40 punktów
Nie wiedziałam, że jest ze mną aż tak źle
_________________ ''Śpi. Nie mam zamiaru go budzić. Zastanawiam się, czy kiedykolwiek przyszło mu do głowy, jak bardzo sen jest podobny do śmierci. Może gdyby to wiedział, nie spałby tyle. A może właśnie dlatego to robi...''
_________________ "Miał rację pewien Francuz zauważając: "Jakże słodka jest samotność!" Ale chciałbym mieć przyjaciela, któremu mógłbym to powiedzieć!"
- William Cowper
11 punktów, czyli test jest wiarygodny, bo na co dzień zachowuję się normalnie ale gdy choćby jedna rzecz nie powiedzie się, to całkowicie tracę radość życia i zdolność racjonalnego myślenia... do momentu aż położę się i wstanę następnego dnia.
_________________ Ludzie w których oczach widzę szaleństwo, oni rozumieją mnie a ja rozumiem ich, zbyt długo w jednym miejscu nie możemy być, tak nie umiemy żyć
uzyskałam 15 pkt. kiedyś robiłam ten test i nie moge sobie przypomnieć ile wyniosło. Cos mi sie wydaje ze więcej. tak czy siak czuje sie troche lepiej niż wtedy kiedy robiłam ten test pierwszy raz.:)
_________________ mój blog...
http://sekrety-karolajny.blog.pl/
"Najważniejsze jest, byś zapamiętał chwile
Te, w których było Ci dobrze, w których byłeś szczęśliwy"
Wysłany: Sro 22 Lut, 2012 12:03
32 punkty
_________________ "Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą, a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą. "- Robert A. Heinlein
"Od smutków życia są dwie ucieczki: muzyka i koty." - Albert Schweitzer
Wynik to : 39 punktów.
Jesteś w depresji. Twój stan wymaga spotkania się z psychiatrą. Konieczne jest rozpoczęcie farmakoterapii. Twój stan jest dla Ciebie istotnym zagrożeniem.
Wiem, że mam nawroty depresji sprzed 2 lat, już mnie nic nie cieszy, nie mam siły na nic, chce mi się ciągle płakać, ale już nie mam czym, wszystko staje mi się obojętne...
_________________ Smutno cieszyć się w samotności.
Jestem w szoku. Przyszedłem szukać pomocy na fobie a tu:
Wynik to : 35 punktów.
Jesteś w depresji. Twój stan wymaga spotkania się z psychiatrą. Konieczne jest rozpoczęcie farmakoterapii. Twój stan jest dla Ciebie istotnym zagrożeniem.
Na Swaroga, nie pójdę przecież do psychiatry, co na to powie rodzina, studenci z mojego roku, przyszli pracodawcy! Ktoś z was poszedł?
P.S. Nie mam żadnych planów samobójczych, urojeń więc może test jest niedokładny?
Ostatnio zmieniony przez Ponurak Pon 27 Lut, 2012 12:56, w całości zmieniany 1 raz
Wynik to : 35 punktów.
To powinno być jakoś sprytnie zrobione żeby rozwiązujący nie wiedział która odpowiedź zwiększa mu wynik, a tak to do bani. Ja w takim stanie jestem już parę lat, wątpię żeby to była depresja, chyba że dystymia