Niestety każde uzależnienie w ostateczności wykańcza człowieka, choćby na pozór nie szkodziło jego zdrowiu, psychice, kieszeni, rodzinie i tak dalej.
Oczywiście jest sprawą dyskusyjną, jak bardzo można się uzależnić od forum, ale z pewnością jest to możliwe, a tym bardziej gdy ktoś nie ciągnie do ludzi w realu.
Byłem kiedyś czołowym użytkownikiem (potem adminem) forum zawodowego, przez rok napisałem ponad 2 tys. postów, każdy prawie dzień zaczynałem od przejrzenia nowych wiadomości, dziewczynie opowiadałem co ludzie tam piszą itd. W końcu poróżniłem się z innymi adminami na tle nadużywania uprawnień (ale oczywiście pod spodem chodziło o popularność) i zostałem praktycznie wykluczony. I od razu mi uzależnienie przeszło. Mimo że mam jeszcze na tym forum konto, to do dzisiaj tam nie wszedłem, a minęły prawie 2 lata.
pomysł może i dobry, tylko, że nie wiem dlaczego ale jak próbuję coś napisać to często jest tak, że mimo iż byłam zalogowana to tak jakby mnie wylogowywało i ponownie kazało się zalogować, a caly tekst przepada. Więc efekt jest odwrotny. Ogarnia mnie wściekłość i wychodzę np. na papierosa...
plamka123
Wiek: 25 Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 2083 Skąd: z piekła rodu :P
na alkoholu i narkotykach się nie znam ale jeśli chodzi o tabletki to najlepiej zamiast wziąć tabletkę iść na basen , na tance, czymś się zająć ,pobiegać sobie , ale nie siedzieć w domu:P
i nie na forum bo siedzenie na forum nie uchroni człowieka przed wzięciem leków zwłaszcza ze siedzi w domu i ma leki pod ręką.Lepiej wyjść z domu i nie zabierać z sobą tabletek.
_________________ Który z panów chciałby zostac moim przyjacielem od serca od spraw duchowych ?
na alkoholu i narkotykach się nie znam ale jeśli chodzi o tabletki to najlepiej zamiast wziąć tabletkę iść na basen , na tance, czymś się zająć ,pobiegać sobie , ale nie siedzieć w domu:P
Ja bym na basen poszła, ale się wstydzę i musiałabym się ubrać w habit, dokładnie, szczelnie się zakryć a w bezludne miejsca też można pójść, ale wcale mnie to nie cieszy