Wysłany: Wto 31 Sty, 2012 19:55 Leczenie Kraków kogo polecacie?
witam,
Z moim "problemem" noszę się od roku, męczy mnie jakaś nerwica z elementami fobii społecznej. Wahania nastroju przeplatane stanami depresyjnymi mnie już męczą - jestem z krakowa - poszukuje jakiegoś gabinetu terapeutycznego ale TYLKO W OPARCIU O NFZ! Nie stać mnie na prywatne wizyty - Czy możecie kogoś polecić?
niebieska123
Wysłany: Sro 07 Mar, 2012 08:38
hej miałam zacząć nowy wątek ale widzę że już ktoś zrobił to za mnie:)więc ja go tylko aktualizuje ,widzę tez że nie tylko ja mam problem z znalezieniem kogoś odpowiedniego czy to psychologa czy określonego ośrodka terapii również w grę w chodzi leczenie w ramach NFZ.Jezzeli macie z jakieś doświadczenia w leczeniu a jesteście z Krakowa napiszcie kto może być wg was odpowiedni .Jest sporo informacji zamieszczonych ap ropo innych miast ale ku mojemu zdziwieniu Kraków pod tym względem bardzo odstaje widocznie nie wiele osób tam potrzebuje takiego wsparcia
Ostatnio zmieniony przez niebieska123 Sro 07 Mar, 2012 08:40, w całości zmieniany 1 raz
Mogę pisać o doświadczeniach w leczeniu ale nie na nfz. W sumie masz rację, mało jest informacji o leczeniu w Krakowie, a o leczeniu na nfz, to już w ogóle. Tak więc jak ktoś ma jakieś info to niech pisze, chętnie też się bym czegoś dowiedział.
niebieska123
Wysłany: Czw 08 Mar, 2012 10:12
znalazłam w internecie ośrodek psyche med są tam usługi w ramach nfz jak i odpłatne zajmują sie min leczeniem zaburzeń lękowych przynajmniej to wyczytałam na ich stronie ale chciałabym żeby ktoś sie do tego odniósł do tych informacji cóż jesli nie bedzie innego wyjścia umówię sie w ciemno.
A próbowałaś poszukać jakiś opinii w internecie na temat tego ośrodka?
niebieska123
Wysłany: Czw 08 Mar, 2012 12:16
tak próbowałam ale nic nie znalazłam ani o placówce a ni wpisując poszczególne nazwiska psychoterapeutów w każdym razie zadzwoniłam tam w końcu chwytając byka za rogi bo najgorsze to nie robic nic kilka dni się juz do tego zbierałam ale dowiedziałam sie ze w ramach nfz nie maja juz wolnych miejsc na ten rok..mas pojęcie? to w głowie się nie mieści
Niestety na nfz tak bywa. Ja niedawno chciałem się umówić na wyrwanie 8, to powiedzieli, że termin za 5miesięcy... Mimo wszystko trzeba popróbować jeszcze gdzieś indziej, na pewno gdzieś są wcześniejsze terminy.
niebieska123
Wysłany: Czw 08 Mar, 2012 13:38
zadzwoniłam do kolejnej placówki i zarejestrowałam si ale na bardzo odległy termin więc będę jeszcze szukać i jutro ciąg dalszy szukania dla siebie ratunku chciałabym miec juz to za sobą ten pierwszy krok on jest chyba najgorszy podchody juz były tzn podejścia ale tchórzyłam teraz chyba jestem gotowa..a ty chodziłeś gdzieś juz na terapię? a co mi tu o zębach piszesz:) co ma ząb do niezębowej sprawy ząb nie zająć nie ucieknie zwłaszcza jak boli
Chodziłem na terapię, ale tak jak wspominałem wcześniej, było to prywatnie (swoją drogą też czekałem ze 3-4miesiące...). Teraz coś tam było na rzeczy o terapii grupowej, i coś tam psychiatra wspominał o tym, że to przeważnie na nfz, ale jeszcze się nie zdecydowałem czy się tego podejmę, tak więc nie wiem jak to konkretnie wygląda. Oj tam, dałem tylko przykład jak to wygląda w polskiej służbie zdrowia Fakt ząb nie ucieknie, ale przez te 5 miesięcy jeszcze by mi ta 8 zrobiła dziurę w policzku Dobra koniec zwierzeń zębowych
Ps. Przypomniałem sobie, że coś jest na Radziwiłłowskiej, a właściwie to ośrodek interwencji kryzysowej. Kiedyś nawet miałem tam iść, ale jakoś się nie zebrałem. Nie będę podawał linka do ich strony, bo jeszcze mnie tu o reklamę się posądzi
Ostatnio zmieniony przez Matthias Czw 08 Mar, 2012 20:04, w całości zmieniany 1 raz
niebieska123
Wysłany: Czw 08 Mar, 2012 21:45
ośrodek interwencji kryzysowej to brzmi dość strasznie bardziej kojarzy mi sie z pomocą np rodzinom doznającym przemocy , uzależnienia , itp myślisz ze są tam terapeuci bardziej dla naszych zaburzeń? zaburzeń jak to ładnie brzmi od razu czlwoiek czuje sie wyjątkowo zaraz wyszukam sobie w goglach ten ośrodek
niebieska123
Wysłany: Czw 08 Mar, 2012 21:46
ośrodek interwencji kryzysowej to brzmi dość strasznie bardziej kojarzy mi sie z pomocą np rodzinom doznającym przemocy , uzależnienia , itp myślisz ze są tam terapeuci bardziej dla naszych zaburzeń? zaburzeń jak to ładnie brzmi od razu czlwoiek czuje sie wyjątkowo zaraz wyszukam sobie w goglach ten ośrodek
Bo głównie to chyba chodzi o takie sprawy, ale z tego co mi się wydaje zajmują się też innymi problemami, a przynajmniej może coś doradzą, gdzieś skierują.