Witam mam bardzo powazny problem : ( (czyt.kompleks)
Naprawdę nie wiem jak sobie z tym radzić. Mam bardzo niekształtną głowę, od strony profilu ,nie wygląda to za ciekawie . Jest bardzo owalna nie w pionie ale poziomo..nie wiem jak mam sobie z tym radzic, caly czas chodze w czapce : ( . Myslicie ze ludzie zwracaja tak bardzo na to uwage? .Moze to ja mam jakies urojenia ? Ale jakos nie widzialem osoby w moim miescie by miala podobna glowę. Dodam ze mam 21 lat . Prosze dajcie jakies wskazowki,co o tym mam myslec ....: (. POZDRAWIAM!
czesc
Ciezko cos tu poradzic. Tez mialem kiedys duzo kompleksow, ale jakos tak z czasem sie przezwyczailem i samo przeszło. Dalej uwazam ze wygladam jak ufo ale jakos tak bardzo mi to nie przeszkadza jak kiedys. Zalezy tez czy naprawde masz dziwny ksztalt glowy czy tylko sobie wmawiasz, a moze wystarczy zmienic fryzure?
Troszkę nie wiem jak sobie z tym problemem radzic ....W sumie raczej nie jestem brzydkim chlopakiem,tylko dokucza mi ta sprawa. Po tam osiedlu czy gdzies normalnie chodzę i jakos mi to nie przeszkadza a jak mam jechac gdzies do miasta bez jakegos nakrycia glowy to, jestem jakis bardzo przestraszony ze ktos mi zacznie ublizac czy cos...troche chyba mam jakies urojenia. Jestem towarzzyski w sumie ale jakos ten kompleks mnie hamuje przed roznymi rzeczami Nieraz sobie uswiadamiam ze niektórzy maja wieksze problemy bo nie wyglada to jakos tak najgorzej ale jest zauwazalne dosc . Prosilbym o jakies rady,jakas pomoc . Dziekuje i pozdrawiam . ( :
Dobrze dobrana fryzura potrafi czynić cuda .
A tak na marginesie- ktoś kiedykolwiek dokuczał ci z tego powodu? Może jesteś przewrażliwiony na tym punkcie i wyolbrzymiasz problem?
Dokuczac raczej nie, czasem cos tam powie. Ale jakos jestem bardzo na to uwrazliwiony, przeszkadza mi to .a co do fryzury to to raczej nic nie da bo nie chce zapuszcac wlosow .
Takim ludziom nie mozna sobie dac. Wychodz na dwor normalnie, jesli ktos do ciebie podskoczy nie daj sie . Jak bedzie taka potrzeba walcz ile wlezie ryj nie szklanka , chociaz beda widzieli ze nie dajesz sobie ... A moze uda Ci sie jednemu z nich *** , i beda wiedziali ze nie maja zadzierac .
Dawanie takich rad typu: "nie daj się, lej w mordę" osobie, która się nie potrafi bić, a w dodatku chodzi tu o większą grupę są raczej bez sensu. Ja proponuje - na dobry początek - kupić jakiś dobry, podkreślam DOBRY gaz pieprzowy. Jeśli kupisz tandetę to może się okazać nieskuteczny, a jeśli chcesz się czuć trochę bardziej bezpiecznie to polecam kupić coś droższego, a jednocześnie dobrej jakości. Ja wyznaję zasadę, że w takich sprawach jak bezpieczeństwo nie powinno się oszczędzać, podobnie jak na prezerwatywach jeśli się chce uniknąć ciąży. W perspektywie bardziej długoterminowej polecam zapisać się na jakiś kurs z samoobrony.
GAZ PIEPRZoWY ? koles bedzie jeszcze bardziej zstresowany , nie mozna sie dac tym ludziom bo oni jeszcze bardziej beda go denerwowac . A jak na sztuki walki to najlepiej MMA .