Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Osiemnastka
Autor Wiadomość
Naoto 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 17:08   Osiemnastka

Ponieważ ta niefortunna uroczystość zbliża się do mnie wielkimi krokami, chcialabym się dowiedzieć jak spędziliście swoją osiemnastke? Zrobiliście huczną impreze, czy świętowaliście w gronie rodziny? A jeśli jeszcze jej nie mieliście to jak zamierzacie ją spędzić? Chodziliście na osiemnastki innych jesli was zapraszano?

plamka123 

Ostrzeżeń:
 5/3/4
Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 17:10   Re: Osiemnastka

u mnie nie było 18 bo miałam żałobę chyba wtedy

Divinus 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 17:19   

Do mnie też się zbliża i nie zamierzam jej spędzać, świętować, ani nic z nią robić...

acidophile 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 17:35   

Zapraszano mnie i nie chodziłam ;p
Teraz już się mnie nie zaprasza - bo i tak bym nie poszła.

Pewnie moja osiemnastka będzie zrobiona niby dla mnie wbrew mojej woli przez moją mam a tak naprawdę to będą się chcieli nachlać z rodziną a ja będę jak zwykle do niańczenia dzieci które się wsypią do mnie do pokoju całą gromadą bez pytania. Chętnie bym je tam czasem zamknęła żeby siedziały i dały mi spokój ale zabrali mi pewien ważny element zamka z drzwi bo jestem "dziwna".
A jak dobrze pójdzie tzn wszyscy będą daleeeekooooo to będę grać na kompie być może z pozwoleniem na podłączenie się do telewizora.

antyk
Moderator
666

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 17:38   

Nie byłem na żadnej "18tce", nie robiłem własnej, nawet mi nikt życzeń nie składał oprócz matki i babki :mrgreen: I dobrze, nie widzę w tym nic dziwnego, to takie same urodziny jak 20 czy 50, tyle że w świetle prawa człowiek staje się dorosły (też mi powód do świętowania...) :-))
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

damiano

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 17:57   

Nie miałem osiemnastki ,moja siotra też nie miała. Organizowanie jakichś imprez w lokalach ,zapraszanie kilkudziesięciu osób to głuupotaaaaaaaa ! :roll: Traktujcie to jak każdy inny zwykły dzień ;-)

mloda92 
Wilczyca

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 18:43   

Moją osiemnastkę mam za 4 miesiące, pod koniec kwietnia. Nie robię żadnej imprezy, 3 najbliższe koleżanki zabiorę na pizzę, spotkam się z babcią i chrzestnymi. Urodziny wypadają mi w piątek, więc chciałabym spędzić weekend z chłopakiem :)
I tyle, mi do szczęścia nic więcej nie jest potrzebne, wielkiego szumu z okazji 18 urodzin robić nie będę. Za pieniądze które miałabym wydać na imprezę (to ok 1000zł) po prostu gdzieś wyjadę w czasie wakacji :)

Dzisiaj jedna z dziewczyn z mojej klasy ma urodziny, to jest pierwsza 18tka w klasie. Dostałam zaproszenie na wyjście do pubu w sobotę, pójdę chyba tam na godzinę posiedzieć bo będzie tylko z 5 osób z klasy, a jak ktoś mnie będzie chciał widzieć na kolejnej 18tce to po prostu powiem, że nie uznaję takich imprez i nie pójdę :)

"Człowiek jest z natury istotą społeczną, kto zaś nie potrafi żyć w społeczności albo wcale jej nie potrzebuje (...) albo jest bestią albo bogiem" - Arystoteles

kosciejxs 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 18:51   

A ja moja osiemnastke swietowalem chcyba zbyt hucznie bo obudzilem sie rano w szpitalu pod kroplowka :D :D , ale nie narzekam super impreza super wspomnienia. Jedno zapamietalem ze niektorych rzeczy nie wolno łączyc... i nie pic spirytusu z plastikowej butelki :D :D
Czekam aż świat zazieleni się na śmierć
Chcesz więcej
Chcesz więcej niż ja mogę tobie dać
Piep****ne więcej!
Powiem więcej:
WIĘCEJ NIE MAM

Lucy 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 18:56   

A wg. mnie jest to świetny sposób na zebranie swoich znajomych w jednej kupie i spędzenia dobrze czasu. Byłam na wielu osiemnastkach i każdą miło wspominam, a swoją zrobiłam w ogrodzie - biesiadowo- grillowo- imprezową posiadówę dla znajomych i strasznie dobrze ją wspominam. A starszych gości z rodziny ugościłam tortem, kawą itp..
To zależy od charakteru osoby czy chce robić imprezę czy nie... Musisz sama wiedzieć czy będziesz się dobrze czuła. Zawsze to jakiś krok do przodu w przełamywaniu fobii.

