Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Osiemnastka
Autor Wiadomość
krzyżowiec 

Wysłany: Nie 05 Lut, 2012 23:49   

Jeśli chodzi o moją 18 to nie wiem czy zrobię cokolwiek(sierpień), być może po prostu zaproszę kilku kolegów do lokalu na małą popijawkę, poza tym uroczystość rodzinna w najlbliższym gronie(rodzice, brat, bratowa) a i pewnie potem już prywatna imprezka z bratem.

Tak właściwie w szkole zaczął się już sezon na 18. Na pierwszą(o klasowe chodzi) nie zostałem zaproszony, w przyszłym tygodniu jest "poczwórna" 18, gdzie wpadnę i tego to ja się obawiam :-| . Zadeklarowałem się, że będę pił(bo solenizanci musieli wiedzieć ile wódy zamówić) i szczerze mówiąc to chyba trochę zbyt pochopnie to zrobiłem. Z jednej strony to lepiej, bo impreza na trzeźwo dla mnie jako fobika jest nudna jak flaki z olejem. Ale z drugiej strony: rodzice, którzy mi będą wbijać do głowy, żebym nie pił, a potem po prostu zrobią awanturę(chyba że plan z pobytem u brata i szybkim leczeniem kaca wypali ;-) ). Poza tym z osób z najbliższego otoczenia(grupki klasowe) większość nie pije, a jak już się zadeklarowałem, to będę pił z osobami bardziej przy kości(ja ważę niecałe 60kg) i doświadczonymi w cotygodniowym chlaniu. Nie jestem abstynentem, ale piję raczej okazjonalnie i dawno nie było okazji się sprawdzić. Obawiam się że szybko pęknę, ale cóż, trzeba postawić wszystko na jedną kartę ;-)

PS: Wiem że offtop i to solidny, ale wie ktoś o dobrych podkładach przed piciem, żeby za szybko się nie upić? Ja póki co planuję zjeść trochę smalcu, połknąć ze 3 rutinoscorbiny, już w trakcie imprezy dużo wody i jakoś to będzie ;-)

ambientna 

Wysłany: Pon 06 Lut, 2012 08:46   

Polskie pijaństwo napawa mnie obrzydzeniem. Ja wiem, że historie o dobrych imprezach bez alkoholu mogę sobie między bajki włożyć (jeśli nie gdzie indziej, podle sfrustrowanych nastolatków), ale Weltschmerz się we mnie budzi, jak słucham/czytam o tym strachu przed kompromitacją, bo ktoś nie pije albo pije niewiele. Chore społeczeństwo, chory kraj.
W bucie piach

jestem chora na wszystko, kochany

Michał 

Wysłany: Pon 06 Lut, 2012 09:30   

Krzyżowiec solidny obiad taki wiesz konkret :)
A potem to nie mieszaj alkoholi i jak napisałeś pij wodę miedzy alkoholem itp ;) )

Wisła Kraków

Trzej Królowie Wielkich Miast ŚLĄSK WISEŁKA LECHIA GDAŃSK

TysonX 

Wysłany: Pon 06 Lut, 2012 09:42   

ambientna napisał/a:
Weltschmerz się we mnie budzi, jak słucham/czytam o tym strachu przed kompromitacją, bo ktoś nie pije albo pije niewiele. Chore społeczeństwo, chory kraj.

Racja, ja nigdy nie stroniłem od alkoholu, mimo że znałem swój umiar, ale teraz dałbym wiele, żeby nie pić w ogóle.
Lata przyzwyczajenia do picia na imprezach i teraz trudno człowiekowi przestać :|
krzyżowiec, poprostu nie pij na pusty żołądek i pij w dużych odstępach czasowych,
podkłady przed piciem raz działają, a raz nie. Znaj umiar.

krzyżowiec 

Wysłany: Nie 12 Lut, 2012 18:58   

Ja tam już po osiemnastce :-) Było naprawdę genialnie i milutko. Jak się imprezka zaczęła o 18, to skończyła się o 4 :-) Była muzyka, tańce, również alkohol. Na szczęście udało się jakiś umiar zachować i wyjść z twarzą, choć nie były to jakieś małe ilości.

Tak naprawdę to jeżeli ktoś z was dostanie zaproszenie na 18 powinien się zgodzić, bo okazje są od tego żeby je wykorzystać, sam osobiście powoli zaczynam rozumieć, że gnicie w domu nie jest dobrym wyjściem z większości sytuacji.

Czerwona 

Wysłany: Nie 12 Lut, 2012 22:19   

Oooo :D Też miałam 18 kumpeli wczoraj :-) I tak jak kolega, bawiłam się wybornie. Poza kilkoma awanturami, które wszczynały moje 2 koleżanki z klasy względem pewnych obcych dziewczyn (wiem, masakra, ale cóż, niektórym bije po "dopalaczach" :-? ) było super. Alkoholu trochę się napiłam, ale trzymałam umiar i odpuszczałam niektóre kolejki. Piłam też np. 3-krotnie jeden kieliszek i dzięki temu w ogóle nie czułam jakbym cokolwiek spożyła xD Poza tym przestałam pić już o 12 a z imprezy wyszłam o ok. 3.30 :-) Mimo to (nie wiem jakim cudem!) zwymiotowałam w domu, o 6 rano :lol: Chyba zaszkodziła mi zupa meksykańska i kluski, które dano na koniec bo to nie była wina wódki, to niemożliwe ;-) Mimo tego wstydliwego epizodu, biba się udała. Przekonałam się, że warto chodzić na takie imprezy, 18 jest tylko raz w życiu i to nigdy więcej nie wróci ;-)

Michał 

Wysłany: Pon 13 Lut, 2012 08:41   

Pierdzielenie o szopewnie i tyle ze raz w życiu itp

Wisła Kraków

Trzej Królowie Wielkich Miast ŚLĄSK WISEŁKA LECHIA GDAŃSK

Odpowiedz do tematu