Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Admin
Sob 10 Sty, 2009 16:23
Alkoholizm.
Autor Wiadomość
antyk
Moderator
666

Wysłany: Sro 27 Lip, 2011 15:57   

TysonX napisał/a:
uuu czuje zlamane serce :mrgreen:

Żebyś wiedział. Jakiś czas temu znowu serduszko me cierpiało, właściwie cierpi do dziś. Ja o niej nigdy nie zapomnę, nie potrafię. Szlag mnie trafia i piję, poza tym to fajne zajęcie sączyć piwo.
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

TysonX 

Wysłany: Sro 27 Lip, 2011 17:13   

no ja tkwilem 7 miesiecy w przeswiadczeniu ze fajnie sobie pic piwko bo w milosci nie jest tak jak powinno .... dopiero niedawno przejrzały na oczy :mrgreen:

Matias 

Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: Czw 28 Lip, 2011 00:55   

widze po kolegach - nieciekawa sprawa

przepijasz całe pieniądze a potem się zapożyczasz i tak na okrągło - błędne koło

także jak mówię :-/ - nie ciekawie

antyk
Moderator
666

Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 15:57   

Dobry zwyczaj - nie pożyczaj :-> Dlatego ja piję za "moje" pieniądze :-P Dziś półmetek cotygodniowego romansu z piwem :piwko2:

Statystyki Naszego Forum

mateo90 

Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 23:10   

Ja muszę się napić, jeśli mam gdzieś wyjść i coś załatwić. I tylko alkohol mi pomaga, żeby być gadatliwym przy spotkaniu z kimś. Ale nie pije ciężkich trunków, tylko drinki sobie robię.

— Fryderyk Nietzsche

Stalugwa 

Wysłany: Pią 26 Sie, 2011 22:26   

A ja nigdy się nie upiłam.

W ogóle alkohole mi niezbyt smakują i wolę być asertywna niż się zmuszać albo narażać na śmiechy ludzi, bo krzywię się okropnie po jednym łyku piwa, wina czy wódki.

Jeden z powodów, dla których nie lubię imprez: bo ja zostaję trzeźwa, a ludzie naokoło coraz mniej się nadają do konwersacji :/

chudy2001 

Ostrzeżeń:
 2/3/4
Wysłany: Pią 26 Sie, 2011 22:33   

mateo90 napisał/a:
Ja muszę się napić, jeśli mam gdzieś wyjść i coś załatwić. I tylko alkohol mi pomaga, żeby być gadatliwym przy spotkaniu z kimś. Ale nie pije ciężkich trunków, tylko drinki sobie robię.

good man ! moj ziom !

antyk
Moderator
666

Wysłany: Pią 26 Sie, 2011 23:04   

Alkohol to syf, jego działanie jest beznadziejne, już mi się znudził wiele lat temu. Po co go piję? Hmm, sam nie wiem, piwo jest dobre w smaku i ten stan upojenia fajnie się zaczyna, o euforię mi głównie chodzi :mrgreen: Później robi się beznadziejnie :roll:

Statystyki Naszego Forum

Zelgadiss 

Wysłany: Czw 17 Maj, 2012 01:48   

Problem alkoholizmu mnie nie dotyczy. Owszem, zdarza mi się wypić parę kieliszków gdy mam zadzwonić do obcej osoby lub kiedy czuje bardzo silny stres, uniemożliwiający mi dobre funkcjonowanie w otoczeniu. Kiedy chodziłem do liceum, to niemal zawsze musiałem wypić co najmniej trzy kieliszki wódki na rozluźnienie i poprawę nastroju bo w przeciwnym razie chyba nie byłbym w stanie udawać przed innymi że wszystko jest w porządku :-/
Tak w ogóle to smak alkoholu mnie brzydzi więc traktuje go jako lekarstwo na stresujące sytuacje.

Dodam tylko że zajęcia w liceum mieliśmy w soboty i w niedziele, a mniej więcej co dwa tygodnie jeden tydzień wypadał, tak więc nie musiałem pić pięć razy w tygodniu ;-)

TysonX 

Wysłany: Czw 17 Maj, 2012 11:41   

Zelgadiss, problem alkoholizmu Cię dotyczy ; )

Nie mówię, że jesteś jakoś mocno uzależniony itd, ale skoro Twoim sposobem na stres i fobie jest alkohol, to masz z nim problem ;p
Uzależniłeś się pić w niewygodnych dla siebie sytuacjach, bo wtedy jest Ci łatwiej ... spoko, ja też tak robię, chociaż pić przed szkołą mi się nie zdarzyło ;p
Jakby nie było, co byś nie robił, co byś sobie nie wmawiał ... skoro pijesz, bo jest Ci wtedy lepiej i łatwiej, masz problem z alkoholem.

Ulla 

Wysłany: Nie 20 Maj, 2012 18:53   

Chyba się nie zgodzę. Nie wpadajmy w skrajności. Myślę, że to bardzo indywidualna sprawa, czy takie popijanie na odwage jest początkiem problemu czy też nie.. Zależy od miliarda czynnikow... jesli sie to nie przeradza w nic groźniejszego to gdzie tu problem? na przykład jeśli ktos pije kaw zeby sie pobudzic jak jest senny- to tez ma problem?

TysonX 

Wysłany: Nie 20 Maj, 2012 19:47   

Ulla napisał/a:
na przykład jeśli ktos pije kaw zeby sie pobudzic jak jest senny- to tez ma problem?

wydaje mi się, że tego nie da się tak po prostu porównać, chociaż trochę też mogę się z tym zgodzić ;p
ja wychodzę z założenia, że jeśli ktoś notorycznie pije na odwagę i to nawet przed szkołą, to jest tu problem, bo przecież to tak po prostu nie minie, tylko praktycznie w każdej problematycznej sytuacji sięga się wtedy po alkohol ;p według mnie to charakteryzuje początki problemu z alkoholem ;)
warto też dodać, że alkoholikami przecież nie są tylko żule pod sklepami, którzy są wiecznie pijani ;p alkoholikami są również ludzie, którzy piją przez problemy i mogą oni pić codziennie, a mogą pić raz w tygodniu i tacy ludzie też są nazywani alkoholikami, bo nie piją dla rozrywki, tylko 'przez coś' i 'regularnie' ;)

brunet 

Wysłany: Nie 20 Maj, 2012 20:28   

ostatnio piję sporo piwa. wczoraj 3 , przedwczoraj 5, w tygodniu po 1-2 dziennie.
skoro jednak za młodu nie popadłem w alkoholizm , to i teraz mi to raczej nie grozi.

antyk
Moderator
666

Wysłany: Nie 20 Maj, 2012 20:38   

Ulla napisał/a:
na przykład jeśli ktos pije kaw zeby sie pobudzic jak jest senny- to tez ma problem?

Tak, bo kawa to sztuczny pobudzacz. Wystarczy się pogimnastykować trochę i już się jest pobudzonym :-> Tylko lenie wolą pić kawę :jezyk1:

Statystyki Naszego Forum

Ulla 

Wysłany: Nie 20 Maj, 2012 21:02   

ja pije czeto kawe dla smaku a to niedobrze.

Odpowiedz do tematu