Wysłany: Sob 18 Gru, 2010 10:10 Diastema - czy naprawdę jest taka zła?
Diastema – szczelina, szpara, zwłaszcza w odniesieniu do szpary między górnymi siekaczami.
Zdania na temat diastemy są podzielone.
Jednym się podoba, inni jeśli już mają, to bardzo chcą usunąć, ponieważ jest ona ich kolejnym kompleksem.
Sama mam przerwę między jedynkami i chciałabym się jej pozbyć ale jeszcze sie zastanawiam, stąd pomysł na temat.
Może ktoś tutaj ma ten sam "problem"?
Chciałabym wiedzieć jak diastema jest postrzegana.
Pozdrawiam
_________________ "Życie musisz spijać z kryształowego kieliszka a nie siorbać z blaszanego garnuszka."
Wysłany: Sob 18 Gru, 2010 13:04
Ja nie zwracam na to większej uwagi. Kiedyś sama nosiłam aparat ortodontyczny, ale nie wspominam tego najlepiej. Ale tu chyba najważniejsze jest to, jak Ty sama się z tym czujesz.
Też myślę, że najważniejsze jest jak Ty się z tym czujesz. Inni ludzie potrafią to wyczuć, i jeśli Ty nie robisz z tego problemu, to i oni nie będą. Mówię oczywiście o 'normalnych', nie o tych co obrażają i wyśmiewają, ale ich zdanie nie powinno cię obchodzić
No chyba że przerwa jest naprawdę gigantyczna, że nawet zwykłym ludziom trudno nie zwracać na nią uwagi, wtedy polecam usunąć.
_________________ Do you not cross the border line
Between good and evil?
You got to find your own state of mind
You’re reaching out for another world
A place where dreams come true
A place to create, a mental atmosphere [Cosmic Gate - Mental Atmosphere]
Fakt najważniejsze jak ja sie z tym czuje i gdy na coś nie zwracamy uwagi u siebie a tym bardziej nie pokazujemy innym, że nam to przeszkadza to nikt się nie "doczepia" .
Z nikim nie rozmawiałam nigdy na ten temat.
Kuzynka i kuzyn radzili abym zostawiła przerwę między zębami.
Przyjaciółka i koleżanki właściwie się nie wypowiedziały, zostały neutralne.
_________________ "Życie musisz spijać z kryształowego kieliszka a nie siorbać z blaszanego garnuszka."
O Jezu to jest koszmar sam mam OGROMNE szczerby między zębam a i nie tylko między jedynkami ale całą resztą zębów wygląda to tak jakbym nie miał co drugiego zęba mogę każdego szczotkować indywidualnie strach mi jest się normalnie uśmiechnąć bo wyglądam jakbym nie miał zębów
To akurat jest pojęcie względne i nie Ty to powinnaś oceniać, tylko ktoś kto się zna. A jeśli chodzi o diastemę, to nie wpadaj w kompleksy, bo to akurat dodaje dziewczynom uroku, przynajmniej takie jest moje zdanie, więc nie masz się czym martwić.