Wysłany: Wto 05 Maj, 2009 10:50 Kompleks kobiet dot. wieku. Dlaczego go mają?
Nie wiem czy piszę w odpowiednim temacie więc jak coś to przenosić tam gdzie trzeba. A więc zaczynam:
Od pewnego czasu zastanawiałem się dlaczego kobiety zawsze mają kompleks dotyczący swojego wieku. Przecież każdy wiek ma swoje niepowtarzalne uroki, każdy wiek ma swoje plusy i minusy. Jednak zauważyłem, że większość kobiet usilnie zaniża/ukrywa swój wiek. I tu pytanie do kobiet: Czego się wstydzicie? Przecież to, że macie x lat to nic strasznego. Przecież wasz ukochany bądź osoba na której wam zależy nie jest z Wami nie dlatego, że macie x lat tylko dlatego, że macie taką a nie inną osobowość. Co daje Wam taka ucieczka od podawania swojego wieku?
Wiem może pytanie trochę bezpośrednie, ale dręczy mnie ta sprawa od jakiegoś czasu a mój mały mózg faceta nie potrafi tego ogarnąć, proszę wytłumaczcie mi to.
A więc moim zdaniem nie wszystkie kobiety mają kompleks dotyczący swojego wieku a ja jestem tego najlepszym przykładem
Tak, to prawda że różne okresy mają swoje wady i zalety ale kobiety czasami nie potrafią i nie chcą pogodzić się ze zmianami zachodzącymi w sferze fizyczności, toteż zaniżają swój wiek (chociaż w ten sposób stają się młodsze), korzystają z usług chirurgów itp
Ogólnie trudno mi powiedzieć coś więcej na ten temat gdyż nie należę do tego grona.
_________________ Wszystko jest trudne zanim stanie się łatwe...
Nie wiem, czy mam kompleks, ale przy rozmowie ze starszymi facetami z reguły nie podaję wieku. Część z nich ( z Was ) uważa, że taka g*wniara nie ma nic ciekawego do powiedzenia i kończy znajomość. Wolę najpierw dłużej rozmawiać aż facet mnie polubi/przekona się, że nie jestem idiotką, a dopiero później ujawnić wiek.
_________________ 'Samotna jak wilk żyjący w stadzie' - teraz szczęśliwa jak Wilczyca żyjąca z ukochanym Wilkiem
"Człowiek jest z natury istotą społeczną, kto zaś nie potrafi żyć w społeczności albo wcale jej nie potrzebuje (...) albo jest bestią albo bogiem" - Arystoteles
Mnie tylko czasem denerwuje dyskryminacja wiekowa... co z tego, że mam 15 lat? czy to od razu musi oznaczać, że jestem niedorozwiniętym debilem i nie mam nic do powiedzenia?
Wiek: 19 Dołączyła: 04 Mar 2009 Posty: 1188 Skąd: mazowieckie
Wysłany: Sro 06 Maj, 2009 18:53
shake napisał/a:
Mnie tylko czasem denerwuje dyskryminacja wiekowa... co z tego, że mam 15 lat? czy to od razu musi oznaczać, że jestem niedorozwiniętym debilem i nie mam nic do powiedzenia?
O, właśnie!
Często spotykam się z minami typu "co ona może wiedzieć", gdy mówię, ile mam lat i gdy zaczynam mówić o czymś poważniejszym niż lalki Barbie To jest denerwujące, ale idzie przeboleć, jak udowodnię, że jednak coś tam wiem (;
_________________ Znajdziesz mnie na: Twitter | N-k | x
O, właśnie!
Często spotykam się z minami typu "co ona może wiedzieć", gdy mówię, ile mam lat i gdy zaczynam mówić o czymś poważniejszym niż lalki Barbie To jest denerwujące, ale idzie przeboleć, jak udowodnię, że jednak coś tam wiem (;
A przepraszam to akurat nie dotyczy tylko kobiet. Raczej wszystkich ludzi w takim wieku
_________________ "Jak obiecał Mojżesz, podążamy do ziemi obiecanej...
Inni zwią ją piekłem..." - Rafael Krasa
jak mialam 15 -17 lat tez mi sie wydawalo, ze duzo wiem. Bylam madra ze hohoh... ale z wiekiem wiem , ze nic nie wiem... im czlowiek starszy tym bardziej pokorny
Wiek: 19 Dołączyła: 04 Mar 2009 Posty: 1188 Skąd: mazowieckie
Wysłany: Sro 06 Maj, 2009 21:51
Ale ja nie twierdzę, że wiem wszystko (;
Twierdzę tylko, że nie jestem dziewczynką, która bawi się tylko lalkami i nie potrafi sklecić dwóch zdań porządnie, więc należy ją olać.
_________________ Znajdziesz mnie na: Twitter | N-k | x
Ale ja nie twierdzę, że wiem wszystko (;
Twierdzę tylko, że nie jestem dziewczynką, która bawi się tylko lalkami i nie potrafi sklecić dwóch zdań porządnie, więc należy ją olać.
wcale nie zamierzam Cie olewac moja droga młodziutka kolezanko. Byłam w Twoim wieku 17 lat temu i wiem jak to jest. Nie martw sie, najlepiej bedzie ci sie zylo jak bedziesz po 30tce
Jednak zauważyłem, że większość kobiet usilnie zaniża/ukrywa swój wiek.
Bo na przykład takie ukrywanie wieku jest wynikiem kompleksów danej pani. Niektóre dziewczyny uporczywie nie podają roku urodzenia bo wstydzą się, że wyglądają staro . Inne panie chcą wiecznie czuć się młodo, zaimponować panom swoją witalnością etc.
Czy ja się wstydzę podawać swój wiek? Hmm… Może troszeczkę było mi głupio, ze jestem tu najstarsza na forum ale teraz już widzę, że nie jestem .
No to niech Wam będzie dodałam datę urodzenia do profilu. Teraz już wszyscy widzą mój podeszły wiek .
Podeszły, jasne, starsza jesteś od mumii egipskich Wszyscy jesteście, oprócz mnie Bo ja kompleksu nie mam, tylko denerwuje mnie zaniżanie mojego wieku przez innych, mój niedojrzały wygląd
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka