Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Talent
Autor Wiadomość
Hansel 

Wysłany: Sob 03 Wrz, 2011 18:03   

Ja tam w "talent" nie wierze. Każdy artysta który osiągnął sukces powie wam, że na początku był tak samo kiepski jak wszyscy. Żeby być w czymś dobrym trzeba nad sobą ciężko pracować.

Tyle że do tego trzeba talentu do ciężkiej pracy :P

Hipolit 

Wysłany: Nie 04 Wrz, 2011 12:43   

W moim przypadku talent to za duże słowo, bardziej nazwał bym to pasją.
Od dwóch lat gram na gitarze klasycznej, elektrycznej i basowej. Można powiedzieć, ze robię jakieś male postępy ucząc się gry samemu w domu, może za kilkadziesiąt lat to zaprocentuje.
Jak dla mnie gra na gitarze to najlepszy sposób na ucieczkę od rzeczywistości i polepszenie sobie humoru.
Polecam to wszystkim fobikom, wyżycie się na instrumencie naprawdę pomaga :)

Karen 

Wysłany: Wto 06 Wrz, 2011 22:55   

Ja mam osiągnięcia:
I miejsce w Wojewódzkim Konkursie Zespołów Instrumentalnych
IV miejsce w biegu przełajowym
talentów mam dużo więcej m.in. talent do nauki języków obcych,
bardzo dobre i celujące oceny z anglika, mam certyfikaty :-D
Ostatnio zmieniony przez Karen Wto 06 Wrz, 2011 22:57, w całości zmieniany 1 raz  

Damn Dstryr 

Wysłany: Czw 10 Lis, 2011 11:19   

Przede wszystkim gratuluję wszystkim zdolniachom z języków obcych, z dziedzin sztuki i tak dalej :D I najlepsze życzenia dla tych, którzy jeszcze nie odnaleźli "tego czegoś" - nie przestawajcie szukać :D

Hipolit bardzo ładnie ujął kwestię talentu i pasji. U mnie jest w sumie podobnie.
Na początku była to wielka miłość do muzyki (która jest nadal :D ), pasja, a następnie okazało się, że mam do tego talent. Chodzi o grę na perkusji. Ogólnie to muzyka i perkusja to moja obsesja, jest to ostatnia myśl kiedy zasypiam i pierwsza kiedy się budzę.
Ale niestety... no właśnie. Nie potrafię grać kiedy ktoś jest. Nawet przy rodzinie. Muszę być całkowicie sama. Dopiero od niedawna mogę przy kimś wykonywać ćwiczenia na padzie perkusyjnym (dla niewtajemniczonych - jest to mała imitacja werbla perkusyjnego, wykonywana z plastiku bądź gumy).
Rok temu udało mi się nawet znaleźć ludzi z kampusu do wspólnego grania. I nie było wcale tak źle, wprost przeciwnie, okazało się, że jest jeszcze jakaś nadzieja. Niestety skład się rozkruszył i rozpadł. Ale przynajmniej poćwiczyłam sobie synchronizację z innymi "muzykami" i nie było tak źle, to dało mi dużo :)

M7 

Wysłany: Sob 12 Lis, 2011 00:15   

Talent do czegoś umożliwia szybszą naukę. Nie chodzi tu o to że ktoś jest w czymś genialny z założenia, tylko ma predyspozycje i nawet jeśli nie będzie pracował mocno osiągnie więcej, niż druga osoba pracująca 2 razy więcej. Oczywiście nie ma tak, że nic nie robiąc będzie nie wiadomo kim. Cudów nie ma.

dreamer01 

Wysłany: Sob 12 Lis, 2011 13:53   

Ja mogę powiedzieć o sobie, że mam talent do języków obcych, też mam certyfikaty i do biologii, której nauka przychodzi mi bardzo łatwo. Umiem też robić biżuterię, decoupage.

the fragile 

Wysłany: Nie 13 Lis, 2011 22:47   

A ja mam unikalny talent do komplikowania sobie życia ;)

A poza tym to chyba jestem ogólnie uzdolniona do nauki, bo zawsze miałam bardzo dobre oceny ze wszystkiego prawie, bo jakoś tak samo wychodziło^^"
No i niektórzy twierdzą, że mam jakiś talent do rysowania, ale brakuje praktyki, więc trochę próbuję teraz to ruszyć ;-)

Hipolit napisał/a:
Jak dla mnie gra na gitarze to najlepszy sposób na ucieczkę od rzeczywistości i polepszenie sobie humoru.
Polecam to wszystkim fobikom, wyżycie się na instrumencie naprawdę pomaga :)

Brzmi zachęcająco, bo ostatnio kusi mnie nauka gry na gitarze, ale jakoś nie mogę się zebrać, bo niestety w tych kwestiach jestem raczej antytalenciem xD

Odpowiedz do tematu