Wiem tylko tyle, że jest to kompleks dotyczący dziewczynek i dorosłych kobiet ale to akurat każdy może się domyślić .
A tak na poważnie to sama jestem ciekawa czego ten kompleks dotyczy jakoś tak na wykładach z psychologii był pominięty .
zauważyłem też, że jest to jeden z nielicznych nieaktywnych linków na wiki w temacie kompleksów.
btw, przed chwilką dosłownie znajomy dostał odpowiedz od swojej maym, ktora jest psychiatra, ze nie ma bladego pojecia co to jest.. fakt faktem psychiatria to nie psychologia, ale...
_________________ /nie wierzę w Boga będącego odzwierciedleniem najgorszych ludzkich cech/
Wiek: 19 Dołączyła: 04 Mar 2009 Posty: 1188 Skąd: mazowieckie
Wysłany: Pią 24 Lip, 2009 23:47
Mnie też! ;x Jak na złość, nikt w pobliżu akurat nie wie nic o tym kompleksie.
Kurde, wikipedia dotychczas niezawodna w obliczu takiego zadania wymięka
_________________ Znajdziesz mnie na: Twitter | N-k | x
Biorąc to wszystko na logikę, to powinno to po ang brzmieć Complex of/by Dominica. Ale w sieci nic takiego nie ma
_________________ 'Samotna jak wilk żyjący w stadzie' - teraz szczęśliwa jak Wilczyca żyjąca z ukochanym Wilkiem
"Człowiek jest z natury istotą społeczną, kto zaś nie potrafi żyć w społeczności albo wcale jej nie potrzebuje (...) albo jest bestią albo bogiem" - Arystoteles
Tak mnie ten temat nurtuje, że zapytałam znajomej - przyszłej psycholożki a ona dokładnie nie wie . Bez sensu, (żeby już prawie) psycholog nie wiedział? Czego oni tam uczą na tej psychologii?
Obiecała, że zapyta na jakichś tam forach plychologicznych - zobaczymy co z tego będzie .
Wiek: 19 Dołączyła: 04 Mar 2009 Posty: 1188 Skąd: mazowieckie
Wysłany: Sob 25 Lip, 2009 12:01
Ja jakoś w przyszłym tygodniu do mojej lekarki jadę, więc koniecznie zapytam, bo ciekawość mnie zeżre, a jak wpisuję w google "Kompleks Dominiki" widzę tylko "Dominika jakaśtam ma kompleksy"
_________________ Znajdziesz mnie na: Twitter | N-k | x
Biorąc to wszystko na logikę, to powinno to po ang brzmieć Complex of/by Dominica. Ale w sieci nic takiego nie ma
też tak próbowałam kombinować i szukać pod takim hasłem....pewnie inaczej się to nazywa po ang. No nic może komuś uda się coś dowiedzieć na ten temat..
być tak też może. to tylko moja ciekawość - j.w. chochlik wikipedyjny. laikiem jestem, fachowej terminologii i teorii nie znam, wiem natomiast pare rzeczy z autopsji to tylko moja dociekliwość;]
_________________ /nie wierzę w Boga będącego odzwierciedleniem najgorszych ludzkich cech/
Kopleks Dominiki to to samo co syndrom Piotrusia Pana tylko dotyczy kobiet/dziewczyn . Jest to lęk kobiety/ dziewczyny przed opuszczeniem domu rodzinnego, wyjściem za mąż etc . Tyle sie dowiedziałam .
Ja to chyba mam