Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Fobicy na emigracji
Autor Wiadomość
socjo

Wysłany: Sro 11 Sty, 2012 11:31   Fobicy na emigracji

Jako ze mnie moja fobia w pewien sposob popchnela do wyjechania z Polski chcialbym spytac czy losy innych fobikow potoczyly sie podobnie i jak wasze zycie z fobia wyglada za granica.

niebieska123 

Wysłany: Nie 18 Mar, 2012 00:00   

to zabawne bo mnie fobia zmusiła do zawrócenia z poza granicy :-D żeby wyjechać samodzielnie trzeba mieć duża odwagę, przecież tam fobik jest zdany już tylko na siebie , każde zalatwienie których an początku jest cale mnóstwo plus język robią swoje ale z drugiej strony skok na głęboką wodę może być ekstremalna terapią i albo w takiej sytuacji zadziała instynkt takiego przetrwania w sytuacjach bardzo stresujących i coś się w nas przełamie i staniemy na równe nogi albo no właśnie albo :-)

totylkoja 

Wysłany: Pią 27 Kwi, 2012 18:40   Ale fajny temat:))))

Mnie fobia nie zmusiła do wyjazdu ani nie zachęciła, ale jednak wyjechałam. W dodatku wyjechałam do kraju języka, którego nie znam :shock:

Jakoś sobie radzę, ale bez mojego ukochanego to bym zginęła :) Czasem ginę wewnętrznie nawet z nim.

Moje życie nie różni się zbytnio od życia w Polsce. Oczywiście jest inne ze względu na obecność mojego obecnego partnera, ale ja jestem jaka byłam. Czuję się nieco lepiej niż kiedyś i walczę i mam nadzieję na poprawę, ale wyjazd nie uleczył mnie cudownie.

Sama nie dałabym rady przetrwać na emigracji. Pisałam już tu na forum, że na fobię społeczną cierpię od ponad dwudziestu lat i wyjazd nie zmienił niczego. Nadal nie wychodzę sama i jestem poniekąd aspołeczna. Zaczęłam pisać bloga i niewątpliwie jest on dla mnie swojego rodzaju terapią i miłą odskocznią. Jeśli ktoś sobie chce o mnie poczytać, to oczywiście serdecznie zapraszam. Adres jest podany w banerku na dole.

Odpowiedz do tematu