Wysłany: Wto 31 Sty, 2012 21:25
liaa napisał/a:
Namawiają mnie na tego fejsa, ale... juz sama nie wiem czy założyc. Nawet potem sie nie da usunąc... nie wiem
Ja w końcu to założyłem i ten portal to nic specjalnego. Najwyżej moja klasa przez chwilę zobaczyła, że mam konto "aha" i to tyle. Nie siedzę w ogóle na tym portalu.
Ja jestem taki cichociemny... Nie robię na FB absolutnie NIC, nie klikam "Like it", nie dochodzę do grup, nie ruszam swojej tablicy ani czyjejś innej (z wzajemnością ), nie dodaję zdjęć, nie zmieniam nawet statusu czy profilu (od pół roku mam to samo ^.^)...
A mimo to spędzam na nim trochę czasu. Co robię? GADAM NA CZACIE. To przy okazji piękny sposób na poprawę nastroju i mały kroczek w walce z fobią
Facebook ma w moich oczach jedną wielką zaletę- umożliwia mi stałe podtrzymywanie kontaktu z kumplami z gimnazjum. Inaczej byśmy się w ogóle nie kontaktowali- telefon czy GG... Niewygodne
Mam ledwie ok. 100 znajomych i wisi mi to. I tak rozmawiam z garstką ludzi:
- 3 kumplami z gimnazjum
- klasą licealną
- paroma sympatycznymi osobami poznanymi na forach
_________________ Jedyne czego należy się bać, to strach.
Mam mniej znajomych na fejsie niż 100 i j***e mnie to . Po prostu jak się studiuje to trzeba mieć fejsa i tyle . Wykluczając się z tego wykluczasz się z informacji "społecznych" i pewnego bycia "w środowisku". Nie musisz spędzać tam bóg wie ile czasu, ja lajkuję i piszę różne komentarze bo mi to sprawia fun.
Mam nk, ale i tak mało przywiązuje do tego, co tam się dzieje. Czasem spojrzę na jakieś wstawione zdjęcie, nie komentuję, raczej tam zaglądam, żeby sobie w coś pograć fejsa nie mam i jakoś żyję. Fakt, że jak się coś dzieje na uczelni, to często tam są jakieś info, ale daję radę i bez tego
Ej, tak sobie pomyślałem że skoro tyle osób źle się czuje z tym że ma mało znajomych na fejsie to może zaczniemy się wzajemnie dodawać? Dane przez PW oczywiście, nie ma co szafować nazwiskami na lewo i prawo bo też nie lubię . Ale można by zrobić temat gdzie zgłaszali by się chętni . I nikt by nie wiedział skąd to znajomi , bo nie ma powiązania prawie żadnego z kontem na forum.
To już lepiej jak by ktoś stworzył profil Fobii Społecznej na faceboku i można by do niego dołączyć, tylo że... nie każdy przyznaje się do fobii przed znajomymi