'Nie tracę wiary, że naprawie własny świat'

Divinus 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 19:41   

Lucy napisał/a:
jest to świetny sposób na zebranie swoich znajomych w jednej kupie i spędzenia dobrze czasu.
ee? dwóch znajomych z podstawówki jeszcze, plus dwóch następnych, których jednak mniej lubię, plus kilka osób z technikum, których bym się nie odważył zaprosić w obawie przed olaniem, równa się bezsensowność do kwadratu [;

No, ale to temat Naoto, pewnie ma więcej znajomych :mrgreen:

Mij 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 20:05   

Mialam w klubie i wyprawialam razem z przyjaciolka i znajoma ze szkoly. One potrzebowaly kogos, zeby w rezultacie wyszlo taniej, a ja sie z oporami zgodzilam. Co prawda lista gosci z mojej strony byla jakas milion razy krotsza, ale ze obie bylysmy z tej samej klasy to i ludzie ze szkoly byli i pare osob z internatu i masa ludzi, ktorych wczesniej nawet nie znalam. Bylo cudownie, nie wyszlo drogo i naprawde swietnie to wspominam mimo, ze zalatwilam sobie stopy tak, ze dwa dni nie moglam chodzic. I szczerze mowiac nie sadze, zeby wyprawianie osiemnastki to byla glupota, choc jestem pewna, ze ta impreza mogla byc urzadzona z kazdego innego powodu, a ja bym sie bawila dobrze. To jest po prostu pretekst, od nas zalezy czy skorzystamy czy nie. W moim wypadku bylo warto.
Wiec Divinus jesli masz ochote na wlasna impreze, a obawiasz sie, ze osob byloby zbyt malo podczep sie pod kogos. Jesli chodzi o wyprawianie "gdzies" u nas dogadywaly sie ze soba osoby, ktore nawet sie nie znosily, ale mialy urodziny w podobnym terminie i chcialy duza impreze. ; ]

Za to "rodzinnej" nie mialam. Pewnie w tym roku czeka mnie uczestniczenie w podobnej dla mojej siostry. Ych.

Naoto 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 20:36   

Divinus napisał/a:
Naoto pewnie ma więcej znajomych :mrgreen:

nie więcej niż ty Divinus ;-)

Moja osiemnastka pewnie nie będzie się różnic niczym innym od poprzednich urodzin, mam tylko nadzieję że moja dalsza rodzina sobie nagle o mnie nie przypomni ale to raczej niemożliwe.
A jesli ta garstka moich znajomych będzie chciala ze mną swietować to zaprosze ich do kręgielni czy coś, nic niezwyklego, żadnej imprezy zakrapianej alkoholem raczej nie zrobie, ewentualnie postawie im po drinku. :->
Jeżeli ktoś mnie zaprosi to raczej odmówie, moze na osiemnastki bliższych osób sie przemogę i pójde.

Suicidal 

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 22:50   

Ja mam osiemnastke za 4 miesiace. Nie urzadzam zadnej imprezy, niczego nie zamierzam swietowac. Dostalem zaproszenia od 4 osob z klasy, mimo ze bedzie na nich duzo osob z klasy odmowilem. Nie jestem w stanie isc na jakakolwiek impreze, za bardzo sie tego boje. Pewnie stalbym w kacie myslac jacy to wszyscy sa poje... I dumalbym nad samobojstwem by komus zniszczyc zabawe.

marciano 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 22:57   

byłem nadwóch 18 z klasy, na jedną nie zostalem bezczelnie zaproszony ( i tak bym nie poszedł ale w jaki sposób to się odbyło wyrobił mi zdanie na temat tej osoby na bardzo dlugo, właściwie do konca LO).

Swojej nie urządziłem. :mrgreen:
Za dużo możesz stracić"

Mizore 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 23:15   

Ja chciałabym swoją osiemnastkę spędzić jakoś inaczej.
Ale na pewno nie wynajmując klubu i zapraszając osoby, których w sumie i tak nie lubię, które pewnie by chciały przyjść ze względu na w zasadzie darmowy alkohol.
Myślałam o pojechaniu na tropical island w Niemczech z... kimś. Nie wiem kim.

Ale nie podoba mi się ten rok, w którym większość znajomych mi osób będzie obchodzić 18stki.
Będę jeszcze więcej (o ile to możliwe) gadać o tym, kto się nawalił i jak bardzo.
Mam nadzieję, że nie dostanę żadnego zaproszenia.

Odpowiedz do tematu