Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Magda87
Pią 10 Cze, 2011 10:55
Portale społecznościowe
Autor Wiadomość
Elpis 

Wysłany: Nie 14 Lut, 2010 20:33   Portale społecznościowe

Co myślicie o tych i tym podobnych portalach? Może sami posiadacie na nich konta?

Osobiście jako wrodzona masochistka nie mogłam się powstrzymać przed założeniem, lubię sobie poczytać co robią ludzie, jak żyją, pośledzić ich, pooglądać zdjęcia, pozazdrościć, przyznaję się do tego z ręką na sercu ;) Na naszej klasie siedzę, zapewne wywołując ogromne wrażenie przy liczbie znajomych wynoszącej ponad 50 (Nie, dobrze przeczytaliście, nie 500) i braku zdjęć, gdy mi się nudzi gram w farmville na facebooku, zaś intensywnie udzielam się na blipie- raj na ziemi! Tylu ludzi ekshibicjonizujących się publicznie, tu to się można dobić! :mrgreen:

Divinus 

Wysłany: Nie 14 Lut, 2010 20:53   

Naszą klasę skasowałem. Z czasem wyłączałem to kolejny moduł, bo wywoływał u mnie tylko zdenerwowanie, aż w końcu doszedłem do wniosku, że najlepiej dla mnie będzie, jak mnie tam nie będzie (:
Oczywiście jestem też osobą ciekawską, więc od czasu do czasu pooglądam różne profile, z konta fikcyjnego lub mojego kolegi(hasło zdobyte drogą legalną <: ).

Na fb kiedyś założyłem konto, gdy jeszcze nie był tak popularny w PL, później oczywiście skasowałem (; Ostatnio, jak chciałem przeczytać notkę pewnego zespołu na fb, to się zalogowałem - przez co przywróciło moje konto, z którego i tak nie korzystam.

Twittera założyłem tylko z jednego powodu, ale nie korzystam [;

Ekhm, chyba trochę niebezpiecznie jest się do tego przyznać :mrgreen: ale kiedyś po pijaku założyłem konto na fotce, i jakoś na razie nie skasowałem. Jak mam lepszy humor, to poprzeglądam profile. Nie ma to jak prawie nagie fotki za darmo. Kiedyś była radocha jak ci kolega skombinował odpowiednie pisemka, a teraz aż za łatwo można takie rzeczy pooglądać :mrgreen:

jacek 

Wysłany: Nie 14 Lut, 2010 21:08   

Nie mam kont na żadnym z tych portali. Nasza klasa wydaje mi się całkiem fajną sprawą, może kiedyś założę własny profil. Fajnie by było kiedyś spotkać się po latach z ludźmi z liceum i odnowić stare znajomości, a tam jest możliwość skontaktowania się z nimi.

Co do pozostałych portali mam stosunek neutralny.

Paweu 

Wysłany: Pon 15 Lut, 2010 11:39   

Mialem na gronie, ale to jednak beznadziejny serwis, polowa userow to pokolenie jp, rozowe dzieffczynki i inne tego typu przyglupy.

Jarmax81 
Wrażliwiec Pospolity

Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010 21:07   

Ja mam konto na naszej klasie. Z wiadomych względów mam ograniczoną liczbę znajomych.

mloda92 
Wilczyca

Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010 22:09   

Miałam kiedyś konto na fotce.pl (tzn nie kasowałam go, dalej jest, ale nie loguję się tam ani nic).
Konto na gronie mam, bo kiedyś tylko tam kontaktowałam się z siostrą.
Facebooka nigdy nie miałam i mieć nie będę.
Konto na naszej klasie mam, głównie po to, co opisała Elpis, Elpis - inwigilacja znajomych, przeglądanie zdjęć itd ;) Akurat tam to dodanych znajomych mam dość dużo (642 osoby, z tego 68 znajomych to znajomi z neta bądź konta fikcyjne).

"Człowiek jest z natury istotą społeczną, kto zaś nie potrafi żyć w społeczności albo wcale jej nie potrzebuje (...) albo jest bestią albo bogiem" - Arystoteles

Jarmax81 
Wrażliwiec Pospolity

Wysłany: Czw 29 Kwi, 2010 19:45   

No właściwie to ja zrobiłbym to samo :mrgreen: ale przez grzeczność mam ich w swoim profilu. Tylko z tą naszą klasą to było trochę tak: najpierw to ja pozapisywałem się do szkół i czekałem na tych, którym zależy i tu miło się rozczarowałem, bo myślałem, że mnie nikt nie zaprosi, a tu znalazło się kilka osób i od tych, których uważałem za ludzi w porządku i trochę to podbudowało moje poczucie wartości :mrgreen: . To miłe, że ktoś mógł mnie zaprosić, bo ja niestety nigdy nie byłem przebojowy i raczej zawsze pozostawałem w cieniu innych ;-) . A zresztą tych co nie lubiłem próbowałem nawiązać z nimi kontakt ale nie odpisali lecz tylko grzecznościowo zaakceptowali zaproszenie - a niech wiedzą, że mimo to, że nie byli wporządku, to mam odwagę żeby wysłać im zaproszenie ;-) . Choć przyznam się bez bicia :mrgreen: , że trochę wykorzystuję ten portal(nasza klasa) po to by walczyć ze swoimi lękami ;-) .

