Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Metoda One Brain - Cudowny lek na fobie społeczną?
Autor Wiadomość
michu18x 

Wysłany: Pią 03 Lut, 2012 18:47   Metoda One Brain - Cudowny lek na fobie społeczną?

Witam ciepło wszystkich, którzy chcą wyleczyć się z fobii społecznej tak jak ja, czyli mam nadzieje, że wszystkich ;)
Chciałbym poruszyć temat pewnej metody leczenia, którą z pewnością można zastosować przeciwko nękającej nas fobii.

Nie rozpisując się niepotrzebnie podaję link do tematu z innego forum, napisanego przez osobę, którą ta metoda wyleczyła: http://www.google.com/sea...fobia+spoleczna (wejdzicie w pierwszy link od góry, nie mogłem wstawić bezpośredniego adersu bo inaczej jest to uznawane za spam)

Załanczam też krótki film, który z bardziej ogólnego punktu widzenia przybliża na czym polega ta metoda leczenia: http://www.youtube.com/watch?v=jJy3lTT8NH8

Co o tym sądzicie, czy to możliwe? Post człwieka opisującego efekty tej metody myśle, że można by poddać w wątpliwość co do wiarygodności (może robi reklamę?).

Ja osobiście uważam, że jest to bardzo ciekawe i z chęcią poddałbym się takiej metodzie. Ciekaw jestem co Wy o tym myślicie ;)

zamul22 

Wysłany: Pią 03 Lut, 2012 19:07   

E tam nawet mi się nie chce czytać tych wszystkich paranormalnych pierdół. Jak by takie metody istniały to już dawno byśmy byli wszyscy zdrowi

Maggot 
Raelianin

Wysłany: Pią 03 Lut, 2012 19:26   

Hmm każda metoda jest dobra, jeżeli działa. Nawet jeśli coś pomogło nawet jednej osobie to już coś. Nie koniecznie chodzi o co czy sama metoda działa, ale ważne jest że osiągnęło się dzięki niej efekt...
Kwestia tego po ile to, bo nie czytałem całego forum wiec nie wyczytałem. No i jest jeszcze sprawa taka że raczej tylko w większych miastach mogą się na to skusić ludzie, więc ja odpadam ;-)

zamul22 

Wysłany: Pią 03 Lut, 2012 23:00   

Jeśli ktoś ma możliwości i chęci to czemu nie.
W tym filmiku pani mówi że jest w stanie określić co do dnia przyczynę problemu i w ten sposób wyleczyć. W fobii przecież nie jest tak że dostajemy np lanie w dzieciństwie i już fobia gotowa. To się rozwija przez dzieciństwo, sposób wychowania, nękanie przez długi okres szkolny i wiele innych rzeczy.

Kiedyś w tv był odcinek "Usterki" o znachorach. To jest straszne jak bezczelnie ludzie potrafią oszukiwać żeby tylko trochę kasy wyciągnąć.

trololo89 

Wysłany: Sob 04 Lut, 2012 06:54   

Niespecjalnie wierzę w szybkie wyleczenia - jeśli człowiek latami miał fobię, to raz dwa się raczej nie wyleczy, bo to przecież zbiór niewłaściwych przekonań o sobie, ludziach, swoim życiu, i o świecie dominujący w umyśle właśnie przez te wszystkie lata. Jak również wyolbrzymionych reakcji fizjologicznych na sytuacje społeczne (w cięższych przypadkach nawet na myślenie o nich). Jestem zwolennikiem poglądu, że leczenie się z fobii powinno następować powoli, ale stopniowo. Uważam, że najlepsze rezultaty da zmienianie przekonań połączone z powolnym przełamywaniem się.

Spróbować oczywiście można, warto, aby ktoś taki od razu opisał to na forum ;-)

zamul22 napisał/a:
Kiedyś w tv był odcinek "Usterki" o znachorach. To jest straszne jak bezczelnie ludzie potrafią oszukiwać żeby tylko trochę kasy wyciągnąć.

Bywa. Słyszałem o "szamance", która wykonywała jakiś "rytuał" z kurą, kazała gospodyni przynieść wszystkie pieniądze z domu, owinęła je w chustę i zabroniła ją odwijać, bo rzekomo miałoby to sprowadzić na dom nieszczęście :mrgreen:
Po jej wyjściu gospodarze (bo to było gdzieś na wsi pod Lublinem) zajrzeli do zawiniątka. Było puste, a wcześniej włożyli tam 5000złotych :glupek2:

Są metody na wnuczka, złotousty akwizytorzy itp.

Niedawno mój instruktor od nauki jazdy opowiadał o oszuście, który podobno czekał na oblewające egzamin osoby pod WORDem w Pile. Gdy widział na przykład płaczącą lub zasmuconą kobietę wychodzącą z samochodu egzaminatora, poklepywał ją po ramieniu i mówił: "Co, nie zdała Pani egzaminu? Spokojnie, ja mam tu znajomości i mogę wszystko załatwić. Niech mi Pani da tylko xxx złotych, potraktuję to jako zaliczkę, resztę Pani dopłaci, jak tylko załatwię zdanie egzaminu". Oczywiście nic nie zostało załatwione, a pieniądze zniknęły razem z facetem.

Ponoć sporo osób dało się na to zrobić :-D
Ostatnio zmieniony przez trololo89 Sob 04 Lut, 2012 06:55, w całości zmieniany 1 raz  

blastrox 

Wysłany: Czw 01 Mar, 2012 20:49   

Ciekawa metoda , aczkolwiek jest ryzyko , czy ktoś może juz tego próbował ?

onaczylikto 

Wysłany: Sob 03 Mar, 2012 15:45   

hmm, ciekawa metoda. Wydaje mi się, że pozbycie się problemu w jeden dzień albo kilka jest możliwe. Wierzę w takie rzeczy jak energia, dusza itp i myślę, że dla takich zjawisk czas trwania jest całkiem inną przestrzenią..

W każdym razie.. najlepiej pozbyć się fobii samemu, delektując się każdą maluuutką popraweczką, dla większej satysfakcji :P

MissCharming 

Wysłany: Pon 02 Kwi, 2012 20:27   

Hmm...nie wiem, czy działa na fobię społeczną, ale znam osobę, która z takiej metody korzystała w poważnych problemach :-> Działa :mrgreen: Rzecz w tym, żeby trafić na właściwego człowieka, a to już nie takie proste :-/
''Śpi. Nie mam zamiaru go budzić. Zastanawiam się, czy kiedykolwiek przyszło mu do głowy, jak bardzo sen jest podobny do śmierci. Może gdyby to wiedział, nie spałby tyle. A może właśnie dlatego to robi...''

Walczy.
Ostatnio zmieniony przez MissCharming Pon 02 Kwi, 2012 20:29, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu