Bo myślisz, że Ty jeden...?
Gdyby ludzie choć trochę się przejęli i zbuntowali - i nie wspomagali takich firm, to by one upadły i nikt by nie torturował zwierząt.
Poza tym jestem zbyt wrażliwa, żeby wspomagać firmę, która robi coś takiego. Nie będę dokładać do tego własnych pieniędzy. Sumienie mi na to nie pozwala.
Mi już brzydnie powoli cola/pepsi ... jeszcze niedawno chlałem tego ile wlezie. A teraz słabiutko przechodzę na herbaty ziołowe (niestety, słodzę ile wlezie )
_________________ Do you not cross the border line
Between good and evil?
You got to find your own state of mind
You’re reaching out for another world
A place where dreams come true
A place to create, a mental atmosphere [Cosmic Gate - Mental Atmosphere]
chyba można się uzależnić od coli
jeśli po pewnym czasie znowu zacznę pić to potrafię wybudzić się nawet w srodku nocyy i lecieć walnąć jedną szklaneczkę w przewód pokarmowy hehehehe najgorzej jak znowu zaczyna brakować pepsi/coli wtedy w portfelu świeci pustką... a ja mam odwyk. i naprawdę czuje jak mnie mega suszy
_________________ mój blog...
http://sekrety-karolajny.blog.pl/
"Najważniejsze jest, byś zapamiętał chwile
Te, w których było Ci dobrze, w których byłeś szczęśliwy"
Wiek: 24 Dołączył: 30 Maj 2010 Posty: 118 Skąd: Podkarpackie
Wysłany: Sro 31 Sie, 2011 20:12
Ostatnio Colą odrdzewiałem części rowerowe: łańcuch, śruby i inne drobiazgi. Dwa dni kąpieli w pojemniczku wypełnionym tym cudownym napojem i wszamało rdzę razem ze smarem
Odkąd się naocznie jakiś czas temu przekonałem o tym co to potrafi, trzymam się od picia z daleka
_________________ Optymista myśli, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie, co to za otwór.
Wiek: 21 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 2341 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro 31 Sie, 2011 20:12
W czasach podstawówki i gimnazjum piłem prawie codziennie. Ale nigdy nałogowo. Teraz nie mogę pić gazowanych napojów bo źle się po nich czuję więc piję tylko herbatę i zwykłe soki owocowe.
Przeleciałem temat i powiem tyle, że mitem jest używanie coli jako odrdzewiacza (nieskuteczne i nieprofesjonalne). A ten post o testach na zwierzętach to też bujda więc nie musicie mieć wyrzutów sumienia .
@Outside mówisz poważnie ?
_________________ “A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do.”
Ostatnio zmieniony przez Urthon Sro 31 Sie, 2011 20:16, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 24 Dołączył: 30 Maj 2010 Posty: 118 Skąd: Podkarpackie
Wysłany: Sro 31 Sie, 2011 20:30
Jak najbardziej poważnie. Może i jest to sposób nieprofesjonalny ale na pewno nie jest nieskuteczny. Jedyna różnica taka że działa wolniej niż preparat do odrdzewiania przeznaczony. W końcu zarówno normalne odrdzewiacze jak i Cola zawierają kwas ortofosforowy, tylko w innym stężeniu.
_________________ Optymista myśli, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie, co to za otwór.
Ciężko powiedzieć, czy się sprawdzą, bo jeden popularny babol już wyłapałem (CC nie tyle była zielona w swych początkach, co jest zielona przed dodaniem barwiącego karmelu, nie była sprzedawana w tym kolorze).
Za młodu się piło (a za młodego młodu obalaliśmy szklaną butelkę na spółkę z rodzeństwem - prawie jak żule, hehe), z czasem moja miłość do tego trunku słabła. Wolę browca.