Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakupocholizm
Autor Wiadomość
nobunaga 

Wysłany: Sob 23 Paź, 2010 02:09   Zakupocholizm

Od pewnego czasu uświadomilem sobie ,że mam tę przypadłość.
Denerwuje się i niecierpliwię że przydało by się to lub tamto.
Czuję trudną do odparcia chęć aby coś kupić.
Cała sterta książek z których przeczytałem może 10%
A interesuje mnie jeszcze wiele tytułów w księgarniach. :-| Itd.
Kiedy mam już nowy towar w łapach ,jestem happy ,tylko już w tym momencie coś innego przychodzi do głowy.
Czyżby to był ,chory sposób na chwilową radość. :-/

MatiWhite 

Wysłany: Sob 23 Paź, 2010 03:35   

Zakupoholizm to w dzisiejszych czasach szeroka choroba/nawyk/potrzeba wśród społeczeństwa krajów średnio/zamożnych :)

konsumpcja na poważnie urosła w dzisiejszych czasach do ogromnych rozmiarów...
czy to dobrze czy to prowadzi do czegoś dobrego? nie wiem :)

ale sam ma z tym doczynienia

nobunaga 

Wysłany: Sob 23 Paź, 2010 04:04   

W moim przypadku doprowadziło to ,do zapełnienia szaf rupieciami.(czasem przydatnymi)
Przynajmniej ,nie inwestuję zamiast tego w alkochol. :-?

plamka123 

Ostrzeżeń:
 5/3/4
Wysłany: Sob 23 Paź, 2010 12:53   

a ja własnie nie mam tak musieli by mi wywalic wszystkie stare rzeczy bym chodziła w nowych częsciej ja uwielbiam wyciagnięte zmechacone przetarte ja sie porostu przywiazuje do ubrac i przestaje w nich chodzic jak nie sa juz zdatne do chodzenia. :PFakt ze czasem mowie ze chciałam bym sie malowac ubiera itd ale w rzeczywistosci jak mam okazje i tak chodze w moich kochanych starych rzeczach .

zlota_malinka 

Wysłany: Wto 02 Lis, 2010 18:08   

Ja mam tak z kosmetykami, jedzeniem, książkami też. Mam po prostu masę kosmetyków, których pewnie nie zużyję. Walczę z tym, żeby kupić coś dopiero, gdy skończę opakowanie ale to silniejsze ode mnie.
Wyczułam w tym potrzebę bezpieczeństwa a mianowicie czuję się bezpiecznie, gdy mam pod dostatkiem tych kosmetyków, jedzenia; to jest też taka próba urozmaicenia sobie życia i uzależnienie od sprawiania sobie drobnych przyjemności ;-)
A że później portfel pusty i stres, że nie będzie za co żyć, to inna sprawa. Ale co jest dziwne to to, że czuję w tym dziką przyjemność, że w końcu będę musiała wystawić się na próbę i przeżyć za grosze do wypłaty...

nobunaga 

Wysłany: Czw 04 Lis, 2010 06:19   

Noktowizor mi wpadł na listę zakupów. :cisza:

Mrrrukocia 
Kici kici

Ostrzeżeń:
 7/3/4
Wysłany: Czw 05 Kwi, 2012 00:25   

ooo cos dlamnie:)) kocham kupowac, niestety umnie sie to chyba wzielo przez rodzicow..ojciec mi kupowal wszystko co chcialam, i wystarczyl atak histeri by sie zgodzil. Zawsze od dziecka mialam wszystko, barbie, ubrania, wycieczki fundowane, mama brala na zakupy wiec zawsze czulam ze musze cos miec i ze ciagle mi malo. Pozniej ja zaczelam naduzywac plastik a przy kazdym zakupie prawie orgazm. Kocham te poczucie kontroli keidy sie jest w sklepie, ten zapach w kosmetycznych sklepach, i napisy SALE w mych ulubionych sklepach.
Najbardziej kupuje torebki...polowe musialam oddac bo juz niemodne i znudzily mi sie, hustki takie rozowe w kazdym odcieniu i panterke i zebre bo wiadomo ze kazda pasuje do czegos innego. W lato mam obsesje na punkcie japonek i stringow .ah bizuterie! uwielbiam te z kroliczkiem playboya. Tez uwielbiam kupowac wiekszosc rzeczy z Juicy couture bo samo slowo juicy robi namnei wrazenie. Opetana jestem ale to wina rodzicow! to wszystko przeznich....umnie wszystko bylo zastapiane zakupami mozna tak powiedziec. staram sie to robic z glowa ostatnio bardziej bo czesto kupowalam a pozniej po tygodniu stwierdzalam ze jest brzydkie.

‡–‡ ‡—‡ —‡—
‡—‡ ‡–‡ ‡

zombie1977 

Wysłany: Czw 05 Kwi, 2012 00:37   

ja kocham gitary :-D mam juz dwie elektryczne akustyczna i klasyczna i kupie jeszcze kilka jak tylko znajde prace i stane w miare na nogi :-))

Mrrrukocia 
Kici kici

Ostrzeżeń:
 7/3/4
Wysłany: Czw 05 Kwi, 2012 01:20   

mialam kiedys akustyczna gitare:) jak mialam lekcje. Ja ostatnio kupilam kamerke do nagrywania chce cos poprojektowac:)
ja mam swira na punkcie rozowego , nawet kupilam sobie uszy kroliczka

‡–‡ ‡—‡ —‡—
‡—‡ ‡–‡ ‡

zombie1977 

Wysłany: Czw 05 Kwi, 2012 01:28   

mojaa ostatnia dziewczyna miała też bzika na punkcie różowego :mrgreen: i wielkiego pie....olca na punkcie Hello Kitty :mrgreen: wszystko miała w te koty :-D ps: jak cos nakrecisz z tymi uszkami króliczka to podzuć :twisted:

Mrrrukocia 
Kici kici

Ostrzeżeń:
 7/3/4
Wysłany: Czw 05 Kwi, 2012 01:33   

haahahah ja tez kocham hello kitty:) a moze ty jestes moj ex lol chociaz nie bo ty z Diblina:)
naloze kotu uszy krolika i nakrece:)

‡–‡ ‡—‡ —‡—
‡—‡ ‡–‡ ‡

zombie1977 

Wysłany: Czw 05 Kwi, 2012 01:40   

:twisted:

Mrrrukocia 
Kici kici

Ostrzeżeń:
 7/3/4
Wysłany: Czw 05 Kwi, 2012 01:50   

boje sie tej miny:)

‡–‡ ‡—‡ —‡—
‡—‡ ‡–‡ ‡

Phobos 

Wysłany: Czw 05 Kwi, 2012 02:26   

Ja też chcę ten film :-D

Mrrrukocia 
Kici kici

Ostrzeżeń:
 7/3/4
Wysłany: Czw 05 Kwi, 2012 03:26   

w niedziele jest easter:) zaloze uszy i bede szla po ulicy wnich:) niemoge sie doczekac

‡–‡ ‡—‡ —‡—
‡—‡ ‡–‡ ‡

Odpowiedz do tematu