Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Masturbacja
Autor Wiadomość
5lawo 

Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 22:05   Masturbacja

Z żalem przyznaje ale nie mogę się uwolnić od tego nałogu :!: Brak kobiety w życiu niestety :evil:

Ostatnio zmieniony przez 5lawo Wto 20 Paź, 2009 22:37, w całości zmieniany 1 raz  

Nat. 
Timide*

Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 22:13   

Ty lepiej uważaj, bo w przyszłości przy kochaniu będziesz mieć problemy :-P

Ola 

Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 22:17   

czemu będzie miał problemy? :shock: :P

Pakerro 

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 22:19   

To ja też się przyznam do tego, czyli masturbacji ehh. Cholera, no właśnie to przez brak kobiety albo słabą wolę.

5lawo 

Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 22:22   

Nie znalazłem o tym nałogu tutaj, ale nie chce mi się wierzyć aby byłem sam na tym forum z tym nałogiem. No problemy mogą być w przyszłości nie twierdze, ale staram się z tym walczyć :-?

Ostatnio zmieniony przez 5lawo Wto 20 Paź, 2009 22:22, w całości zmieniany 1 raz  

Nat. 
Timide*

Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 22:22   

Ola napisał/a:
czemu będzie miał problemy?

Będzie mu trudno osiągnąć orgazm :mrgreen:

nika811

Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 22:28   

Nat. napisał/a:
Ola napisał/a:
czemu będzie miał problemy?

Będzie mu trudno osiągnąć orgazm :mrgreen:

A tam, zabobony jakieś :roll: .
Nie jest to naukowo udowodnione więc spoko ;)

5lawo 

Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 22:28   

W sumie to nie pamiętam jak się to zaczęło, chyba przez doświadczenia z własnym ciałem czy coś takiego. Niech to, przyznam się szczerze, ze teraz gdy to pisze jestem pijany chyba po trzeźwemu bym tego wszystkiego nie wyznał. tak bardzo chce z tym skończyć :shock: .

plamka123 

Ostrzeżeń:
 5/3/4
Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 22:40   

dobrze ze ja nie mam takiego nałogu mój nałóg muzyczny wyklucza wszystko heheheh:P

Pakerro 

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 22:41   

W angorze czytałem, że przez masturbacje ludzie mogą mieć przedwczesne wytryski (to był właśnie artykuł o uzależnieniu), także jest jeszcze taka możliwośc poza tym problemem z samym dojściem do orgazmu :roll:
Pamiętam jak na terapii grupowej powiedziałem o tym, a to było jakoś tak w temacie bo ktoś inny zaczął o masturbacj, więc ja też wtrąciłem, że to robię.
Najgorszy jest moment kiedy przyjdzie ochota na to... hmm.

antyk
Moderator
666

Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 22:47   

Naprawdę chcesz z tym skończyć, czy tylko naczytałeś się różnych kretynów, którzy uznają masturbację za zło wcielone i straszliwy, wyniszczający nałóg? Nie oszukasz samego siebie, nas tutaj możesz, to co innego ;-) Gdybyś chciał skończyć to byś skończył, a ja wiem, że tak naprawdę nie chcesz i napisałeś nawet dlaczego - bo nie masz kochanki ;-) Nie można powstrzymać popędu seksualnego. Nie można się od tego uwolnić, chyba że po kastracji. Możesz też zostać impotentem. Którą opcję wybierasz? :->

Czy zdrowy rozsądek nie jest lepszy? ;-) Przez masturbację niczego nie stracisz, nic Ci się nie stanie. Nie będziesz miał problemów z osiągnięciem orgazmu (co innego, że podczas seksu dłużej się dochodzi niż podczas masturbacji, ale to chyba dobre, nie? ;-) ). Piszę to ja, koleś który wali konia od ponad 10 lat i dopiero niedawno zaznał prawdziwego seksu z żywą partnerką :mrgreen: ;-)

Masturbacja nie jest zła - złe jest uważanie masturbacji za problem. Gdy spojrzysz na to z innej perspektywy nie będziesz widział niczego złego w tym, co robisz. Bo nie ma w tym niczego złego, nie słuchaj innych, posłuchaj samego siebie 8-)

PS. Mnie też nie musisz słuchać (a raczej czytać) ;-)
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

Franz von L 

Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 23:10   

Trochę swawolny ten temat, ale cóż... trzeba sobie dawać dobre rady, więc dam. Jeżeli ktoś ma problem z szybkim dochodzeniem do orgazmu, to polecam sertraline - przedłuża stosunek i to mocno, kobieta powinna być zadowolona. Tylko lepiej nie przesadzić z ilością, bo w ogóle się nie dojdzie.

sebeczka 

Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 16:04   

Kiedyś to jadłem no i własnie był później problem na imprezce.. W ogóle w połączenieu z alko odleciałem... A tak w ogóle nie jem takich leków bo zamulają..

dawbor 

Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 20:43   

nie wiem jak można się nie masturbować, toż to się nie da bo w tedy non stop myśli się wiadomo o czym, jak się nie ma kobiety to bez masturbacji wg mnie się nie da, znaczy da się ale wtedy całymi dniami myśli się tylko o jednym :-P naturalna sprawa wg mnie, że jak ktoś nie ma kobiety to się masturbuje :twisted:

sebeczka 

Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 21:57   

Jasne, że normalna rzecz.. Tak samo robią to też dziewczynki :)

Odpowiedz do tematu