Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Terapia fobii społecznej by cbr :D
Autor Wiadomość
cbr600 

Wysłany: Pon 30 Sie, 2010 22:44   Terapia fobii społecznej by cbr :D

Witam :D

Trochę mnie nie było na forum bo testowałem wiele różnych metod pozbywania się fobii, eksperymentuje "na sobie" praktycznie ponad rok, czytałem różne rzeczy, testowałem różne metody relaksacji/motywacje etc i teraz chciałbym Wam polecić coś co mi pomogło najbardziej (nie korzystałem z psychiatry/psychologa, wszystko osiągnąłem sam).

Pierwsza pozycja to E-Book: Skuteczna Terapia Fobii Społecznej.KLIKNIJ TUTAJ ABY POBRAC Napisana przez Dr.Richardsa. Terapia zawarta w tym ebooku zawiera 10 tygodni sesji i praktyki podczas której zmienicie całkowicie podejście do czegoś czego pozbędziecie się jeśli tylko będziecie trzymać się rozpiski i CZYTAĆ/STOSOWAĆ się do terapii. Nieraz na siłę. Terapia ta jest dla średnio do ciężko chorych, zależnie jak się czujesz. Jeśli czujesz ,że potrzebna Ci większa pewność siebie to wystarczy Audiobook(o nim niżej)

Druga pozycja to audiobook czyli mp3 zawierająca relaksujące i motywujące teksty i wizualizacje. Trwa 25 minut i daję naprawdę sporego kopa po jej zakończeniu (cbr approved :D ) LINK DO POBRANIA

Z czym to się je? :D A np bardzo prosta sprawa. Ebooka czytamy raz dziennie, najlepiej wieczorem, czytamy JEDEN rozdział przez cały tydzień, codziennie, tak właśnie codziennie. To jest ważna sprawa abyśmy czytali to regularnie aby zapadło głęboko w pamięć. Ebook pisany jest bardzo przyjaznym i luźnym tekstem więc na pewno się spodoba. Mp3 słuchamy 1-2x dziennie, koniecznie przez snem. Można też słuchać jej rano np. przed pracą szkołą jednak z doświadczenia wiem ,że się nie chce :D Wystarczy rozluźnić się i "chłonąć dzwięki" .

Teraz moje zdanie odnośnie skuteczności tej terapii. Jest ona ogromna. Niektórzy userzy może pamiętają mnie gdy jeszcze się udzielałem tutaj częściej. Dzięki tej terapii jestem zupełnie innym człowiekiem. Całkowicie zapomniałem co to jest fobia społeczna, stałem się pewnym siebie człowiekiem, akceptuje się i nauczyłem się zdrowych kontaktów z ludźmi . Bywało ciężko ,szczególnie na początku gdy w głowie po prostu jak na wojnie. Dwa schematy myślenia i totalny chaos. Z czasem było coraz lepiej i teraz "przeprogramowałem" swoje myślenie. Tak! Można to zrobić!

Dlaczego to wszystko piszę?

Bo sam byłem w czarnej dziurze bez nadzieji na lepsze jutro ,na zakończenie tej męczarni, z totalnie spier****** poglądem na świat, siebie i ludzi. Dzięki tej terapii wszystko się zmieniło i jestem szczęśliwy . Tak ,mogę to śmiało powiedzieć, jestem szczęśliwym człowiekiem! Zachęcam wszystkich do chociażby spróbowania, a zobaczycie jak fajnie jest "myśleć inaczej" .

Mam nadzieję ,że to dobry dział, jeśli nie niech mod jakiś przeniesie. Jakiekolwiek pytania odnośnie terapii? Piszcie na gg bo tutaj raczej mało zaglądam :D No i cóż... życzę dużo sukcesów i zdrowia ! :D

Cbr

patryk.j 

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 00:24   

postaram się zastosować do tego
zobaczymy co z tego wyjdzie

Mówiąc o swoich słabościach dajesz ludziom broń do ręki.

nolif3r 

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 09:52   

Brzmi świetnie muszę spróbować.

