Ty lepiej uważaj, bo w przyszłości przy kochaniu będziesz mieć problemy
_________________ Każdy na początku wierzy, że jest dla niego plan. Ja do końca pragnę spełnić go, chociaż cenę znam.. Więc nie martw się, uśmiechnij się! Nie jest tak źle, nie tylko Ty dotykasz dna, by znów odbić się!
Wiek: 26 Dołączył: 11 Paź 2009 Posty: 1529 Skąd: ta nieufność i nieśmiałość
Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 22:22
Nie znalazłem o tym nałogu tutaj, ale nie chce mi się wierzyć aby byłem sam na tym forum z tym nałogiem. No problemy mogą być w przyszłości nie twierdze, ale staram się z tym walczyć
_________________ "Zobaczysz uciekniemy stąd
Znikniemy między pomiędzy gdzieś"
Ostatnio zmieniony przez 5lawo Wto 20 Paź, 2009 22:22, w całości zmieniany 1 raz
_________________ Każdy na początku wierzy, że jest dla niego plan. Ja do końca pragnę spełnić go, chociaż cenę znam.. Więc nie martw się, uśmiechnij się! Nie jest tak źle, nie tylko Ty dotykasz dna, by znów odbić się!
Wiek: 26 Dołączył: 11 Paź 2009 Posty: 1529 Skąd: ta nieufność i nieśmiałość
Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 22:28
W sumie to nie pamiętam jak się to zaczęło, chyba przez doświadczenia z własnym ciałem czy coś takiego. Niech to, przyznam się szczerze, ze teraz gdy to pisze jestem pijany chyba po trzeźwemu bym tego wszystkiego nie wyznał. tak bardzo chce z tym skończyć .
_________________ "Zobaczysz uciekniemy stąd
Znikniemy między pomiędzy gdzieś"
plamka123
Wiek: 25 Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 2083 Skąd: z piekła rodu :P
W angorze czytałem, że przez masturbacje ludzie mogą mieć przedwczesne wytryski (to był właśnie artykuł o uzależnieniu), także jest jeszcze taka możliwośc poza tym problemem z samym dojściem do orgazmu
Pamiętam jak na terapii grupowej powiedziałem o tym, a to było jakoś tak w temacie bo ktoś inny zaczął o masturbacj, więc ja też wtrąciłem, że to robię.
Najgorszy jest moment kiedy przyjdzie ochota na to... hmm.
Naprawdę chcesz z tym skończyć, czy tylko naczytałeś się różnych kretynów, którzy uznają masturbację za zło wcielone i straszliwy, wyniszczający nałóg? Nie oszukasz samego siebie, nas tutaj możesz, to co innego Gdybyś chciał skończyć to byś skończył, a ja wiem, że tak naprawdę nie chcesz i napisałeś nawet dlaczego - bo nie masz kochanki Nie można powstrzymać popędu seksualnego. Nie można się od tego uwolnić, chyba że po kastracji. Możesz też zostać impotentem. Którą opcję wybierasz?
Czy zdrowy rozsądek nie jest lepszy? Przez masturbację niczego nie stracisz, nic Ci się nie stanie. Nie będziesz miał problemów z osiągnięciem orgazmu (co innego, że podczas seksu dłużej się dochodzi niż podczas masturbacji, ale to chyba dobre, nie? ). Piszę to ja, koleś który wali konia od ponad 10 lat i dopiero niedawno zaznał prawdziwego seksu z żywą partnerką
Masturbacja nie jest zła - złe jest uważanie masturbacji za problem. Gdy spojrzysz na to z innej perspektywy nie będziesz widział niczego złego w tym, co robisz. Bo nie ma w tym niczego złego, nie słuchaj innych, posłuchaj samego siebie
PS. Mnie też nie musisz słuchać (a raczej czytać)
_________________ Do Sztokholmu wpływa prom
Ćpuny cieszą się z daleka
To Polacy wiozą amfę
Już pół miasta na nią czeka
Trochę swawolny ten temat, ale cóż... trzeba sobie dawać dobre rady, więc dam. Jeżeli ktoś ma problem z szybkim dochodzeniem do orgazmu, to polecam sertraline - przedłuża stosunek i to mocno, kobieta powinna być zadowolona. Tylko lepiej nie przesadzić z ilością, bo w ogóle się nie dojdzie.
Kiedyś to jadłem no i własnie był później problem na imprezce.. W ogóle w połączenieu z alko odleciałem... A tak w ogóle nie jem takich leków bo zamulają..
_________________ W Życiu nie ma GAME OVER jest tylko THE NEXT LEVEL
nie wiem jak można się nie masturbować, toż to się nie da bo w tedy non stop myśli się wiadomo o czym, jak się nie ma kobiety to bez masturbacji wg mnie się nie da, znaczy da się ale wtedy całymi dniami myśli się tylko o jednym naturalna sprawa wg mnie, że jak ktoś nie ma kobiety to się masturbuje