Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Magda87
Pią 10 Cze, 2011 10:55
Portale społecznościowe
Autor Wiadomość
liaa 

Wysłany: Wto 31 Sty, 2012 20:40   

Namawiają mnie na tego fejsa, ale... juz sama nie wiem czy założyc. Nawet potem sie nie da usunąc... nie wiem

McNulty 

Wysłany: Wto 31 Sty, 2012 20:58   

Jak to nie da skoro kiedyś usuwałem?

Moje motto: "Gorączka jest najlepszym filmem w historii."

MatiZ 

Wysłany: Wto 31 Sty, 2012 21:25   

liaa napisał/a:
Namawiają mnie na tego fejsa, ale... juz sama nie wiem czy założyc. Nawet potem sie nie da usunąc... nie wiem

Ja w końcu to założyłem i ten portal to nic specjalnego. Najwyżej moja klasa przez chwilę zobaczyła, że mam konto "aha" i to tyle. Nie siedzę w ogóle na tym portalu.

Borealis 

Wysłany: Wto 31 Sty, 2012 21:40   

Ja jestem taki cichociemny... Nie robię na FB absolutnie NIC, nie klikam "Like it", nie dochodzę do grup, nie ruszam swojej tablicy ani czyjejś innej (z wzajemnością :P ), nie dodaję zdjęć, nie zmieniam nawet statusu czy profilu (od pół roku mam to samo ^.^)...

A mimo to spędzam na nim trochę czasu. Co robię? GADAM NA CZACIE. To przy okazji piękny sposób na poprawę nastroju i mały kroczek w walce z fobią :)

Facebook ma w moich oczach jedną wielką zaletę- umożliwia mi stałe podtrzymywanie kontaktu z kumplami z gimnazjum. :) Inaczej byśmy się w ogóle nie kontaktowali- telefon czy GG... Niewygodne :P

Mam ledwie ok. 100 znajomych i wisi mi to. I tak rozmawiam z garstką ludzi:
- 3 kumplami z gimnazjum
- klasą licealną
- paroma sympatycznymi osobami poznanymi na forach :)

adolek17 

Wysłany: Wto 31 Sty, 2012 22:48   

Ja miałem konto na nk i facebooku od 2008 do grudnia 2011. Usunąłem oba konta :)

Na facebooku usuwają w ciągu 14 dni.

Na google+ też miałem konto, ale bardzo krótko.

Stwierdziłem, że ogłupiają mnie te portale.
Ostatnio zmieniony przez adolek17 Wto 31 Sty, 2012 22:50, w całości zmieniany 2 razy  

Strange 

Wysłany: Sob 25 Lut, 2012 02:53   

Miałam konto na nk przez dłuższy czas, ale w końcu je usunęłam. A dużym śledzikiem, jakim jest Facebook, nie chcę zawracać sobie głowy.

Michau20 

Wysłany: Sob 25 Lut, 2012 11:08   

Mam mniej znajomych na fejsie niż 100 :P i j***e mnie to :D . Po prostu jak się studiuje to trzeba mieć fejsa i tyle ;) . Wykluczając się z tego wykluczasz się z informacji "społecznych" i pewnego bycia "w środowisku". Nie musisz spędzać tam bóg wie ile czasu, ja lajkuję i piszę różne komentarze :D bo mi to sprawia fun.

McNulty 

Wysłany: Sob 25 Lut, 2012 16:56   

Michau20 napisał/a:
Po prostu jak się studiuje to trzeba mieć fejsa i tyle

Studiuję już prawie 3 lata i pierwsze słyszę. FB nie mam no, ale ja nie jestem "w środowisku" :-P

Strange 

Wysłany: Sob 25 Lut, 2012 18:24   

Wolę poświęcać swój czas na rozmowy (komputerowe/w cztery oczy) z osobami, z którymi mnie więcej łączy.

Michau20 

Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 15:19   

McNulty napisał/a:
Studiuję już prawie 3 lata i pierwsze słyszę.

O skąd się dowiadujesz o różnych rzeczach które się dzieją w grupie, np. głupie zbieranie indeksów przed sesją obwieszcza się na FB ;)

McNulty 

Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 20:37   

Michau20 napisał/a:
O skąd się dowiadujesz o różnych rzeczach które się dzieją w grupie, np. głupie zbieranie indeksów przed sesją obwieszcza się na FB ;)

Tak jak dowiadywali się nasi pradziadowie- ktoś mi powie, albo sam zapytam.

psuja 

Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 22:25   

Mam nk, ale i tak mało przywiązuje do tego, co tam się dzieje. Czasem spojrzę na jakieś wstawione zdjęcie, nie komentuję, raczej tam zaglądam, żeby sobie w coś pograć :D fejsa nie mam i jakoś żyję. Fakt, że jak się coś dzieje na uczelni, to często tam są jakieś info, ale daję radę i bez tego :P

Michau20 

Wysłany: Sro 29 Lut, 2012 20:36   

Ej, tak sobie pomyślałem że skoro tyle osób źle się czuje z tym że ma mało znajomych na fejsie to może zaczniemy się wzajemnie dodawać? Dane przez PW oczywiście, nie ma co szafować nazwiskami na lewo i prawo ;) bo też nie lubię :P . Ale można by zrobić temat gdzie zgłaszali by się chętni ;) . I nikt by nie wiedział skąd to znajomi :) , bo nie ma powiązania prawie żadnego z kontem na forum.

To taka luźna sugestia ;)

Mosze 
Release the Kraken!

Wysłany: Sro 29 Lut, 2012 20:39   

Słaby sposób na zdobycie fotek forumowiczek, kolego :lol: .

damiano

Wysłany: Czw 01 Mar, 2012 20:02   

To już lepiej jak by ktoś stworzył profil Fobii Społecznej na faceboku i można by do niego dołączyć, tylo że... nie każdy przyznaje się do fobii przed znajomymi ;-)

Odpowiedz do tematu