Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwsza wizyta u psychiatry.
Autor Wiadomość
nolif3r 

Wysłany: Pią 12 Lis, 2010 16:26   Pierwsza wizyta u psychiatry.

Jako, że we wtorek mam ustaloną pierwszą wizytę u specjalisty mam stresa niezłego. Jak to jest na pierwszej wizycie? Dodam, że z usług pani doktor do której idę we wtorek korzysta moja mama i jest zadowolona. To mnie pociesza jednak stres mam niezły. Czy po pierwszej wizycie lekarz może przepisać leki, ile trwać może pierwsza wizyta? Rozumiem, że będę wypytywany jak się czuję co mi doskwiera i z czym sobie nie radzę.

Grabarz 

Wysłany: Pią 12 Lis, 2010 16:48   

Skąd ja znam ten strach :-) . U psychiatry nie ma wcale tak strasznie jak się wydaje. Pewnie każe Ci opowiedzieć co Ci dolega, ale możesz poprosić, żeby zadawała pytania jak trudno Ci o tym mówić, najlepiej poukładaj sobie w głowie to co chciałbyś jej powiedzieć. Jak najbardziej po pierwszej wizycie może przepisać leki, jeżeli uzna, że ich potrzebujesz. Głowa do góry nie ma się czym martwić :-) .

Marla 

Wysłany: Pią 12 Lis, 2010 17:35   

Psychiatrzy są fajni :mrgreen:
Wiadomo, na początku zawsze jest stres ale tak jak pisze Grabarz, poproś, żeby zadawała Ci pytania jak masz kłopot z powiedzeniem tego, co Ci na sercu leży.
Leki pewno dostaniesz od razu, taki standard ;-)
Generalnie nie taki diabeł straszny i tak dalej
Tym bardziej, że to sprawdzona specjalistka jak piszesz.

nolif3r 

Wysłany: Sob 13 Lis, 2010 08:23   

Trochę się uspokoiłem tylko jeszcze prosto po wizycie muszę iść na zajęcia i mam nadzieję, że będzie normalnie. Wolałbym mieć taką wizytę w jakiś dzień wolny, ale z drugiej strony czekam od sierpnia to nie ma co zwlekać.

plamka123 

Ostrzeżeń:
 5/3/4
Wysłany: Sob 13 Lis, 2010 19:24   

pierwsza wizyta bytom patrze o cholera blondynka nic dobrego z tego nie bedzie, dała mi tabletki i mysle sobie o czym ona do cholory mówi mówi o czym o czym za cholere nie wie nic i siedze sobie i mysle sobie boże co ja tutaj robie.Pamiętam to do dziś:P

nolif3r 

Wysłany: Pon 15 Lis, 2010 10:02   

To już jutro, z jednej strony pewnie poczuję ulgę ale póki co straszny mętlik w głowie, lęk. Negatywne emocje potęgowane trwającym remontem. Mam nadzieję, że choć trochę się zrelaksuję i uspokoję na wieczór i będę spał.

marianka 

Wysłany: Pon 15 Lis, 2010 21:57   

nolif3r[b], zobaczysz jaki będziesz z siebie dumny, gdy już będziesz po ;-) , dobrze że się odważyłeś. Ja byłam u psychiatry ponad 2 lata temu, ale bylam tylko raz, wystraszylam się, bo babka nawet ze mną nie rozmawiała, tylko od razu zapisala mi leki po zadaniu kilku pytań. Gdy na nie odpowiedzialam to powiedziala: No widac ze z pani taka przestraszona dziewczynka, przez co poczulam się jak sierota. Przepisala mi te leki. Zażylam je raz i czulam się po nich jak bym byla chora. to bylo okropne, kolezanka musiala mnie trzymac pod ręke bo jeszcze bym pod auto wpadla, bylam nieprzytomna a wnocy jakies koszmary mialam. Stwierdzilam ze to nie na moje nerwy, że nie wytrzymam tak dluzszego czasu, przeciez muszę studiowac i wiedziec co kto do mnie mowi. Na dodatek pani psychiatra mowila ze wcale nie jest pewne jak one na mnie beda dzialac ze zobaczymy przy nastepnej wizycie za 2 miesiace. porzucilam to po pierwszym dniu i stwierdzilam że bardziej chyba potrzebuję psychologa. sama już nie wiem..

drevash 
kto to se jaja robi?

Wysłany: Pon 15 Lis, 2010 23:03   

nolif3r, cokolwiek się wydarzy, po wyjściu na pewno poczujesz ulgę, że to już po. Powodzenia ;-)
You’re reaching out for another world
A place where dreams come true
A place to create, a mental atmosphere
[Cosmic Gate - Mental Atmosphere]

nolif3r 

Wysłany: Wto 16 Lis, 2010 10:39   

Tak jak napisaliście ulga ogromna, właśnie wróciłem. Czuję się super normalnie. Nawet nie myślałem, że pójdzie tak gładko. Nie spodziewałem się, że będę żartował z recepcjonistkami heh. Co do pani doktor to tak jak mi powiedziano bardzo przyjemna osoba. Przeprowadziła ze mną wywiad przepisała lek, testy psychologiczne oraz rozmowę z psychologiem. A następna wizyta po świętach. Rozmawiając z panią doktor czułem się na tyle dobrze, że żal było mi wychodzić z gabinetu. W końcu się wygadałem. Super i dzięki za wsparcie:))

Jeszcze dopiszę, że spytałem się pani doktor czy objawy jakie mam mogą wskazywać na fobię społeczną, odpowiedziała, że raczej nie bo za późno na to. Ale może to być coś podobnego. Później powiedziała, że to ciężko powiedzieć po jednej wizycie trzeba kilku wizyt co najmniej. Teraz może być tylko lepiej i będzie.

żałosny 

Wysłany: Nie 02 Sty, 2011 22:29   

Podepnę się pod temat. Szukałem w mojej miejscowości psychiatry, troszkę różnych opini na forach, wyjdzie chyba na to że po prostu pójde do 'pierwszego lepszego'. Jednak martwi mnie inne pytanie, nigdzie nie ma cennika że tak się wyraże usług na oficjalnych stronach psychiatry, możecie mi powiedzieć ile Wy płaciliście za jednorazową wizytę/godzinę (nawet nie wiem jak to jest przeliczane) ?
Nie mówię że to super priorytet, ale dopiero decyduje się na taki ruch. Sam się utrzymuje, a biedny student musi pomyśleć czy stać go na pomoc :)

Rylissa 

Wysłany: Nie 02 Sty, 2011 22:30   

Ja w Krk płaciłam 80zł za godzinę.
W mniejszym mieście placiłam 60zł

Faris 

Wysłany: Nie 02 Sty, 2011 22:33   

W Warszawie jak patrzyłam to w niektórych placówkach nawet ponad 100zł/h.

żałosny 

Wysłany: Nie 02 Sty, 2011 22:48   

yhm.. czyli jakieś rozeznanie na to mam, dzięki bo jak narazie to nie miałem pojęcia o jakich kwotach mówimy. Jutro zadzwonie do kilku miejsc i zapytam po prostu :)

nolif3r 

Wysłany: Pon 03 Sty, 2011 08:55   

Zawsze można iść nieprywatnie i za darmo.

drevash 
kto to se jaja robi?

Wysłany: Pon 03 Sty, 2011 10:27   

ile się średnio czeka na wizytę u psychiatry państwowego? (na razie nie zamierzam iść, tak tylko pytam)
You’re reaching out for another world
A place where dreams come true
A place to create, a mental atmosphere
[Cosmic Gate - Mental Atmosphere]

Odpowiedz do tematu