Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Moje wady i zalety - zadanie na terapii
Autor Wiadomość
Inny96 

Wysłany: Wto 22 Lis, 2011 20:58   Moje wady i zalety - zadanie na terapii

Na następną wizytę u psychologa mam zrobić listę swoich wad i zalet. Kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać, nie mam na to siły. W ogóle ostatnio jest ze mną coraz gorzej. Proszę pomóżcie mi i wymieńcie wady i zalety jakie znacie.

Świat zamknięty rany otwarte.

Odnaleźć sens.

"Kolejny dzień
zapowiada się słonecznie,
chociaż tym, co żyją,
przyda się jeszcze parasol."

dzieciak 

Wysłany: Wto 22 Lis, 2011 21:15   

Ale przecież to nie chodzi o to, żeby udzielić kompletnej odpowiedzi całkowicie zgodnej z prawdą. Raczej masz przez to zadanie pokazać swój sposób myślenia. Jeżeli jakoś Cię naprowadzimy, to zafałszujemy w jakiś sposób wynik tego zadania. Wypisz wszystko, co przyjdzie Ci do głowy, ewentualnie jeżeli będzie dużo, to wybierz ważniejsze.

PS Na tym forum spodziewałbym się pytania w stylu: pomóżcie mi wymienić zalety, z wadami sobie poradzę ;) Ale to może jest akurat pozytywne, że myślisz inaczej ;)

Mosze 
Release the Kraken!

Wysłany: Wto 22 Lis, 2011 21:30   

Przypomina mi się analogiczne zadanie z podstawówki.
"Jestem koleżeński i szybko biegam".

Czego tam nie napiszesz, to pewnie ma cię doprowadzić do konkluzji, iż zalet usilnie nie zauważasz, a wymienione wady są spowodowane toczącymi cię zaburzeniami i są do obejścia.

Matthias 

Wysłany: Wto 22 Lis, 2011 21:50   

Dokładnie pisz co tam ci wpadnie do głowy, i nie próbuj nic ukrywać (szczególnie mam tu na myśli zalety ;) ) Coś tam na pewno wymyślisz, wady to chyba nie ma problemu, a pozytyw coś się pewnie znajdzie.

hiawatha 

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 10:52   

Kolega chyba prosił o to byśmy wszystkie możliwe wymienili a on by sobie dobrał tylko. Chociaż zadanie to jest po to by samemu się zastanowić i coś napisać.

Mała solucja - jeśli na kogoś jesteś zły za jakieś zachowanie, albo czymś urażony, zniesmaczony bądź jest Ci przykro, a samemu byś tak nie postąpił to dobierz określenie i dopisz do swojej listy.

nieves 
Elficka Księżniczka

Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 16:52   

Pomocna okazuje się też praca w grupie (np. aktywizacyjnej), gdzie masz możliwość dowiedzieć się od innych, jak Cię postrzegają. Konkluzje bywają zaskakujące. ;-)

Inny96 

Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 19:22   

To zadanie właśnie polega na tym żebym sam to zrobił, ale kompletnie nie wiem jak mam się do tego zabrać. :-/

hiawatha napisał/a:
Kolega chyba prosił o to byśmy wszystkie możliwe wymienili a on by sobie dobrał tylko.

Wypiszcie jakie znacie a ja tylko je sobie dobiorę. :-))

Świat zamknięty rany otwarte.

Odnaleźć sens.

"Kolejny dzień
zapowiada się słonecznie,
chociaż tym, co żyją,
przyda się jeszcze parasol."

Soledad 

Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 19:43   

może zajrzyj do tematów typu: "jak was postrzegają inni" albo "co was denerwuje w ludziach" itp, tam jest sporo cech wymienionych ;)

Odpowiedz do tematu