Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Terapia fobii społecznej by cbr :D
Autor Wiadomość
Maggot 
Raelianin

Wysłany: Czw 05 Sty, 2012 16:30   

Borealis, możesz zrobić tak jak ja, przejść fobię takim właśnie ,,lekkim" sposobem, i sam zobaczysz że nawet wtedy będziesz miał efekty. Ważne jest jednak żeby zdać sobie sprawę że może być lepiej i podjąć się terapii jeszcze raz, tym razem z większą motywacją - bo przecież widać już efekty.
Choć i tak najlepiej od razu się przyłożyć na maksa, na pewno nie pożałujesz ;-)

VV 

Wysłany: Nie 15 Sty, 2012 23:01   

Witam!
Jestem nowy na forum i właśnie skończyłem 7 tydzień terapii.
Zauważam małe zmiany - jestem spokojniejszy, mniej się martwię wszystkim, akceptuję lęki.
Niestety - nadal w szkole nie odzywam się praktycznie do nikogo, co mnie martwi. :(
Ciągle zapominam o mówieniu wolno w czasie rozmowy. Czytam codziennie na głos w domu wolno, ale w czasie rozmowy zupełnie wypada mi to z głowy i nie wiem co mam mówić.
Mam jeszcze jedno pytanie - czy jeden tydzień przerwy będzie w porządku? To znaczy - zaczynają się ferie i wyjeżdżam na tydzień, nie będę miał jak czytać tekstu (nagrania mogę słuchać na mp3.) :)

trololo89 

Wysłany: Pon 16 Sty, 2012 22:26   

Wszystko w swoim czasie, jeśli boisz się odzywać do ludzi, spokojnie kontynuuj terapię ;-)

Jeśli chodzi o wolne mówienie, myśl po prostu o samej terapii, ta technika powinna Ci się przypomnieć sama. Nie powinieneś robić przerw, najlepiej wydrukuj kartki z zapisaną terapią i zabierz je z sobą ;-)

VV 

Wysłany: Sro 18 Sty, 2012 13:32   

Dzięki za odpowiedź :D
Postaram się wziąć kartki ze sobą, chociaż nie wiem czy uda mi się znaleźć jakieś miejsce w którym nikt nie będzie mi przeszkadzał :P

zombie1977 

Wysłany: Sro 18 Sty, 2012 15:29   

nie musisz zaczynac kolejnej sesji...przedłuż bieżącą sesję o ten tydzień i czytaj to pod nosem chociazby w kiblu 2x dziennie po 15 minut. jak sie będą przypieprzać to powiedz że masz zatwardzenie :-D , ale nie przerywaj terapii.

Odpowiedz do tematu