kaloria

Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: Sob 01 Maj, 2010 10:37   

dobre hehe :)
nie macie sie czym chwalic na NK, zero znajomych, brzydki ryj i cialo. zazdroscicie innym ludziom ze wstawiaja sobie slodkie fotki, ladne laski prawie nagie, chwalenie sie domem, autem. zżera was zazdrosc ze ktos ma fajne zycie. fajnie sobie tlumaczyc ze to wy jestescie fajni, tylko w czym?? w siedzeniu w domu i dobijaniu sie fobią??

warto sie puknąc

antyk
Moderator
666

Wysłany: Sob 01 Maj, 2010 10:47   

Zaraz ja Cię puknę domyśl się czym za ten "ryj" :-> Po co się zarejestrowałeś/aś na forum, żeby to napisać, tak Cię to zabolało? Pewnie jesteś jednym z tych tępych ludzi, którzy chwalą się swoją urodą, domami, samochodami i dziećmi, bo nie mogą się pochwalić swoim wnętrzem, nic dziwnego - w środku nic nie mają, ani rozumu, ani niczego innego 8-)

Koniec dyskusji na ten temat.
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

Jarmax81 
Wrażliwiec Pospolity

Wysłany: Sob 01 Maj, 2010 13:21   

kaloria napisał/a:
nie macie sie czym chwalic na NK

No momencik ja to chyba myślę że N-K nie służy do chwalenia się lecz do utrzymywania kontaktów z lat szkolnych oraz poznawania ludzi takimi jakimi są.

kaloria napisał/a:
zero znajomych

No chyba wszyscy uczęszczają do szkół tak więc nie wypisuj głupot. Nawet jeśli utrudnione są relacje to i tak jacyś znajomi są (znajomy - to osoba, która nas zna, niekoniecznie kolega lub przyjaciel, to może być sąsiad, którego spotykamy raz na jakiś czas)

kaloria napisał/a:
brzydki ryj i cialo.

Od razu widzę, że nie były oglądane zdjęcia, bo przeciwnym wypadku nie użyto by takich określeń.

kaloria napisał/a:
zazdroscicie innym ludziom ze wstawiaja sobie slodkie fotki, ladne laski prawie nagie, chwalenie sie domem, autem. zżera was zazdrosc ze ktos ma fajne zycie.

Jeśli chodzi o mnie to raczej współczuję tym ludziom:-| . Głównie współczuję tego, że forma przerosła treść :-| . I oczywiście materialistycznego podejścia do życia też współczuję :-| .

kaloria napisał/a:
fajnie sobie tlumaczyc ze to wy jestescie fajni, tylko w czym??

Odpowiadam: na przykład w podejściu do życia itp.

A tak ogólnie: to ładnie to tak się dowartościowywać przez dowalanie innym? :-| .

Diazepam 

Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: Sob 01 Maj, 2010 18:10   

kaloria napisał/a:
brzydki ryj i cialo

A kto powiedział, że ludzie z fobią społeczną mają być automatycznie brzydcy? :-?
No, ale ta osoba już tego nie przeczyta :-P

calaja

Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: Pon 03 Maj, 2010 15:29   

Sami o sobie piszecie ze jestescie brzydcy, nie podobacie sie ludziom
taki Antyk milion razy pisze jaki ma brzydki ryj i sie jeszcze burzy

Jarmax81 
Wrażliwiec Pospolity

Wysłany: Pon 03 Maj, 2010 15:45   

calaja napisał/a:
Sami o sobie piszecie ze jestescie brzydcy, nie podobacie sie ludziom
taki Antyk milion razy pisze jaki ma brzydki ryj i sie jeszcze burzy

Co za tupet i szczyt bezczelności. Niech pomyślę :roll: : zakładam się o stówke, że to kaloria. A to, że on tak twierdzi to nie znaczy, że tak jest w rzeczywistości.

yoseline 

Wysłany: Wto 04 Maj, 2010 19:30   

Nie mam konta na żadnym z portali społecznościowych. Nie interesuje mnie podglądactwo. W zasadzie szkoda mi czasu. Wolę poczytać!! 8-) :mrgreen:

Diazepam 

Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: Wto 04 Maj, 2010 19:43   

Ja mam konta fikcyjne, żeby podglądać innych, a samemu nie być podglądanym :twisted:

Odpowiedz do tematu