówki. Skończyłem ją bez większych problemów, bo to takie gimnazjum dla starszych uczniów. Mieliśmy nawet mniej przedmiotów niż w gimnazjum (licząc z zawodowymi :lol: ), do tego jeden dzień wolny od szkoły (praktyki). Później poszliśmy z prawie całą klasą do technikum uzupełniającego, którego nie skończyłem. Nie skończyłem, bo w drugiej klasie zaczynałem coraz bardziej izolować się od wszystkich. Prawie cały pierwszy semestr przesiedziałem na pniu w lesie popijając piwo, jedynie od czasu do czasu wracałem na jakiś czas, ale nawet wtedy łapałem pojedyncze nieobecności każdego dnia. Uzbierało się kilkaset godzin, wiele zagrożeń nieklasyfikowaniem (był taki przedmiot raz w tygodniu, a ja od początku roku do stycznia byłem na nim tylko dwa razy...), później już nie potrafiłem wrócić. Po prostu nie potrafiłem, lęki wzięły górę i szlag trafił średnie wykształcenie :-?
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

żelkowata 

Wysłany: Czw 01 Paź, 2009 21:21   

u mnie od drugiego tygodnia września są po 3 sprawdziany tygodniowo. :mrgreen:
A tak,mimo "domowego" sposobu życia - oceny bez sensacji,chociaż się trzymam.

Odpowiedz do tematu