Gratulacje i podziękowania.

patryk.j 

Wysłany: Sro 01 Wrz, 2010 13:04   

czy pierwszy rozdzial tez trzeba czytac przez tydzien ?

ale audio faktycznie daje rade : )

Mówiąc o swoich słabościach dajesz ludziom broń do ręki.

nolif3r 

Wysłany: Czw 02 Wrz, 2010 10:23   

Tak mi się wydaję, że pierwszy rozdział czyta cie codziennie przez tydzień. Audio niezłe jest.

cbr600 

Wysłany: Czw 02 Wrz, 2010 20:51   

patryk.j napisał/a:
czy pierwszy rozdzial tez trzeba czytac przez tydzien ?

Czytamy tygodniami. Czyli jeśli mamy tydzień #1 to cały do tydzień #2.

Jeśli ktoś zacznie odczuwać poprawę to proszę o jakieś notki tutaj :)

chochlik 

Ostrzeżeń:
 5/3/4
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 23:17   

Od poniedziałku zaczynam. W sumie z tego co czytam na forum, to moja fobia społeczna jest dosyć średnia, ale poprawiać się zawsze można :) Po zakończeniu napiszę komentarz.

Przepioreczek 

Wysłany: Nie 05 Wrz, 2010 12:11   

POLECAM! ; - )

Naprawdę kompetentna terapia, z tego co czytałem.

Sam z tego skorzystam, choć na razie nie mam czau i mobilizacji.

michaus 

Wysłany: Pon 06 Wrz, 2010 20:09   

mam nadzieję że te mp3 jest mniej ważne w tej terapi czy wystarczą własne afirmacje ? jeżeli można tak to nazwać bo mam taki słaby net że za nic tego nie ściągnę a znajomych prosić nie będę bo mi wstyd :-/

nolif3r 

Wysłany: Pon 06 Wrz, 2010 21:29   

Słucham tej mp3 prawie codziennie od środy i powiem, że jest niezła. Otwiera mi oczy na pewne sprawy. Wysłałbym Ci na email, ale z poczty też musisz pobrać ;/
Ewentualnie jak masz słaby net ( jaka prędkość ) włącz ściąganie rano i raczej w kilka godzin Ci się pobierze.

michaus 

Wysłany: Pon 06 Wrz, 2010 21:39   

net mam i plusa różnie jest z prędkością ale jak to mp3 daje jakieś efekty to się pomęczę :-)

kakis 

Wysłany: Pon 06 Wrz, 2010 21:56   

Mam za sobą 9 mies leczenia u prywatneto psychiatry, żadnej poprawy nie było, a nawet jeszcze gorzej po lekach się czułem.
Potem 3 mies u psychologa, wpajał mi tyle mądrych rzeczy że przez to za duzo zaczęłem myśleć, dobrze że już do niego nie chodzę.
Teraz prawie 2 lata u innego psychiatry, też efekty marne.

Zostaje mi tylko ta terapia, ostatnia deska ratunku. Od poniedziałku zaczynam

michaus idz sobie do kafejki internetowej i tam sobie ściągnij na pendriv'a

Niepokorna22 

Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010 20:16   

Gdzieś już spotkałam się z tą terapią, ale jej nie stosowałam i na pewno spróbuję, może nawet od dziś (to zależy czy uda mi się to wydrukować). Nie wiem jak ściągnąć te mp3...pomożecie? :lol:

cbr600 

Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010 21:17   

1. Kliknij na link w temacie
2. Kliknij Free User
3. Poczekaj XX sekund
4. Kliknij na dużą strzałkę z napisem "Download"

:D

nolif3r 

Wysłany: Czw 09 Wrz, 2010 21:06   

Czy czynności z tygodnia 1 powtarzamy w tygodniu 2 ? Mam na myśli czytanie na głos 10min dziennie ? I w tygodniu drugim jak mam wybrac 3 zdania to 3 czy po 3 z kazdej "dziedziny" ? pozdro

Odpowiedz do tematu