Fobia spoleczna, socjofobia, chorobliwa niesmialosc, zaburzenia lękowe, fobie, lek towarzyski, fobia socjalna, lek spoleczny, nerwica spoleczna, depresja, samotnosc, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowosc unikajaca, zaburzenia osobowosci, fobia forum, forum dyskusyjne Fobia społeczna
Fobia społeczna, socjofobia, chorobliwa nieśmiałość, zaburzenia lękowe, fobie, lęk towarzyski, fobia socjalna, lęk społeczny, nerwica społeczna, depresja, samotność, strach, wyobcowanie, kompleksy, osobowość unikająca, zaburzenia osobowości, fobia forum, forum fobia, fobia społeczna forum dyskusyjne

DownloadDownload SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  Chat
 blogBlog   Mapa GoogleMapa Google FAQ FAQ RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wybuch płaczu
Autor Wiadomość
mateo90 

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 23:27   Wybuch płaczu

Ostatnio przytrafiło mi sie coś dziwnego.

Leżałem na łóżku i słuchałem sobie muzyki i nagle bez żadnego powodu, zacząłem strasznie płakać (nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz płakałem). Chciałem się uspokoić, ale NIE MOGŁEM! Musiałem, aż wyjść do łazienki i się tam zamknąć, żeby nikt nie widział mnie w takim stanie. Trwało to jakieś 15 minut.
Sam nie wiem co się w tedy ze mną stało, czułem się strasznie źle psychicznie - jak nigdy dotąd. Czułem się niepotrzebny, jakbym miał zaraz umrzeć i nikogo to nie obeszło.

Trochę się przestraszyłem tego i przyznam szczerze, że jeszcze nigdy nie czułem się tak paskudnie jak w tedy. To wzmocniło tylko moją decyzję, aby w końcu się odważyć i pójść do psychiatry. Zbieram się już od kilku tygodni, ale jak to w przypadku Fobika - mam problem żeby ruszyć tyłek z domu.

Czy zdarzyło się wam kiedyś coś podobnego ??

toro

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 23:56   

Te emocje, które opisałeś wystąpiły w skutek płaczu czy na odwrót? Niejasno się wyraziłeś.

mateo90 

Wysłany: Sro 15 Wrz, 2010 00:02   

Emocje nastąpiły w skutek płaczu.

Płakać zacząłem bez powodu (a raczej nie wiem jaki był powód).

toro

Wysłany: Sro 15 Wrz, 2010 08:22   

Nie zdarzyło mi się płakać bez powodu. Może to był jakiś atak paniki o podłożu neurotycznym (o ile coś takiego jest).

nieves 
Elficka Księżniczka

Wysłany: Sro 15 Wrz, 2010 16:31   

mateo90 napisał/a:
Czy zdarzyło się wam kiedyś coś podobnego ??

Tak, też mi się to przydarzyło. Zresztą podobnie jak u Ciebie podczas słuchania pewnego utworu. Ale to nie było spowodowane zachwytem pięknem muzyki.
Również nie umiałam znaleźć bezpośredniej przyczyny tego stanu. Mimowolnie dotknęłam czegoś bolesnego. I to uwolniłam. Ale co to było ...? :roll:

antyk
Moderator
666

Wysłany: Sro 15 Wrz, 2010 19:47   

Mnie to spotkało kilka tygodni temu, w sierpniu, pisałem chyba o tym na forum. Też nie wiem czemu chciało mi się ryczeć, ale chciało, nie miałem na to wpływu. To pomogło, nie od razu, ale jednak trochę pomogło.
Już pół miasta na nią czeka

Statystyki Naszego Forum

max000 

Wysłany: Czw 16 Wrz, 2010 23:58   

czasem jakaś myśl pojawiająca się "z nikąd" powoduje u mnie nagłą chęć płaczu. Nie chce pisać jakie myśli, głównie wyobrażenie przyszłości. Czasem jakaś wiadomość z radia albo tv, która mnie nie dotyczy, ale przypomni o problemach.

bartek21 

Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: Czw 07 Paź, 2010 10:44   

czesc, ja placze codziennie :) :):) i teraz musisz sobie zadac dwa pytania
1.czy placz jest efektem negatywnym ?
2. czy wstydze sie placzu?

jakby co to napisz mi na PW jak chcesz pogadac :)

Karen 

Wysłany: Sob 09 Paź, 2010 14:22   

Mi się zdarzało tysiące razy, płaczliwa jestem, to z powodu samotności emocjonalnej, społecznej, egzystencjalnej, aż mnie oczy szczypią od tego, powtarzam sobie, że już nigdy więcej aż do momentu kiedy nie wytrzymam i muszę sobie ulżyć i popłakać.

Faris 

Wysłany: Sob 25 Gru, 2010 23:10   

Niestety... aż za często. Bez powodu. A potem powody się pojawiają i jest coraz gorzej bo nie mogę się uspokoić.

Ania-to-ja 

Wysłany: Nie 26 Gru, 2010 09:45   

A co złego w płaczu?
Jeśli za jego pomocą nie chcesz niczego wymusić, wyprosić....
Jeśli tak poprostu płynie z oczu i serca .... to myślę że nie ma co się wstydzić.
(też bym chciała się nie wstydzić uczuć.)

marcin 

Wysłany: Nie 26 Gru, 2010 11:00   

Ania-to-ja dobrze mówi ;-)

5lawo 

Wysłany: Nie 26 Gru, 2010 12:13   

Ja dusze w sobie uczucia i płakać już nie potrafię!

Faris 

Wysłany: Nie 26 Gru, 2010 12:15   

Ania-to-ja napisał/a:
A co złego w płaczu?
Jeśli za jego pomocą nie chcesz niczego wymusić, wyprosić....
Jeśli tak poprostu płynie z oczu i serca .... to myślę że nie ma co się wstydzić.
(też bym chciała się nie wstydzić uczuć.)

Wymusić... wyprosić... chyba tylko zrozumienia. Ale jak zaczynam płakać to uciekam.
Ale ja się wstydzę.

chudy2001 

Ostrzeżeń:
 2/3/4
Wysłany: Nie 26 Gru, 2010 12:29   

ja płacze po alkoholu xd bo ze mnie to cos wydobywa wszystkie uczucia, a tak to twardy mezczyzna z pozoru, przynajmniej kazdy tak uwaza :D

Odpowiedz do tematu