a bral ktos z was metocar,betaloc lub propramolol aby zlagodzic takie objawy stresu jak trzesace sie rece walenie serca?czy dzieki temu komus udalo sie pokonac te objawy w taki sposob ze po odstawieniu leku bylo ok?
Ostatnio coraz bardziej dochodzę do wniosku, że będę potrzebował leków aby w 100% wyjść z fobii i nerwic... Naturalne sposoby działają doraźnie albo wcale
I tu mam pytanie: jakie jest ryzyko uzależnienia lub skutków ubocznych od takich medykamentów, czy jest na tyle groźne że odradzacie "jazdę na prochach", czy też polecacie je jako integralny składnik leczenia z fobii?
I generalnie jakie leki polecacie? (oczywiście najpierw i tak bym szedł do psychiatry jakby co)
_________________ Jedyne czego należy się bać, to strach.
Uzależnić się chyba nie można, skutki uboczne zależą od człowieka (generalnie nie poleca się leków ludziom tak młodym jak Ty). Mi leki nie pomogły w ogóle, pogłębiły moją depresję omal nie doprowadzając do tragedii, ale znam dziewczynę, której lek bardzo pomógł. Na każdego to działa inaczej.
witam Cie...sluchaj brzmisz podobnie jak ja, tez wiem ze sobie bez lekow nie pomoge, bylem kilka razy u psychologa i sam stwierdzilem ze musze isc do lekarza...jezeli nie radzisz sobie z nerwica , przede wszystkim musisz udac sie do psychiatry...wygogluj sobie opinie o lekarzach to Ci pomoze wybrac dobrego psychiatre...jezeli zdiagnozuje u ciebie nerwice na 99 % przepisze Cie leki...ja sam biore Citabax i co najwazniejsze mozesz po nim prowadzic pojazdy i jest nietoksyczny...mi pomogl w duzym stopniu tzn mam jeszcze male leki, ale jestem dobrej mysli...pzdr
Proszę wszystkich, którzy stosowali różne kuracje, by poradzili mi jakieś leki ziołowe (żadne psychotropy czy inne leki na receptę) ewentualnie suplementy, które pomogą mi zwalczyć paskudę drogą konfrontacji. Chcę skończyć studia a to trudne, jeśli nie chodzi się na zajęcia.
Dziś nie poszedłem na poranne - bo tak, na kolejne owszem poszedłem.
Postałem kilkanaście minut pod salą i pognałem do apteki po neospazminę. Tak być nie może. Teraz też mam zajęcia a siedzę przed komputerem bo nie mam dość siły, żeby siedzieć w sali z pięćdziesięcioma ludźmi wokoło mnie.
Witam ja biorę od półtora miesiąca Asertin 50mg na dzień + Piaracetam minimum 2400mg dziennie to połączenie działa na mnie rewelacyjnie:) .Asertin przepisał mi lekarz ,piracetam kupiłem na własną rękę i muszę powiedzieć ze ten drugi lek mi bardzo pomaga. Miałem problemy w nawiązywaniu kontaktów . Teraz jest 100 razy lepiej Polepszyła mi się pamięć koncentracja, czuje się jak nowo narodzony
Od pewnego czasu eksperymentuję z afrodyzjakiem o nazwie catuaba. Po wypiciu szklanki wywaru z tejże czuję się odprężony i nabieram dystansu do wszystkiego. Jest mi jednym słowem dobrze.
Ostatnio coraz bardziej się przekonuję, że jakkolwiek terapia Richardsa mi pomaga, będę potrzebował farmakologicznych środków aby wyeliminować stres.
Teraz cały czas, bez przerwy czuję napięcię, nawet gdy korzystam z terapii lub uprawiam sport- już nawet nie ma to związku z kontaktami międzyludzkimi!
Tylko że ciężko mi będzie przekonać rodziców o konieczności wysłania mnie do psychiatry...
Jakich leków NIE polecacie, a jakie są dobre?
Jak długo trzeba brać środki antyfobiczne aby wyeliminować lęk? (jak nie całkowicie to przynajmniej w dużym stopniu)
Jakie są negatywne skutki uboczne??
_________________ Jedyne czego należy się bać, to strach.
Jeśli ktoś ma lekkie stany to radzę brać ziołowy Bellergot. Jest na receptę w cenie do 10 zł (30 tabletek). Tylko ostrzegam: nie bierzcie tego regularnie. Po kilku dniach z rzędu radzę odstawić lek bo organizm się do niego przyzwyczaja.
Wiek: 21 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 2341 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 01 Mar, 2012 00:32
Ja biorę escitalopram (firmy actavis) od około 3-ech miesięcy i chyba dobrze trafiłem, bo po prawie dwóch miesiącach brania lęki mi się znacząco zmniejszyły, prawie w ogóle nie mam już napadów niepokoju, w towarzystwie znajomych (i nieznajomych też) czuję się swobodnie, stany lękowe przed wyjściem z domu też przeszły. Jestem trochę bardziej otwarty/rozmowny, nawet parę razy chciałem zagadać do nieznajomej dziewczyny, co mi się nigdy nie zdarzało (raz na przystanku i raz w autobusie; ale nie zagadałem z powodu niesprzyjających okoliczności)
Cytat:
Jakich leków NIE polecacie, a jakie są dobre?
Chyba nie da się obiektywnie stwierdzić, bo na każdego działa inaczej
Cytat:
Jak długo trzeba brać środki antyfobiczne aby wyeliminować lęk? (jak nie całkowicie to przynajmniej w dużym stopniu)
Zależy od leku. Jak zaczynałem brać escitalopram to efekt czułem po paru tygodniach, ale w pełni zaczął działać gdzieś po dwóch miesiącach.
Cytat:
Jakie są negatywne skutki uboczne??
Zależy od leku i od osoby (w tym, stanu jej choroby). Możesz poczytać np. o SSRI na Wikipedii. Ja nie miałem żadnych negatywnych objawów (chyba, że tak słabe, że nie zwróciłem uwagi) prócz zmniejszenia libido (częsty objaw).
No i od niedawna długo sypiam (czasem po 10-12 godzin), ale nie wiem czy to jest związane z lekiem (obstawiam, że nie bo to się zaczęło jak miałem okres depresyjny i apatia mnie w łóżku trzymała).
Tobie Borealis chyba nie zapiszą SSRI bo jesteś za młody, ewentualnie może jakieś niskie dawki.
_________________ “A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do.”
no i leki antydepresyjne nie wylecza deprechy lub nerwicy w samej sobie, ulatwiaja myslenie , polepszaja samopoczucie i w tym czasie najlepiej jest przemyslec i uswiadomic ze te objawy lekow to bzdura i tak naprawde to tylko moja glowa...najlepszym psychiatra jestem Ja dla samego siebie...
_________________ największą tajemnicą serca jest miłość
Jeśli ktoś ma lekkie stany to radzę brać ziołowy Bellergot. Jest na receptę w cenie do 10 zł (30 tabletek). Tylko ostrzegam: nie bierzcie tego regularnie. Po kilku dniach z rzędu radzę odstawić lek bo organizm się do niego przyzwyczaja.
tak sobie googlowałem leki te które tu wymieniliście i znalazłem skład Bellergota :
winian ergotaminy
fenobarbital
alkaloidy z pokrzyku wilczej jagody
kurcze , ta wilcza jagoda jest toksyczna jak diabli !!!
_________________ największą tajemnicą serca jest miłość