Wysłany: Nie 18 Gru, 2011 22:14 Leki i wpływ na sprawność seksualną
Cześć,
temat pewnie bardzo ważny dla wielu.
Chcę się Was zapytać o to jak przyjmowane leki wpłynęły na jakość Waszego życia seksualnego?
Nigdy nie miałem dziewczyny i w sprawach łóżkowych mam tylko doświadczenie ze samym sobą
Jednak od kiedy przyjmuję Alventę 150mg (wcześniej 75mg) mam problemy z osiąganiem orgazmu i wytryskiem (przepraszam za moją bezpośredniość).
Jeżeli chodzi o orgazm to praktycznie go nie ma, natomiast wytrysk jest nie kontrolowany i nie świadomy. Chodzi mi o to, że wcześniej wiedziałem kiedy to nastąpi a po zmianie leku na "mocniejszy" dzieje się to bez udziału mojej woli.
Czy ktoś z Was ma podobne problemy?
Nie chodzi mi o samozaspokojenie, ale o problemy związane ze skutkami ubocznymi jakie darzą nas nasze tabletki wykorzystywane przy leczeniu.
Hmm myślę, że najprościej spytać tego kto ci te leki przepisał, czy takie mogą być skutki uboczne działania leku. Poza tym lekarz przy przepisywaniu ci leku powinien powiedzieć jakie są możliwe skutki uboczne, przynajmniej te najczęstsze. Masz też ulotkę z leku, na której są wymienione skutku uboczne więc możesz poszukać tam. To co napisałeś to najprawdopodobniej jest skutek uboczny leku, jeśli wcześniej tak nie miałeś.
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 18:29
Hey,
tak wiem o tym, że moje przypadłości to skutki uboczne zażywanego leku.
Chciałem się jednak dowiedzieć, czy macie podobne problemy?
Jeżeli tak to może są jakieś leki (nie mam na myśli viagry itp.), które znacie i pomagają na w/w przypadłości?
Może trzeba stosować odpowiednia dietę, etc. ?
Wysłany: Pią 30 Gru, 2011 20:04
Byłem, wczoraj u swojego lekarza i opisałem mu sytuację. Lekarz polecił mi abym zakupił Tribusteron oraz Argininę. Tzn. nie polecił konkretnego leku jednak powiedział, żebym kupił je w sklepie kulturystycznym. Tak więc wybrałem się dzisiaj do takiego sklepu i sprzedawca polecił mi Tribulon 90 i Argipower.
Argipower wg. ulotki powinienem zażyć na 30 min. przed aktywnością seksualną natomiast ten drugi 2 kapsułki 30 min przed snem.
Czy ktoś z Was brał takie specyfiki?
Czy może są jakieś lepsze leki wg. Was zawierające wspomniane substancje?
Wysłany: Sro 04 Sty, 2012 20:58
Hmm, mało odpowiedzi w temacie ?
Może jest to wrażliwy temat, albo mało kto z Was przejmuje się podobnymi problemami.
Przy okazji tematu chcę się Was zapytać czy macie problemy alkoholowe?
Konkretnie chodzi mi o picie piwa i jednoczesne zażywanie antydepresantów.
Czy w związku z nadmiernym opiciem piwa odczuwacie jakieś skutki uboczne?
Mi mój lekarz doradza, abym przestał pić piwo w ilości jakie spożywam, tj. 2-3 piwa dziennie, ponieważ obniża ono wydzielanie testosteronu (spadek libido), stąd też moje problemy seksualne.
Ja brałem raz leki, ale bardziej na depresję. Gdy zacząłem brać miałem kompletną adhedonię, jeśli chodzi o te sprawy. Po odstawieniu było lepiej, choć nie wiem, czy wszystko wróciło do normy - tzn. potrzebuję większych bodźców. Nie wiem, czy to wina leków, czy też tego, że w sumie sporo czasu minęło i stres mnie dobił. Podejrzewam, że trochę tego, trochę tamtego. Ogólnie jest ok, ale nie ryzykuję z innymi lekami.
Po braniu leków takie objawy mogą trwać długo po odstawieniu lub nawet do końca życia (PSSD).
Nie pamiętam jak z alkoholem, chyba nie miałem pić w dniu brania leku, ale głowy nie dam. Wiem natomiast, że po lekach (i po odstawieniu) zmieniło się moje postrzeganie świata podczas picia alkoholu. Tzn. to już nie jest to samo co kiedyś, mniej frajdy sprawia...
A tak z innej beczki - picie 2-3 piw dziennie nawet zdrową osobę wykończy. Przecież alkohol jest lękotwórczy (chwilowo tłumi negatywne uczucia, ale na dłuższą metę...), zaburza sen = depresja. Wypłukuje magnez i ma wiele innych cech negatywnych. Kawy też nie polecam btw. "Doświadczenia z samym sobą" również bym ograniczył do minimum, skoro i tak nie masz z tego przyjemności, bo po orgazmie następuje pewnego rodzaju huśtawka hormonalna, przez co możesz być bardziej podatny na lęki.