Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
chcecie mieć w przyszłości dzieci?
Autor Wiadomość
KoreańskaŻabcia 

Wysłany: Wto 17 Sty, 2012 00:53   

Ja to bym nawet chciał,ale nie w tych czasach
Jak bym został poczęty w epoce kamienia łupanego to okej.
Dziś jest za dużo zbędnego dialogu. A kiedyś.. wystarczyło upolować mięcho, rozpalić ogień.
Na pewno kiedyś tak samo kochali jak dziś ;-)
-Słucham?

nowy 

Wysłany: Wto 17 Sty, 2012 20:33   

KoreańskaŻabcia napisał/a:
...
Dziś jest za dużo zbędnego dialogu. A kiedyś.. wystarczyło upolować mięcho, rozpalić ogień.
Na pewno kiedyś tak samo kochali jak dziś ;-)

Ciekawe co jest łatwiejsze, zagadać do kogoś, czy upolować coś:)

hiawatha 

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Wto 17 Sty, 2012 20:35   

Dzisiaj chyba upolować coś, wszak mamy technikę taką, że wystarczy użyć pieniądze i samo się upoluje. :-P

Co do tematu to.. czy tam chcę czy nie chcę to nie ma znaczenia bo bez matki to kiepska sprawa.
Ostatnio zmieniony przez hiawatha Wto 17 Sty, 2012 20:36, w całości zmieniany 1 raz  

marcin 

Wysłany: Wto 17 Sty, 2012 21:47   

ja nie chcę. tak jak już napisałem w pierwszym poście. nawet jakbym miał ekstra żonę, zawsze będę samotny i aspołeczny, i trochę schorowany co tylko jeszcze bardziej mnie wyalienuje. kocham samotność. zostałem stworzony, aby być samotnym i nie odnajduję tego jako coś złego. pisząc o samotności nie mam na myśli całkowitej izolacji od ludzi, ale chodzi mi o pewien stan umysłu, którego nie zmienię. samotny wśród tłumów. ;-)
Ostatnio zmieniony przez marcin Wto 17 Sty, 2012 21:51, w całości zmieniany 2 razy  

Nefretete 

Wysłany: Sro 18 Sty, 2012 12:51   

Nie wiem. Mimo, iż milion razy się nad tym zastanawiałam nadal nie mogę tego stwierdzić. Jest mnóstwo argumentów "przeciw" i kilka "za", jednak te pozytywne aspekty, są o wiele mocniejsze.

yasmin 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012 20:04   

Chcę. Ale nie przed 30 ;-)
Skoro już jestem kobietą to szkoda by było nie doświadczyć tego dziwacznego stanu zwanego ciążą. Do tego jestem ciekawa jak będzie wyglądać połączenie mnie i partnera.
Dla mnie to fascynujące.
Ostatnio zmieniony przez yasmin Pią 20 Sty, 2012 20:04, w całości zmieniany 1 raz  

lazarescu 

Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 07:47   

Uwielbiam dzieci ale nie chcę ich mieć. Nie mam dobrych wzorców wychowawczych.

Poza tym nie chce wydawać dziecka na taki świat. Nikt na to nie zasłużył.

ArcanusElf 

Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 00:26   

Też lubię dzieci, ale nie chcę ich mieć nie z powodu takiego świata, bo świat od dawna taki jest. Raczej dlatego, że jeśli nie potrafię poradzić sobie z własnym życiem, to nie mam pewności co do tego, że umiałabym zapewnić swojemu dziecku wychowanie na pewnego siebie człowieka, jakim ja nie jestem. Jeśli wyjdę na prostą i ułożę sobie wszystko, to kto wie...

http://moje-skryte-zycie.blogspot.com/

MatiZ 

Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 14:19   

Czy chcę mieć w przyszłości dzieci?
Małe dzieci kojarzą mi się z problemem. Jak znajdę dziewczynę na całe życie to wtedy mogę się nad tym zastanowić...

delusive 

Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 16:22   

Nie. Jeśli kiedykolwiek się z kimś zwiążę, to pewnie trafię na człowieka z podobną nerwicą i problemami w życiu - kogo ja będę w stanie wychować (pomijając fantastyczny model rodziny wyniesiony z domu, ha-ha)? ;) Poza tym kiepsko mi wychodzi ogarnianie własnego bytu na tym łez padole, miałabym być dla kogoś innego ostoją i autorytetem, brać całą odpowiedzialność i podejmować decyzje wpływające na całe życie? Szybsza droga do turbo depresji, biorąc pod uwagę moje skłonności do zamartwiania się nad byle czym.

liaa 

Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 21:08   

Ja wczesniej nie chcialam, ale teraz mysle ze chcilabym w przyszlosci stworzyc normalną riodzine ale raczej z jesnym dzieckiem. Ale to raczej i tak sie nie uda.

Atmel 

Wysłany: Czw 26 Sty, 2012 01:34   

Ja lubię dzieci, bawić się z dziećmi, myślę że z wzajemnością. Błysk radości w oczach dziecka, uśmiech na buźce dziecka - bezcenny. Ja chyba jestem taki wyrośnięty chłopiec, choć podobno taka jest ogólna definicja faceta :mrgreen: Tak sobie myślę, że może to moje podejście do dzieci to jakiś "instynkt ojcowski". Natomiast (przynajmniej na chwile obecną) nie chce mieć dzieci.

taalvikki 

Wysłany: Sob 18 Lut, 2012 18:33   

Po pierwsze, to dzieci są dla tych, którzy nie mogą mieć kota.
Po drugie, uważam że rzeczywistość jest tak przytłaczająca, że nieposiadanie dzieci będzie dla nich wybawieniem od zmagania się ze światem i ze sobą.

asior34 

Wysłany: Sob 18 Lut, 2012 20:06   

Ja nie mam pojęcia, jest mi to obojętne w tym momencie...

Jeżeli będę miał żonę, w co wątpię, i będzie chciała mieć dzieci, to problemów nie będzie, ale obecnie jest mi to kwestia całkowicie obojętna.

Mosze 
Release the Kraken!

Wysłany: Sob 18 Lut, 2012 20:22   

Cytat:
Po pierwsze, to dzieci są dla tych, którzy nie mogą mieć kota.

Tak fajnie jest być cynikmanem.

Odpowiedz do tematu