Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
chcecie mieć w przyszłości dzieci?
Autor Wiadomość
marcin 

Wysłany: Nie 01 Sty, 2012 23:05   chcecie mieć w przyszłości dzieci?

wzięło mnie na rozkminy. wiem, że większość z nas jest w dosyć młodym wieku i nigdy nie miała nawet dziewczyny (w tym ja), ale czysto hipotetycznie: gdyby zdarzyło się wam jakimś cudem że znaleźlibyście swoją drugą połówkę , to zdecydowaliście się na dzieci? odpowiedzcie ze swojej perspektywy, z perspektywy tego, co dotąd przeżyliście. zakładamy, że dzieci fobików będą fobikami. jeśli chodzi o mnie to raczej nie. moje życie jest zbyt smutne i samotne i wiem, że raz będzie gorzej, raz lepiej, ale nigdy nie będę zwyczajny, zawsze będę samotny, mniej lub bardziej. można powiedzieć, że życie przeciętnego człowieka to 50% szczęście i 50% zmartwienia. u mnie te proporcje to mniej-więcej 10 i 90%. po co mam stwarzać nowe życie i patrzeć jak staje się takie samo jak ja.

OjDanaDana 

Wysłany: Nie 01 Sty, 2012 23:15   

Niby nie przepadam za dziećmi ale do swoich czuję powołanie! :rotfl: :mrgreen:
A tak serio, wydaje mi się, że bez dzieci życie byłoby jeszcze smutniejsze, już nie wspominając o starości. Fobia fobią ale z rodziną raźniej.

Urthon 
Pobody's nerfect

Wysłany: Nie 01 Sty, 2012 23:36   

Ja chcę, ale priorytetowo muszę mieć zapewniony byt na jakimś odpowiednim poziomie (co niby jest oczywiste, ale dla wielu jednak nie).

modyfikator 

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 00:12   

Dzieci fobików fobikami?
myśle, że to mniej prawdopodobne niż "dzieci NIE fobików fobikami".
Ja byt mam zapewniony przynajmniej na utrzymanie 20 dzieci :mrgreen:
Tyle że nie jestem spontaniczny, więc jak maiłbym się np. z nimi bawić?.
Nie wyobrażam się w roli ojca.
Poza tym nie mam śmiałości do kobiet, więc bez dziewczyny i tak nie będzie dzieci..

timidus 

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 15:34   

Oczywiście, że chcę mieć! Często miewałem wizje swojej rodziny – minimum syn i córka, a najlepiej bliźniaki.
Najbardziej jednak obawiam się tego, że niestety będę taki sam jak mój ojciec, że niechcący powtórzę jego błędy wychowawcze, nawet jak będę robił wszystko odwrotnie niż on.

Ulla 

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 16:14   

a mi się dziś w nocy śniło, że mam śliczną, malutką córeczkę :D sama słodycz.

Nonan 

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 16:30   

Ja, w sumie dzieci chciałbym mieć. Ale za dużo wymagałbym od nich. A jak nie spełniałyby moich wymagań frustrowałbym się ;)
Dlatego ja rozważam w przyszłości adopcje :-)

brunet 

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 16:39   

a ja chyba nie chcę, choć wiem , że mam w sobie opiekuńczość i empatię

Mosze 
Release the Kraken!

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 16:39   

Pragnę równie bardzo, jak bardzo się do tego nie nadaję.
Ostatnio zmieniony przez Mosze Pon 02 Sty, 2012 16:40, w całości zmieniany 1 raz  

Czerwona 

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 17:16   

Chciałabym mieć, oczywiście :-) Moja kuzynka ma braciszka i uwielbiam się z nim bawić. Jednakże muszę przyznać, że gdy zbyt długo z nim przebywam, to dostaje momentami szału więc ta decyzja musiałaby być dobrze przemyślana zanim bym się zdecydowała ;-) Ale za parę lat na pewno dojrzeję do macierzyństwa :-)

marcin 

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 19:20   

chyba na wszystko przychodzi czas w życiu :)

Late 

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 21:13   

jasne, że chcę mieć dzieci.
ale najpierw trzeba się ustatkować, dojrzeć, etc. także... przynajmniej 10 lat. :roll:

www.kiniuni.bloblo.pl

nowy 

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 21:18   

Bez dzieci to smutno by bylo, więc jestem za ;-)

brunet 

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 21:20   

taaa, dojrze trzeba, ja nie mam juz na to czasu

west 

Ostrzeżeń:
 2/3/4
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 21:22   

Urthon napisał/a:
Ja chcę, ale priorytetowo muszę mieć zapewniony byt na jakimś odpowiednim poziomie (co niby jest oczywiste, ale dla wielu jednak nie).

yhym. Nie wiem właśnie z jakiego powodu to takie oczywiste, posiadanie dzieci to żaden obowiązek, chyba że ktoś popiera komunizm i chciałby wymusić na innych żeby mieli dzieci.
Dzieci? Do takiej decyzji trzeba dorosnąć (piszę o sobie oczywiście), jednak nie wiem czy nie skrzywdziłbym ich dając im moje geny np. dziecko rodzi się podobne do mnie- i ma przechlapane. :-P

Odpowiedz do tematu